Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Janichka píše:
Muzu se pridat?! Vinko mi dnes chutna:D nedavan kojeneckou vodu, nelatkuju, uz ani nevyvaruju a nezehlim, dam to zkratka suche do sktine:D
teda!!!!! se přiznám,nelátkuju,všem dětem jsem dávala převařenou vodu z kohoutku,žehlím jen klukovi věci na praxi,mám sušičku takže složím a je to! Nekojím a ke všemu krmím mlíkem z DM. ![]()
Tak díky za úvodní příspěvek. Mluvíš mi z duše. Příznám se, že se starší jsem se taky snažila „tabulkově“, ovšem Kája mi předvedla, že na mě tedy vlastně vůbec nezáleží
S Kubou už jsem v pohodě a rady prvniček a rádobydokonalých mě rozesmívají. Já mám spíš pifku na ty, co se vždycky ještě stihnou pochválit. Tedy nic proti zdravému sebevědomí, ale vždycky, když někdo napíše, že má s něčím problém, najde se dost takových, které si ještě přisadí. To pak skřípu zubama.
Taky sem chtěla naspat neco na ten zpusob ale spadl mi net a nechtelo se mi psat znovu…smekam pred matkama ktery si poridi deti takhle daleko od sebe a staraji se vzorne…moje mama si poridila kolem 20 tri deti a pak ve 40 ctvrty na ktery total s..e ![]()
takze pro me janinka dokonala matka je !!! nic ve zlem !!! ![]()
Mína13 píše:
tssss, tak to nemáte na moji segru… ta pila ráno kakajko z flašky ještě v první třídě… sice na tajňáka, protože jsem si z ní jako správná starší segra dělala srandu, tak jí ho mamky vždycky schovávala pod polštář a mě hnala do koupelny první a ona pak měla čas si tu její flašku žahnout![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a podotýkám, že jí to nikterak neublížilo, dnes má vysokou školu a krásné zuby
gorina píše:jizvíková píše:Tak to mi budeme mit 4 a taky tak pijemepetra79 píše:dvouleťák si mléko taky jinak nedá, no a? hlavně, že mu chutná
Tak třeba moje 3leté dítě stále pije sunar s lahvičky a s dudlíkem,on to jinak nechce,ale mě to nějak nedrtí,hlavně že si dá do nosuV hrníčku to nechce.
![]()
![]()
tak ta je lepší…holka pila z flašky po ránu kakao ještě ve čtyřech letech.
Káka74 píše:
Tak díky za úvodní příspěvek. Mluvíš mi z duše. Příznám se, že se starší jsem se taky snažila „tabulkově“, ovšem Kája mi předvedla, že na mě tedy vlastně vůbec nezáležíS Kubou už jsem v pohodě a rady prvniček a rádobydokonalých mě rozesmívají. Já mám spíš pifku na ty, co se vždycky ještě stihnou pochválit. Tedy nic proti zdravému sebevědomí, ale vždycky, když někdo napíše, že má s něčím problém, najde se dost takových, které si ještě přisadí. To pak skřípu zubama.
Přesně tak v tu chvíli bych vzteky překousla myš ![]()
jizvíková píše:
jak nakrmit nejedlika? holky on proste obed jist nebude, dokone jsem mu ted nacpala jidlo do vagonku vlacku-musi s nim obedvat, jestli to nezabere. JO a vagonky jsem nemyla
fuj!!!! Ty jsi je nesterilizovala? Styď se!
![]()
Tak konečně jsem uspala to malý hádě a jdu se rozepsat proč já nejsem dokonalá matka. ![]()
V těhotenství jsem jedla všechno, hlavně teda hermelín bez něj bych nepřežila ani jeden den. ![]()
Kojila jsem jenom měíc, potom mi začalo docházet mlíko, tak než se nervovat, dostal neznačkové mlíčko Babylove. ![]()
Plínky má taky jenom obyčejný z Albertu. ![]()
Začala jsem přikrmovat ve 3,5měsících, jinak vypil okolo 2l UM.
![]()
V 9měsích ještě ani nelezl, a teď skoro na roce nechodí.
Plavat ani cvičit nikam nechodim, na to jsem moc líná. ![]()
Ven mě dostanou jedině když svítí sluníčko a je aspoň 15stupňů, pokud nemusim teda do obchudu ![]()
Od 3měsíců mi jezdí ve sporťáku, do hluboký jsem ho prostě nenarvala. ![]()
Nepořizovala jsem žádnou helmičku když začal sedět, sice měl pár dní samou bouli, ale přežil to ve zdravý, to samý mám v plánu když začne stát. ![]()
Hraje si většinu času sám, teda pokud mi nevysí na noze. ![]()
A uklim možná tak jednou týdně, večer teda dělám jenom rychlo aby to nevypadalo tak hrazně. Zastávám názor BORDEL V BYTĚ = SPOKOJENÝ DÍTĚ ![]()
A lahvičky jsem nikdy nesterilizovala a dokonce ani nepřevařovala vodu z kohoutku. ![]()
Myslim, že to snad stačí ne.
