stimulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9723
25.3.17 20:57
@Terry1991 píše:
@MartinaCV a Luveris se bere od začátku nebo taky až ke konci? Třeba mi ho ještě dá. Já jdu v pondělí teprve na první UTZ. Z jaké skupiny jestli se můžu zeptat? :mavam:

Luveris se píchá ještě před tím, než se začne píchat Cetrotide. Být tebou, tak si o něj řeknu právě s argumentem, že to Cetrotide způsobuje ten prudký pokles LH. Já jsem z diskuze Gennet, my jsme tam docela nadrcené :mrgreen: a těhotní to tam jedna za druhou, protože si to IVF částečně režírujeme samy, samozřejmě po dohodě s lékaři, ale využíváme toho, že víme co a jak a chceme od lékařů mít veškerou přípravu a záleží nám na kvalitě celého procesu. Začíná to výběrem centra, lékaře, metod, léků, vyšetření. Ono když je člověk v centru, které nemá zrovna top laboratoř, nebo mrazí ještě kryokonzervací, neudělá ženě potřebná vyšetření, neudělá jí genetiku embrya, tak to se pak holt chodí na IVF několikrát. Bohužel, je to byznys. Já jsem byla poprvé v centru, kde to odflákli, podle toho to taky vypadalo a nedopadlo. Přešla jsem jinam, to už jsem měla o celém IVF hodně povědomí a i když mi bylo už 40, šlo to hladce a ve 41 letech se mi narodila dcera :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
28.3.17 08:59

Tak holky, včerejší první UTZ mám za sebou a dopadl víc než výborně. Moje tělo na léky reaguje prý ukázkově. Většina bývá 10-12mm a našla tam i 14mm :dance: začala jsem tedy ke Gonalu píchat Cetrotide už včera a na odběr půjdu místo v pondělí už v sobotu :dance: ve středu nebo ve čtvrtek příštího týdne půjdu na transfer, pokud se alespoň nějaké podaří oplodnit. :kytka: muž půjde v sobotu ještě dodatečně na jeden SPG kdyby náhodou našli ty čerstvé a já doufám že snad ano. Kéž by tohle všechno teď ve finále nebylo zbytečně. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
28.3.17 09:24

@Terry1991 ahoj, tak to je dobrý :kytka:
A kolik jsi jich měla?

Já byla včera na OPU, odebrali mi 18 vajíček a dneska volali, že 12 se podařilo oplodnit.. Tak teď ještě prodloužená kultivace a budou znovu volat v pondělí..
To bude zase čekání. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
28.3.17 09:50

@Macamaca počet mi teda neřekla, ale co jsem viděla na UTZ a z toho jak mluvila, asi hodně. teď ve čtvrtek jdu ještě jednou na UTZ a v sobotu odběr. Prodloužená kultivace???Jinak 12 z 18cti to je krásný :hug: :andel: :kytka: aspoň by ti zbylo něco na mrazení na příště třeba :palec: :dance: u nás se to bude odvíjet podle spermijek. Zamražené máme tři kousky jen a ještě se bude dělat jeden SPG kdyby náhodou se povedlo ještě něco najít. Tak strašně moc doufám. Chceme si potom embryjka kdyžtak zamrazit na příště. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
28.3.17 10:06

@Terry1991 prodloužená kultivace v našem centru dělají 5-6 dní a potom je buď transfer nebo mrazení.. U nás jedině mrazení, protože embryjka vyšetřují PGS.
Je to pěkný počet, ale uvidíme, kolik zůstane po PK a hlavně potom po PGS, tam bývá velký úbytek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
28.3.17 10:08

@Terry1991 jinak @HankaS82 jde na OPU v pátek, tak to budete mít skoro stejně :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
28.3.17 10:23

@Macamaca aha,to bude dlouhé čekání. Tak jen doufat že se nám všem zadaří. Zasloužíme si to konečně :andel: Jak dlouho teda budeš čekat než ti emryjko zavedou pokud to dopadne celé dobře? To by byla krása kdyby jsme tu všechny tři do měsíce hodili // :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
28.3.17 10:23

@Macamaca to je super :D půjdu jen den po ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
28.3.17 10:36

@Terry1991 Ahoj,testovat být dem spolu, to je super. Já mám 20foliku,16mm velké. Dneska mam poslední gonal a Menopur, zítra Pregnyl a v patek jsem na to :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
28.3.17 10:42

@HankaS82 já od včerejška ke Gonalu Cetrotide..to budu mít ještě dnes a zítra a konec jehel konečně :lol: jsem ráda že nebudu testovat sama :mrgreen: včera mi napsala na potom už jen utrogestan. Jinak nic z toho co píšeš jsem nedostala. Myslím že do čtvrtka už je budu mít krásně veliký jako ty. :dance: Teď už se jen modlit aby to končilo celé happyendem :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
28.3.17 10:50

@Terry1991 všechny ty léky jsou +- na stejné bàzy. Jsem rada, že foliky dorostli, v pátek měli 7-9mm. Takže žádná hitparáda. Ale dneska MUDr říkala, že jsou krásný. Je zajímavý, že při minulé stimulaci jsem byla oteklá, bolavá a psychicky na rozsypání. Ale teď mi po tom gonalu nic není. Ani břicho nemám oteklý. Hodně taky dělá ten přístup doktorů. Tady je vše v klidu, jsou milí, odpovídají, když se na něco zeptam.To je pak člověk hned v psychické pohodě. A hlavně vím, že si můžu zavolat jak na tom embryjka budou. V Pronatalu jsem byla 5dní v nejistotě a nikdo mi nic neřekl. Rok 2017 bude plodný. Musíme věřit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
28.3.17 10:58

@HankaS82 já teda taky kupodivu nic nijak necítím. Jsem úplně v pohodě po tom Gonalu. Břicho se mi přifoukne vždy večer po těch injekcích a do rána se zase vstřebá :D Na Nový rok jsem sama pronesla že vím že letos budu těhotná, že to cítím… a cítím to pořád. :srdce: povede se nám to :hug: přála bych to tu celému emiminu. Protože tyhle všichni lidi musejí projít hodně těžkou zkouškou a ne vždy to končí odměnou ve formě //.Jinde lidi rodí jak na běžícím páse a potom se nestarají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
29.3.17 12:21
@Terry1991 píše:
Tak holky, včerejší první UTZ mám za sebou a dopadl víc než výborně. Moje tělo na léky reaguje prý ukázkově. Většina bývá 10-12mm a našla tam i 14mm :dance: začala jsem tedy ke Gonalu píchat Cetrotide už včera a na odběr půjdu místo v pondělí už v sobotu :dance: ve středu nebo ve čtvrtek příštího týdne půjdu na transfer, pokud se alespoň nějaké podaří oplodnit. :kytka: muž půjde v sobotu ještě dodatečně na jeden SPG kdyby náhodou našli ty čerstvé a já doufám že snad ano. Kéž by tohle všechno teď ve finále nebylo zbytečně. :srdce:

Ahoj a spočítala jsi si, kolik dní bude trvat stimulace samotná? Není totiž lepší variantou, že bude trvat kratší čas, vajíčka potřebují na dozrání minimálně 11-13 dní, jinak by to svědčilo pro příliš vysoké dávky Gonalu a následný neúspěch. Každopádně držím pěsti, aby to dopadlo na výbornou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
29.3.17 13:57

@MartinaCV stimulaci s Gonalem budu mít 8 dní jestli počítám dobře. Dávku mám 150,ale je pravda že u mě ovulace už dřív vždy probíhala krásně. Budu jí věřit. Nakonec když to příroda připraví jinak, tak to bude jinak ;) :andel: bohužel počítám i s tím že za tři týdny můžu být zklamaná že to nevyšlo. Teď se snažím nenervovat a hlavně vnitřně relaxovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
29.3.17 14:59
@Terry1991 píše:
@MartinaCV stimulaci s Gonalem budu mít 8 dní jestli počítám dobře. Dávku mám 150,ale je pravda že u mě ovulace už dřív vždy probíhala krásně. Budu jí věřit. Nakonec když to příroda připraví jinak, tak to bude jinak ;) :andel: bohužel počítám i s tím že za tři týdny můžu být zklamaná že to nevyšlo. Teď se snažím nenervovat a hlavně vnitřně relaxovat.

Tak to máš stejně jako jsem to měla já v Iscare při prvním IVF. 150 jednotek Gonalu a 8 dnů stimulace, navíc jsem neměla k Cetrotide Luveris. Je to strašně málo. První, co mi embryologové řekli - od toho nic nečekejte, jestliže máte folikuly této velikosti za 8 dní, to vajíčkům na dozrání nestačí, máte zbytečně vysokou dávku. A taky že jo, oplodnila se všechna, ale odpadávala od prvního dne jako hrušky, byla pozadu atd. Otěhotněla jsem až při druhém IVF po přechodu do Gennetu, po snížení dávce Gonalu, přidání Luverisu a dostatečně dlouhé stimulaci. Sice mi bylo už 40, ale žádné embryo nebylo pozadu a po genetickém vyšetření jsem měla mezi embryi geneticky zdravé, to se zavedlo a dnes mám půlroční dceru. Tobě přeju, abys měla i přesto štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí