Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Terry1991 píše:
Ještě jsem se chtěla zeptat…Když jsem včera píchala ten Gonal, udělala jsem naprosto vše přesně jak jsem měla. Ještě jsem si to kontrolovala. Přesto po vytažení jehli trošička roztoku vytekla ven…dělám něco špatně nebo se to stává?
To se někdy stane a ničemu to nevadí, někdy se objeví i kapka krve.. Doporučují, že jak dopíchneš, pustit tukovou řasu a jehlu ještě pár sekund nechat zapichlou.. Ale i tak se to někdy stane.. Neboj, té látky je tam dost a jedna kapička to neovlivní.. Taky jsem se tím dřív zaobírala.. ![]()
@Macamaca Ahoj,tak sliznice 8mm, což je prý krasavec. Foliku cca 20,ale jsou jen 9mm. Takže budu dopichavat Menopur. Kontrola v úterý a pokud dorostou opu v patek.
@Macamaca no já to držela zmáčknuté a v břiše po dobu 10sekund po 10sekundách jsem vyndala a zkontrolovala zda je na nule a to byl.Ale z břicha mi prostě kousek stejně vytekl.Tak jsem se lekla aby to nevyteklo celé a nebo aby to vůbec nevadilo celkově. Píchala jsem si to v sedě, myslela jsem že to dnes zkusím v leže zda to nepomůže. Jinak tukovou řasu jsem držela i po vpíchnutí. ![]()
@HankaS82 píše:
@Macamaca Ahoj,tak sliznice 8mm, což je prý krasavec. Foliku cca 20,ale jsou jen 9mm. Takže budu dopichavat Menopur. Kontrola v úterý a pokud dorostou opu v patek.
Tak to je pěkný počet, určitě ještě dorostou, když ti přidali hormony ![]()
Tu sliznici jsem taky měla 8mm ![]()
@Terry1991 mě říkali, že tu řasu pustit a pak po chvíli vytáhnout jehlu.. Ale myslím, že je to úplně jedno.. Já píchám v leže Cetrotide a Luveris ![]()
A po Cetroride jsem ze začátku vždycky pár minut ještě ležela.
Kdy jdeš na kontrolu?
@Macamaca no zatím píchám jen ten Gonal a ten si píchám v sedě. Na první UTZ jdu teď v pondělí.
včera večer se mi ale povedlo že mi nevyteklo vůbec nic
jen dnes mi má MS končit, ale moc se na to nechystá. A to jdu v pondělí na ten UTZ.
@Terry1991 píše:
@Macamaca no zatím píchám jen ten Gonal a ten si píchám v sedě. Na první UTZ jdu teď v pondělí.včera večer se mi ale povedlo že mi nevyteklo vůbec nic
jen dnes mi má MS končit, ale moc se na to nechystá. A to jdu v pondělí na ten UTZ.
Neboj, aji když ms ještě bude, ultrazvuk ti udělat musí, sice pro nás to není moc příjemný, ale doktoři jsou na to zvyklí.. Akorát, abys s tím počítala a měla s sebou třeba tampon na víc, protože si ho budeš muset před ultrazvukem vytáhnout a pak si dát novej.. Ale neboj, nic tak strašného to není, všechny jsme si tím prošly.. Mě se teď teda menzes zkrátil, takže teď dvakrát, když jsem byla na kontrole, tak už jsem ani nešpinila..
Ale jak říkám, oni to dělají běžně, takže žádný stud.. Prostě se to udělat musí a hotovo ![]()
@Macamaca jo,jednou se mi stalo že jsem musela když jsem ještě špinila. A jak píšeš, je to nepříjemné, ale co se dá dělat. Co člověk neudělá pro jednoho mrňouse. Tak teď už jen aby tam potom na konci byl a zůstal ![]()
@Terry1991 přesně jak říkáš, jsou to ve finále všechno prkotiny ![]()
Já včera poprvé píchala Menopur.Moje dcera 12let, mi Gonal pícha. Tak, že prý píchne i Menopur.Tak jsem to namíchala a ona mi to bodla. Jenže Gonalove pero jde mačkat lehce a tohle je v klasické injekci.Jak jí to šlo ztuha, začala tu injekci naklapět zabodnutou v břiše. Tak jsem se ji snažila tu injekci naklopit zpět, začala přetahovaná. Já ječela, že to bolí, ona ječala, že mi to chce píchnout. Takže chuťovka, bolelo to jak blázen a do toho ten Menopur pěkně štípe. Jsem se málem učurla blahem
.
@HankaS82 mě jde takto blbě ten Luveris, vůbec to nejde zmáčknout ![]()
Cetroride je v pohodě a Gonal, to ani není jehla ![]()
@Macamaca ahoj, náhodou jsem nakoukla do této diskuze a uviděla ve tvém podpisu pěknou řádku IVF.. Jestli se můžu zeptat, kde je podstupuješ? Když jsi měla plod s VVV, ačkoliv bylo embryo po PGS, víš o jakou vadu se jednalo? Který den vývoje embryí se PGS dělalo a kde? Při třetím IVF opět embryo po PGS OK a stejně se nechytlo.. bylo PGS děláno na stejném pracovišti, ve stejný den vývoje? A ještě mě zajímá, jak můžeš vědět, že bude teď v pondělí OPU? To odhadli dopředu velikost folikulů? Vše se mi to zdá zvláštní, hodně se o to zajímám, tak jen pro informaci.. díky. Když se ti bude chtít.. ![]()
@Terry1991 píše:Škoda, že ti k tomu Cetrotide nedali Luveris, protože u Cetrotide prudce klesá LH, to je hormon, který stojí za kvalitou vajíček. Luveris LH dodává, i když málo, ale pořád lepší, než nic. Jen jsem nakoukla.. jsem ze skupiny, kde to těhotní jedna radost. Tak držím pěsti i tady všem
@Macamaca Já dnes budu píchat první Gonal. Mám jen ten gonal zatím a sedmýž a osmý den budu k tomu Gonalu píchat ještě ten Cetrotide.Ty jdeš v pondělí na OPU a já jdu v pondělí na první UTZ![]()
OPU mi vychází asi na 3.4. což je taky pondělí
do jakého CARU chodíš jestli se můžu zeptat?
@MartinaCV a Luveris se bere od začátku nebo taky až ke konci? Třeba mi ho ještě dá. Já jdu v pondělí teprve na první UTZ. Z jaké skupiny jestli se můžu zeptat? ![]()