![]()
Já se teda musím přiznat, že jsem „prvnička“ takže se hodně radami od „supermatek“ taky řídím ![]()
Ale né ve všem a kupodivu moje dítě žije
, i s pamprskama, vodou z kohoutku, bez sterilizátoru i bez biozeleniny ![]()
Dokonce ať se supermatky do mě třeba pustí přežila i od mojí máti svíčkovou v sedmi měs. sice jen pár lžiček, ale což a i půl bobíka
![]()
weruuunka píše:
Tak konečně jsem uspala to malý hádě a jdu se rozepsat proč já nejsem dokonalá matka.
V těhotenství jsem jedla všechno, hlavně teda hermelín bez něj bych nepřežila ani jeden den.
Kojila jsem jenom měíc, potom mi začalo docházet mlíko, tak než se nervovat, dostal neznačkové mlíčko Babylove.
Plínky má taky jenom obyčejný z Albertu.
Začala jsem přikrmovat ve 3,5měsících, jinak vypil okolo 2l UM.![]()
Plavat ani cvičit nikam nechodim, na to jsem moc líná.
Ven mě dostanou jedině když svítí sluníčko a je aspoň 15stupňů, pokud nemusim teda do obchudu
Od 3měsíců mi jezdí ve sporťáku, do hluboký jsem ho prostě nenarvala.
Nepořizovala jsem žádnou helmičku když začal sedět, sice měl pár dní samou bouli, ale přežil to ve zdravý, to samý mám v plánu když začne stát.
Hraje si většinu času sám, teda pokud mi nevysí na noze.
A uklim možná tak jednou týdně, večer teda dělám jenom rychlo aby to nevypadalo tak hrazně. Zastávám názor BORDEL V BYTĚ = SPOKOJENÝ DÍTĚ
A lahvičky jsem nikdy nesterilizovala a dokonce ani nepřevařovala vodu z kohoutku.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
weruuunka píše:
Tak konečně jsem uspala to malý hádě a jdu se rozepsat proč já nejsem dokonalá matka.
V těhotenství jsem jedla všechno, hlavně teda hermelín bez něj bych nepřežila ani jeden den.
Kojila jsem jenom měíc, potom mi začalo docházet mlíko, tak než se nervovat, dostal neznačkové mlíčko Babylove.
Plínky má taky jenom obyčejný z Albertu.
Začala jsem přikrmovat ve 3,5měsících, jinak vypil okolo 2l UM.![]()
Plavat ani cvičit nikam nechodim, na to jsem moc líná.
Ven mě dostanou jedině když svítí sluníčko a je aspoň 15stupňů, pokud nemusim teda do obchudu
Od 3měsíců mi jezdí ve sporťáku, do hluboký jsem ho prostě nenarvala.
Nepořizovala jsem žádnou helmičku když začal sedět, sice měl pár dní samou bouli, ale přežil to ve zdravý, to samý mám v plánu když začne stát.
Hraje si většinu času sám, teda pokud mi nevysí na noze.
A uklim možná tak jednou týdně, večer teda dělám jenom rychlo aby to nevypadalo tak hrazně. Zastávám názor BORDEL V BYTĚ = SPOKOJENÝ DÍTĚ
A lahvičky jsem nikdy nesterilizovala a dokonce ani nepřevařovala vodu z kohoutku.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
[/citace
já nekojila, nebylo mléko, malý má Nutrilon a kojeneckou nepřevařenou vodu, žehlila jsem jen 3 měsíce, pak mi to přišlo zbytečné a pokud jsme venku a do něčeho normálního kousne (třeba písek nebo šiška) tak se nehroutím, já to taky dělala a žiju,prostě všeho s mírou a hlavně se zdravým rozumem ![]()
jinak mě víno taky chutná, zrovna dokončuji lahvinku červeného ![]()
weruuunka píše:
A měla jsem malýho v 18, to už vůbec není přípustné co.![]()
![]()
Jak jsis něco takového mohla dovolit???
Já taky
![]()
Jé a málem jsem zapoměla na to, za co mě odsuzují skoro všichni. Malýmu je přesně 11měsíců a 5dní a přes den spal v postýlce max. 5× jinak spí jedině u mě v náruči a nehodlám to měnit.
![]()