Stévie do čaje - od kdy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@freak : a koukala jsi na složení? Je tam i maltodextrin a to ten se nejčastěji vyrábí z pšenice. Stevie tam je jako sladici prostředek, otazkou je, kolik ji tam doopravdy je. A hlavně je to chemicky extrahovane. Také mám tu stevii od Nevelly a už ji nekoupim, nejlepší je přírodní stevie primo z listů, už mám doma rostliny stevie ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malé jsou 4 měsíce a už to valíme
. I doktor neměl nic proti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, jen jsem napsala do googlu stevie a malé děti a hned mě to hodilo sem. Je zajímavé číst různé názory....... Já bych dítěti taky nic nesladila, ale dcera je alergická na kravskou bílkovinu, tak musím dávat Allergy care a to je strašně hořké, tak to přisladit musím, jinak by to nevypila. Taky jí to sladím malinkou porcí stívie a jen doufám, že dělám dobře…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pat amat kolik je malé, ono kojencům obecně sladit je nic moc, jde samotné mléko nebo ho máte na kaše, tam se dí osladit banánem, nedávala bych, rozhodně ne do 3 let a ani tak to není vhodné, neobsahuje sice žádné cukry, sacharidy, ale v těle funguje jako umělá sladidla. pokud něčím - co zkusit med - ale pozor na pylové alergeny a nějaký kvalitní, kde víte odkud je, případně panelu či kokosový cukr - má nízký glykemický index a je vhodný pro děti, ale v míře - ale pod rok to taky není nejvhodnější . ona všechna sladidla by měla být až tak od roku, rozhodně žádné sirupy - datlový apod bych pod rok nedávala..nezkoušela jste od Nestlé althéra - mělo by být také bez kr. bílkoviny, nechutnalo by lépe?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pat amat Já stévii dávala až tak od tří let (na přislazení bylinkového čaje při nemoci), ale objevila jsem xylitol a to mi přijde ještě mnohem zdravější varianta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná s xylitolem bych byla optarná, ovlivnuje střevní mikrofloru, chce to vyzkoušet, u některých dětí může způsobovat nadýmání či průjem i při menším množství , navíc je to rafinované sladidlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@astoret Tak vyzkoušet opatrně se musí i ta stévie, kort u mimina
U nás v pohodě a používám běžně do pečení (jinak cukr nepoužívám vůbec), doporučila i zubařka. Byla tu o něm diskuze (tuším „xylitolová lízátka“ se jmenovala), posílala jsem tam odkazy i na různé studie ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak opatrny by mel byt clovek se vsim novym. A sladit upne malym detem neni treba nic. Neni treba duvod oslazovat piti. Ja teda dvoulete uz davam kousek neceho, co upecu. Stevie, cekanka nebo erytritol, ale rozhodne v nicem nemam zadna aditiva, cisty erytritol, cista stevie…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupila jsem v DM drogerii tekute sladidlo ze stevie, uvadeji na 100g 103kj (24kcal)), obsah sacharidu je 6g, z toho cukry nula.
Bohuzel az doma jsem si vsimla co jeste obsahuje - glycerol, ten by ale snad nemel byt skodlivy? dal kyselinu citronovou, ta sna taky nevadi, no a konzervant sorban draselny… a ten asi v tehotenstvi uplne doporucovany nebude.
Takze bych se divala i na aditiva ve sladidlech, ono v tabletkach zas byvaji ruzne protihrudkujici latky…
Kazdopadne pokud je v tom sladidle z kaufu ve 100 gramech 98g cukru, (a ta kaloricka hodnota by tomu odpovidala), tak to kolem stevie asi fakt jenom proslo a bude to jen chytak na lidi