stimulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9723
29.3.17 15:02

@Terry1991 P.s.: Příroda je jen díl. V procesu IVF rozhodují jiné „fyzikální“ jevy, jako správně zvolená stimulace, pečlivá příprava (genetika, imunologie, hyfosy, atd.), výborná laboratoř, metoda mražení.. v IVF je to krapet jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
29.3.17 15:17

@MartinaCV Do Gennetu chodím taky. Vím že běžně stimulace trvá 11-13dní, ale na druhou stranu by se to nemuselo povést ani tak. Chodíme tam už rok a máme hotové veškeré vyšetření, hlavně tedy u muže kde ten problém je. U mě jsou dělány jen ty nejdůležitější kterých bylo za poslední rok opravdu také velmi hodně. Myslím že po roce kdy nás na IVF nemohli poslat vůbec, jsem ráda že jsme se k němu konečně dobabrali. Snažíme se tři roky a negativních slov, vět a smýšlení jsem slyšela ze stran doktorů, rodiny i přátel tolik že teď už jsem rozhodnutá to nechat i v tomto případu osudu a hlavně být pozitivní. Já prostě vím že letos těhotná budu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
29.3.17 17:02
@Terry1991 píše:
@MartinaCV Do Gennetu chodím taky. Vím že běžně stimulace trvá 11-13dní, ale na druhou stranu by se to nemuselo povést ani tak. Chodíme tam už rok a máme hotové veškeré vyšetření, hlavně tedy u muže kde ten problém je. U mě jsou dělány jen ty nejdůležitější kterých bylo za poslední rok opravdu také velmi hodně. Myslím že po roce kdy nás na IVF nemohli poslat vůbec, jsem ráda že jsme se k němu konečně dobabrali. Snažíme se tři roky a negativních slov, vět a smýšlení jsem slyšela ze stran doktorů, rodiny i přátel tolik že teď už jsem rozhodnutá to nechat i v tomto případu osudu a hlavně být pozitivní. Já prostě vím že letos těhotná budu :mrgreen:

To je správný přístup a ke komu chodíš? Jsou tam v podstatě jen dva lékaři - lékařky, kde to za něco stojí. Dr. Jarošová a Dr. Brandejská. Teď od dubna se má vracet Dr. Langerová. Nevím, kolik ti je, asi jsi mladší 35 let když nemáš genetiku embrya?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
29.3.17 17:08

@MartinaCV chodíme k Jarošové, známá tam dělala sestru tak nám jí dohodila. Genetiku embrya nám nechají udělat pokud by nevyšel první pokus.Ale teď jdeme na první IVF tak uvidíme jak dopadne. :) musím říct že její přístup je sám o sobě skvělý. Jsem s ní velmi spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
29.3.17 17:11
@Terry1991 píše:
@MartinaCV chodíme k Jarošové, známá tam dělala sestru tak nám jí dohodila. Genetiku embrya nám nechají udělat pokud by nevyšel první pokus.Ale teď jdeme na první IVF tak uvidíme jak dopadne. :) musím říct že její přístup je sám o sobě skvělý. Jsem s ní velmi spokojená.

Tak teď jsem docela v šoku. U ní jsem otěhotněla a pochvalovala si jí. Sama jsem k ní poslala několik pacientek a jsou těhotné. Proto vůbec nechápu, proč stimuluješ tak málo dní, proč máš tak vysokou dávku Gonalu.. a proč nemáš genetiku embrya.. kolik ti je? Kolik máš AMH? To k Jarošové vůbec nesedí. Ty máš Gonal + Cetrotide + Ovitrelle a nemáš Luveris??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
29.3.17 17:29

@MartinaCV mě 26 a mužovi 30. u mě je všechno v pořádku, podle jejích slov víc než dost v pořádku. Ona sama říkala že se vždy snaží o co nejdelší stimulaci. Původně mi OPU plánovali na pondělí, ale když jsem tam byla tohle pondělí kdy jsem v sobě měla čtyři dávky Gonalu a večer měla brát pátou, měla jsem nejvetší folík 14 a ostatní 10-12.Proto řekla že reaguju tak krásně že si mám večer pro jistotu už píchnout Cetrotide, Gonal nechat na stejných jednotkách (150) a ve čtvrtek, tudíž zítra druhý UTZ a v sobotu OPU.Beru pouze GOnal+Cetrotide nic víc. A mám předepsaný na později Utrogestan. Jestli mi k tomu teď zítra ještě něco přihodí netuším i to je možné. O genetice embrya mluvila, ale říkala že ačkoliv je to fajn věc je to pořád zásah do embrya a mi máme v mrazáčku jen tři kousky. Neví se jestli mu v den OPU ještě nějaký na SPG najdou. Takže jsme se domluvili že pokud nevyjde první IVF u druhého tu genetiku embrya uděláme. Její postup mi přijde v pořádku a logický. Takže jí věřím. :palec: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
29.3.17 17:30

@Terry1991 P.s.: Moje kamarádka z dětství teď u Dr. Jarošové taky stimuluje a na odběr jde taky v sobotu, ale ten nebude dělat Dr. Jarošová, ale ten doktor od L. Má takové složité příjmení. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
29.3.17 17:34
@Terry1991 píše:
@MartinaCV mě 26 a mužovi 30. u mě je všechno v pořádku, podle jejích slov víc než dost v pořádku. Ona sama říkala že se vždy snaží o co nejdelší stimulaci. Původně mi OPU plánovali na pondělí, ale když jsem tam byla tohle pondělí kdy jsem v sobě měla čtyři dávky Gonalu a večer měla brát pátou, měla jsem nejvetší folík 14 a ostatní 10-12.Proto řekla že reaguju tak krásně že si mám večer pro jistotu už píchnout Cetrotide, Gonal nechat na stejných jednotkách (150) a ve čtvrtek, tudíž zítra druhý UTZ a v sobotu OPU.Beru pouze GOnal+Cetrotide nic víc. A mám předepsaný na později Utrogestan. Jestli mi k tomu teď zítra ještě něco přihodí netuším i to je možné. O genetice embrya mluvila, ale říkala že ačkoliv je to fajn věc je to pořád zásah do embrya a mi máme v mrazáčku jen tři kousky. Neví se jestli mu v den OPU ještě nějaký na SPG najdou. Takže jsme se domluvili že pokud nevyjde první IVF u druhého tu genetiku embrya uděláme. Její postup mi přijde v pořádku a logický. Takže jí věřím. :palec: :)

Pokud jsi takhle mladá, tak to chápu, protože genetika embrya se dělá na pojišťovnu od 35 let výš a jinak stojí 50 tisíc. Možná pro tvůj věk ti nedává ani ten Luveris :think: Ono Cetrotide právě dost škodí kvalitě vajíček, dochází u něho k prudkému poklesu LH a ten Luveris to LH zase dodává. Tak možná doufá, že když jsi mladá, že vajíčka jsou ještě tak moc dobrá, že ti Cetrotide tolik neuškodí. Každopádně je tam ale pořád znát ten byznys… když se nepovede jednou, přijdete podruhé a pak to uděláme…" To se mi příčí, ale za tu dobu, co jsem v obraze o IVF, už jsem si tohoto všimla víckrát všude. IVF je obrovská zátěž pro organismus, nemělo by se k němu přistupovat tak, že když se nepovede jednou, tak přijdete podruhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
29.3.17 17:40

@MartinaCV jo je pravda že taky nemám radost co do sebe cpu za,,sajrajty",ale když to jinak nejde…Taky je pravda že až teď kdy si dnes budu brát třetí dávku Cetrotide, od včerejška cítím změny a podstatně citlivější břicho. Takže se upřímně opravdu těším až budu Mít injekce a OPU za sebou. Pořád to ale není nic co by se nedalo vydržet, chodím s tím i do práce jako asi většina a říkám si že přijde taky ještě ten porod jednou :) No jsem zvědavá zítra jak na tom budu až k ní přijdu. Jinak nevím kdo mi bude OPU dělat, chci se jí na to zítra zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
29.3.17 17:42
@Terry1991 píše:
@MartinaCV jo je pravda že taky nemám radost co do sebe cpu za,,sajrajty",ale když to jinak nejde…Taky je pravda že až teď kdy si dnes budu brát třetí dávku Cetrotide, od včerejška cítím změny a podstatně citlivější břicho. Takže se upřímně opravdu těším až budu Mít injekce a OPU za sebou. Pořád to ale není nic co by se nedalo vydržet, chodím s tím i do práce jako asi většina a říkám si že přijde taky ještě ten porod jednou :) No jsem zvědavá zítra jak na tom budu až k ní přijdu. Jinak nevím kdo mi bude OPU dělat, chci se jí na to zítra zeptat.

Kamarádce říkala, že na OPU v sobotu nebude, že to bude dělat ten doktor Lachomeski nebo jak se jmenuje :mrgreen: Já měla pokaždé hodně folikulů i vajíček, tak vím.. poprvé 20, podruhé 14. A rodila jsem císařem. Tři týdny bolesti jako pra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
29.3.17 19:04

@MartinaCV no tak přiznám se že s muži jako doktory mám trochu problém, ale bohužel se nedá nic jiného dělat. Takže zatnu zuby a budu myslet na to že budu stejně pod narkozou :think: tři týdny pane jo…to je pěkná zkouška odvahy. Nevíš náhodou jestli dělají SPG i v sobotu? A ono je to vlastně jedno, stejně se jí zítra zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
1.4.17 23:30
@Terry1991 píše:
@MartinaCV no tak přiznám se že s muži jako doktory mám trochu problém, ale bohužel se nedá nic jiného dělat. Takže zatnu zuby a budu myslet na to že budu stejně pod narkozou :think: tři týdny pane jo…to je pěkná zkouška odvahy. Nevíš náhodou jestli dělají SPG i v sobotu? A ono je to vlastně jedno, stejně se jí zítra zeptám.

ahoj, tak jak dnes? :) Kamarádka má 4 vajíčka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
2.4.17 09:59

@MartinaCV ahoj,vajíček bylo osm a z toho šest zralych. Dnes máme tři embrya…jsou to nervy a velmi obrovský strach o ty mrňousky aby přežili. :srdce: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
2.4.17 10:33
@Terry1991 píše:
@MartinaCV ahoj,vajíček bylo osm a z toho šest zralych. Dnes máme tři embrya…jsou to nervy a velmi obrovský strach o ty mrňousky aby přežili. :srdce: :?

Noo, tak na to, že jsi takhle mladá… Tři embrya, protože byly tři spermie? Jaké máš AMH? Tak držím pěsti, ať to ti tři mrňousci dají až do finále :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
2.4.17 10:40

@MartinaCV no nakonec se mrazáčci nepoužili. Našli čerství na SPG. Snad to zvládnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí