stojí Váš manžel při Vás?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
11.2.22 20:45

To je diskuze přesně pro mě, už dlouho si potřebuji postěžovat 😬
Moje tchýně taky potřebuje věčně rozdávat svoje drahocenné rady a samozřejmě se to po narození dcery jen stupňuje. Nikdy si na to nezvyknu, vždycky se naseru, ale před ní musím dělat jako že nic, prostě to odkývat a myslet si své. Máme ani ne půlroční holčičku, teprve začínám s příkrmy, stále kojím. Tchýně mi byla schopna říct, proč ji krmim hnusy jako je mrkev, batáta a brokolice, že by to nikdo nežral. V tom jsem se dozvěděla, že když měla dcerku chvíli na hlídání, že ji hned chtěla cpát banán. Holka by mi potom žádnou zeleninu nesnedla, kdyby ji babička za mými zády krmila sladkým ovocem 😤 Naposled mi zkritizovala i to, že malou v noci kojím. Můžete mi proboha říct, co je špatného na tom kojit v noci 5-měsíční miminko?? 8o nebo si přišla k nám domů, na stole vidí plédy koupené pro mou segru a drze mi řekne, co je to za hrozné hadry, když se ji nikdo na nic neptal. Už jsem fakt myslela, že zas vyletím z kůže. No a přítel? Ten na její rady a připomínky nic neříká, akorát se na mě podívá, jako že to jde mimo něj, že se ho to netýká, že neví. A nejhorší je, že to dělá sám, protože ji furt kvůli něčemu volá a žádá o její rady, protože maminka ví všechno nejlíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
12.2.22 21:37

To je mi líto, že procházíte takovým stresem.
Holky, základem je, probůh, nebydlet společně!!! Jaktože se to dnes ještě pořád mezi mladými neví, to je mi skoro záhadou.
Moje tchyně byla dobrá ženská, věděla, že si nenechám do ničeho mluvit a ani se o to moc nesnažila. Manžel byl při mně.
Současný partner by sice rád preferoval svoji rodinu, ale ví, že bych mu odešla, toho já schopná opravdu jsem, takže je opatrný.
Musíte dát těm ženským (tchyním) jasně najevo, že generál ve své domácnosti jste vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
12.2.22 21:38
@Katyz píše:
A nejhorší je, že to dělá sám, protože ji furt kvůli něčemu volá a žádá o její rady, protože maminka ví všechno nejlíp.

To je mi líto.
Někdy si s přítelem sedni ke kafi a v klidu mu řekni, že jeho chování není hodno dospělého chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
12.2.22 22:45

@Cimada Když ony si některé ty ženské svoje kluky tak vychovávají. Nechtějí, aby v dospělosti byli samostatní, ale aby mamince volali a všechno s ní řešili. Ono jim to totiž dělá dobře, když mohou rozhodovat za někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová