Sterilizátor - ano, či ne?

235
20.9.15 11:40

sterilizátor -ano ci ne?

Ahoj, kdo používá sterilizátor a kdo ne, vyhody ci nevyhody?? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
20.9.15 11:44

Tak ono zalezi na okolnostech. U nedonosence bych pouzivala pokazde dokud by dite neslo na zem, u ditete plne na UM zdraveho donoseneho bych pouzila cca 1× denne, u zdraveho donosence s obcasnym dokrmem ci podavanim vody bych jen myla horkou vodou a saponatem na flasky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
20.9.15 11:48

Nepoužívala jsem, malá byla plně kojená a dokrmy potřebovala výjimečně. Jednou denně jsem odsávačku a nádoby, které přišly do styku s mateřským mlékem vyvařila v hrnci. Pokud by malá byla na UM nebo potřebovala dokrmovat víc, možná bych o sterilizátoru uvažovala, takhle mi připadlo, že není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
20.9.15 11:51

Nepoužívala jsem. Malá byla plnně kojená, tudíž žádné láhve a ani dudlíky, které odmítala už jako novorozeně.
Když už bylo něco potřeba, tak jsem jenom vyvařila v hrnci ;)

• Citovat
  • Upravit
2271
20.9.15 11:51

Já používám ještě teď, skoro v 8 měsících po každém použití jak odsavačku, tak lahvičky nebo dudlíky. Já jsem na to ale dost ujetá, u syna jsem také sterilizovala snad do 18 měsíců, ale myslím, že to už určitě nebylo potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.9.15 11:53

@Makyna K. Na co to potřebuješ? U mimina plně na UM dobrý, nebo pokud někdo denně dítěti odsává mlíko. Na občasné přesterilizování dudlíků, odsavačky nebo lahve pro dítě řekněme 6 měsíců a víc, je to zbytečnej a drahej cajk do domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
20.9.15 11:56

Nemám a pořizovat nebudu, kojím a dudlíky převařuji, ale stejně je nechce :mrgreen:
Podle mně zbytečný krám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
20.9.15 12:25

Sme plne na UM a bylo mi řečeno, ze staci 1× denne vyvarit v hrnci(někdy vyvaruju 2×) jinak myju horkou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
20.9.15 12:29

Pužívala jsem. Ale jen proto, že jsem měla nedonošená dvojčata a první dva měsíce jsem střídala kojení a krmení láhví s odstříkaným MM. U donošených dětí bych to neřešila a lahvičky občas zalila vařící vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
20.9.15 12:33
@Adelka951 píše:
Já používám ještě teď, skoro v 8 měsících po každém použití jak odsavačku, tak lahvičky nebo dudlíky. Já jsem na to ale dost ujetá, u syna jsem také sterilizovala snad do 18 měsíců, ale myslím, že to už určitě nebylo potřeba.

Tak podle mě to není potřeba ani u toho 8mi měsíčního. Přijde mi trochu zbytečné sterilizovat věci, které jsi pečlivě umyla a přitom pak dáš prcka na zem, kde leze a olizuje všechno možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
20.9.15 12:33

@Makyna K. Dcela byla kojená, UM nikdy nepila (nejelo jí), ale stejně jsme sterilizátor využili. Dudlíky, lahvičky na vodu a dětský čajík… jedna z nejlepších investic. Nejsem magor, nesterilizuju denně, ale tak třena 1× týdně. Je to bezpečnější než vyvářet (kamarádka si takhle málem podpálila byt, zapomněla to ve frmolu nad děckem na plotně…) Občas do toho hodím do mikrovlnky lahvičku na pití ještě dnes ;) (Má 4 roky.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
20.9.15 12:38

@Taciras No vidíš, na ty zavařovací skleničky mě to nikdy nenapadlo použít :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
20.9.15 12:50

Mám sterilizátor do mikrovlnky a jsem spokojená. Pokud jsem vyvařovala ve vroucí vodě, zůstaval na lahvičkách bílý povlak - asi vodní kámen. Takhle je to jednodušší a lahvičky hladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
20.9.15 12:50

Měla jsem všechny tři děti brzy na UM a sterilizator jsem měla až u toho třetího. Je to dobrá věc, da se bez něj samozřejmě obejit, vyvarit v hrnci, nebo zalit vařící vodou z konvice, ale ten sterilizator byl rychlý a pohodlný zpusob. Používala jsem ho do nějakých 6 ti měsíců, pak už nacpala do pusy, co se dalo, tak mi přišlo zbytečně něco sterilizovat. Ze začátku jsem sterilizovala po každém použití, pak jednou denně, obden a nakonec vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9675
20.9.15 13:45

Měla jsem sterilizátor do mikrovlnky a využila ho hodně syn byl na UM měla jsem víc lahviček tak jsem 1-2× denně projela v mikrovlnce a bylo využila jsem ho i jako box na lahvičky neprášilo se na ně :palec: Mohu i doporučit lahvičku Mam ta se dá sterilizovat v mikrovlnce jen se trochu jinak poskládá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí