Stoličky u čtyřleté

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6525
29.10.15 11:01

@pichovak Je to jako vždycky. Sytý hladovému nevěří. :nevim:
Dobře a myslíš, že potom v budoucnu se ty zuby jako víc kazí, když teda byla ta sklovina „narušena“ pečetěním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
29.10.15 15:47

Zuby se nekazi vic nebo min. Zuby se kazi nebo nekazi. Kdo vi jak ma zuby cistit - sobe, detem no tak se nekazi. Tech basnicek o genetice je ale plna republika. Ono to zni asi zajimave, resp. je to perfektni vymluva pro kazdeho… :) Proc odbrusovat to nejcenejsi co ma zdravy zub? To nejtvrdsi co nase telo dokaze vytvořit? K tomu aby mohl tento vykon proběhnout musí byt dodrzen postup, který jen tezko zvladne dite ve 4letech. Peceteni nemá az na vyjimecne pripady smysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
29.10.15 16:14

Také jsem to četla, ale si by to 4 leté dítě vydrželo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
29.10.15 16:32

@pichovak No dobře a proč teda zubaři zuby pečetí? To jako chtějí schválně dětem zuby a jejich sklovinu narušovat, zbrušovat? Asi těžko ne? Propagují to jako jednu z možností boje proti zubnímu kazu. :nevim:
BTW o genetice jsem tu nic nepsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
29.10.15 17:36

Vsak nikdo nenapsal ze o genetice mluvite vy, to bylo obecne. vsechno se vyvyji, postupy, materialy, atd… 95%kazu vznika v mezizubnim prostoru… Je tedy boj proti kazu zapecetim fisur na vrcholu zubu tou cestou? Nebo naucit cistit… ta debata se zbytecne tady zacina protahovat… mnoho lekaru vas misto nauceni jak si cistiti zuby, zapeceti zuby, proda pasty k nicemu, doporuci rotacni kartacky… :) Ovsem plati, ze púokud njeco doporucujete, tak by to chtelo vedet proc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
30.10.15 08:55

@pichovak No a můžeš mi odpovědět na to, jestli to mírné narušení skloviny a následné pečetění může teda vést v budoucnu k větší kazivosti nebo náchylnosti těch zubů?
A čištění zubů není jediná věc prevence proti zubnímu kazu. Já jsem třebas zastánce nepředávání si bakteriíí olizováním lžiček, dudlíků a jídla úplně malinkým dětem. Ale hodně lidí mě prostě vysmálo… a pak si stěžují na tu genetiku…
Taky je dobré si po jídle vypláchnout ústa čistou vodou. Protože jsem zastáncem toho, prostředí v ústech nejdřív neutralizovat, než hned drbat zuby kartáčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.