Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@HankaS82 nene,muž měl málo spermií před rokem (dohromady se snažíme už tři roky).Teď za ten rok jen azoospermie a žádné zlepšení až do teď. Po roce nám našli tři kousky a teď bude spg zkoušet ještě jestli by nenašli čerstvé…Takže máme zamražíno aspoň tu trochu a doufáme že se zadaří. Ačkoliv je toho opravdu malounko.Vy jdete do dárce? Už jsem nad ním pomalu uvažovala taky když to byla pořád jen ta azoo.
@Terry1991 u nás šance není, takže máme dárce. le my to máme srovnané, rodič je ten kdo se stará, ne ten kdo dodá geneticky materiál. Čím budeš stimulovat?
@HankaS82 No u nás se o dárci zatím vůbec nemluvilo.Jen já nad ním uvažovala a byla jsem s tím srovnaná taky že by mi to vůbec nevadilo.Ale nakonec se jich pár našlo, takže jsme to společně ani nestihli probrat.Jsem teď ještě v práci a papíry mám doma, takže teď ti nenapíšu čím budu stimulovat. Kouknu se večer jak se to jmenovalo.
a co jsem teda pochopila, tak ty teď stimuluješ viď? Četla jsem že se ti nafukuje břicho…jak se cítíš?
teda nechci být moc zvídavá, ale od pozítří mě to čeká tedy taky a neumím si představit jak to se mnou bude mávat nebo ne.
@Terry1991 Klidně se ptej ba cokoliv. Stimuluju dnes 5den. Měla jsem Zoladex 22DC, pak se čekalo na MS a od 5dc stimulují Gonalem. Jak se nafukujou vaječníky, tak to trochu tlačí, ale žádná tragedie. I když minulé jsem po 8dnech už skučela. Nezapla jsem kalhoty a bylo mi docela šoufl. Teď zatím vše v pohodě, akorát mám návaly horka a trochu se mi občas zamotá hlava.Ale hlavně, že nemám nálady jak minule.To jsem bulela i u reklamy a byla vzteklá jak háravá fena. Tentokrát jsem akorát nervózní.
@HankaS82 jo taky mám větší břicho a furt mě bolí hlava, tak se snažím víc pít.. Já na ET nechodím, embryjka jdou na PGS, takže u mě jedině KET, takže příští měsíc.. Taky marodim a nevím, co na to doktorka. Já už jsem doma dlouho.. ![]()
@Terry1991 to víno jsem taky slyšela a horkou vodu na přivolání MS..
@HankaS82 Tak to jsem zvědavá jak to budu snášet já. Já do teď nebrala vůbec nic a od 2DC pojedu jen injekce co mi napsali.Cpu do sebe do teď jen vitamíny (Nosifol).Do práce jezdím každý den a autem, tak doufám že se mi snad nebude dělat špatně, chraň bůh to motání hlavy. Chtěli jsme to odložit na Červenec protože poletíme na konci Června na týden do Řecka, ale doktorka říkala že to vůbec není problém pokud by to vyšlo.
@Macamaca Hned jak přijedu z práce domů, tak jdu na to
za zkoušku nic nedám. Jen ať se pořádně rozjede mrška jedna.
@Terry1991 já zobu mamavit a inositol. Akorát, když jsem byla při prvním ivf těhu, tak jsem ten mamavit nesnesla.
jsem jak Alik
@HankaS82 Tak jsem včera koukala a budu mít Gonal a Cetritide jestli píšu správně
jinak jsem si včera dala jednu sklenku červeného a teplou sprchu a rozjelo se to do rána v pohodě
Takže můžu od zítra píchat
upřímně bych si přála mít už celý ten proces za sebou.Jsem zvědavá jestli nám to vyjde na poprvé nebo ne. Tobě to vyšlo na poprvé? Chápu to dobře? ![]()
@Terry1991 poprvé mi z 10vajiček zbylo jedno a to zavedli. V 8tt přestalo být srdíčko a skončila jsem na revizi.Taky picham gonal a je to zatím OK. V patek mám utz.Tak se snad dozvím same dobré zprávy.
@HankaS82 to mě mrzí, omlouvám se
to jsou hrozný obštrukce… já se hrozně bojím toho zklamání když se to nepovede.My máme zamražené jen tři kousky, tak doufáme že v den OPU půjde muž na spg a najdou ještě. Ale po té azoo je to hodně nejisté.
@Terry1991 neomlouvej se, prostě to tak mělo být. Byla jsem si jistá, že to klapne, když jsem zdravá. A bleskurychle jsem byla vyvedena z omylu.Je lepší počítat s horším. Mě nejvíc šokovalo, že nám nezbylo nic k mrazení.
@HankaS82 je pravda že na venek sice ne, ale uvnitř taky asi spoléhám na to že jsem naprosto zdravá a tudíž to moje tělo snese a zvládne všechno v pořádku. Přesto vím že to není jen o mém těle. A to si člověk maluje jak by chtěl děti aspoň dvě, někdo i tři…a potom jsou takovýhle problémy aby bylo alespoň jedno. Kolik lidí si ty tři pokusy vyplácá jen na to jedno a jsou rádi když mají aspoň to jedno…Chtějí za to jinak takových desítek tisíců že lidi kteří tolik nevydělávají nebo nemají naspoříno, mají zkrátka pomalu smůlu. V práci to taky ne každý může říct…já v práci zatím stále tutlám co to jde, na neschopenku teď zrovna vůbec jít nemůžu, takže do práce budu muset i kdyby mi bylo sebevíc zle.Tak to na mě takhle celé padá, ta nálada. Radost bych měla jedině kdyby to vyšlo. ![]()