Stop dokonalým matkám!

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20662
9.3.12 07:53

STOP DOKONALÝM MATKÁM

Zakládám tuto diskuzi ne proto,aby se zde trhaly občanky :mrgreen: ,ale pro zamyšlení :think: .Po rozhovoru s jednou mou kamarádkou jsem byla nucena zapřemýšlet nad dnešním způsobem života.Přestaňme na chvíli myslet na to,že jediným středem vesmíru jsou děti.Jsme unavené,věčně ve stresu,bolí nás hlava.A proč?Protože neustále něco řešíme.Bysnys,který se točí kolem dětí nám neustále vtlouká co je pro naše dítě nej,co musí mít.Chytří psychologové,výživoví poradci a světoví znalci všeho nám „radí“ jak být tou nejlepší matkou.Místo abysme poslachaly svůj instinkt,tak se necháváme ovlivnovat kdejakýma chytrýma řečma.Byl určen jakýsi „dokonalý“ střed a chraň,aby z něho naše dítko vybočovalo.Jen se podívejme na některé zdější diskuze.Matky se snaží mermomocí poučovat ty druhé,že právě jejich styl života,stravování,oblíkání a nevím čeho všechno je to nejlepší.A kde jsme na to přišly?Buďme tolerantní a zkusme se na chvíli zastavit a od toho všeho si odpočinout.Ty dáváš 5m dítěti kaši?Jsi blbá?Vždyt mu ubližuješ.Tvoje dítě v roce nechodí 8o ?Novorozenec nespí 20 h denně jak píši v chytré knize?Asi mu něco je :think: Jakto že nemáš hračky,které rozvíjí psychomotorický vývoj dětí?Hračky se dělí od 0-6 m,6-12m atd atd.Ty nekojíš 8o 8) ?Ty dáváš ty hnusácké pampersy?Tvoje děti nechodí do kroužku?????Vy nemáte first bike 8o ?Místo chytrých knížek radši poslouchejme naše děti,svůj zdravý selský rozum(teda pokud ho máme :lol: :lol: :lol: ).Budme zpátky manželkami,milenkami a né jen strojemi v kuchyni a dokonalými matkami.Ráno už přemýšlíme,jestli náhodou nebude chtít chlap večer sex a nám se opět nebude chtít.Místo toho,abysme večer po uložení dětí odpadli,usedli k TV a s chlapem nadávali,že tam zase ho*no hraje,dejme si fifku vínka a TV nezapínejme.Věnujme se tomu,na co jsme před narozením děti čas měli.Ted ho máme taky,jen si myslíme,že ne.KDy jsme napsali partnerovi jen tak smsku,že ho milujeme?Budme víc tolerantní k „nedokonalostem“ našich děti,kamarádek,manželů,tchýním :mrgreen: .Svět se točí kolem nás všech,ne jen kolem děti.Nepomlouvejme babičky,že nám nehlídají,nekupují kdoví co.Nechme volně dýchat lidi kolem sebe a hlavně sebe :mrgreen: Každá chceme pro naše dítko to nejlepší,všechny jsme prostě ty nejlepší mámy(samo vyjímky se vždycky najdou).
Tak a ted se pasuji na filozofa dne :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17363
9.3.12 07:58

Hezky napsané :palec: Dokonolá matka nejsem ani omylem…ale jsem šťastná matka..a tím pádem mám šťastné dítě a šťastného manžela :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
9.3.12 08:00
Katka86 píše:
Tak a ted se pasuji na filozofa dne :mrgreen: :P
:palec: :palec: :palec:

Kati, souhlas :! Už jsem na to přišla dřív, okolí neřeším, žiju si po svém a ostatní mi můžou víte co ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
838

souhlasím :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
Janik101 píše:
Hezky napsané :palec: Dokonolá matka nejsem ani omylem…ale jsem šťastná matka..a tím pádem mám šťastné dítě a šťastného manžela :srdce:

Tak to má být ;) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
9.3.12 08:02
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
9.3.12 08:05

Super napsané máš pravdu Je to tak jak popisuješ někdy si myslím ,že mnoho lidi nemá ani mozek :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
9.3.12 08:06

:potlesk: :potlesk: :potlesk: dokonala matka take nejsem jedu podlé svého a dělam i to co je nespravne :lol: :lol: a to že malej byl v choditku byl tam štastnej a ted je to muj milaček :lol: :lol: některe maminky to opravdu přehanějí :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
9.3.12 08:08

Naprostý souhlas. Tak u nás to tak funguje i s tou dvoječkou vínka s manželem místo televize :palec: A ani zdaleka nejsme dokonalý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
9.3.12 08:09

Otče Fura, ty se dobře vyspala, co? :D A k tomu naslouchání svým dětem - naslouchej a nebudeš dělat nic jiného, než kupovat věci s Hello Kitty, Cars a jídlo od Mekáče, abyste nasbírali všechny hračky dané série :lol:

Dokonalá nejsem a nechchi být, aby se manžel vedle mě necítil méněcenný :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
9.3.12 08:10

Díky bohu za každou „normální matku“…Věty kamarádek: Neřikej, že malou 2 hodiny houpeš v ruce? Jsi normální?? mě nechávaly chladnou…Ano, houpala jsem maličkou při spánku v ruce, protože se tak nejlíp vyspala…Mě to nevadilo, jí to prospívalo a hlavně, byla to ryze moje věc…Všechny, které dle sebe udílejí rady jak žít nejšťastněji, kandidují na titul „matky roku“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
9.3.12 08:11
Etcetera78 píše:
Otče Fura, ty se dobře vyspala, co? :D A k tomu naslouchání svým dětem - naslouchej a nebudeš dělat nic jiného, než kupovat věci s Hello Kitty, Cars a jídlo od Mekáče, abyste nasbírali všechny hračky dané série :lol:Dokonalá nejsem a nechchi být, aby se manžel vedle mě necítil méněcenný :jazyk:

Naslouchám a jediné co jsem koupila jsou hračky z Bořka stavitele :mrgreen: DO mekáče nechodíme :mrgreen: Asi mám nenáročné děti :mrgreen: Jinak já nejsem otec Fura,ale bláznivý profesor :P :lol: :lol: NEbo že by Kebule :mrgreen: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5226
9.3.12 08:13

Krásně a pravdivě napsané :potlesk:
Já také nejsem dokonalá matka :nevim: ale svoje děti a manžela miluju a nedala bych je za nic na světě :srdce:
Po večerech negruntuju,ale dám si to vínko a jsem v pohodě.Štastná matka-štastné dítko…je to tak.Moje děti jsou spokojené a manžel taky…a to je pro mě důležité a to,že nemám doma neustále na :P blejskáno je mi jedno,jsem taky jenom člověk a ne stroj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.3.12 08:13

Tak mě napadá - když existují dokonalé matky, jsou i dokonalí otcové? No asi to nebude ten, kdo vydělá pět mega za rok, svou rodinu vyveze třikrát ročně na Maledivy, mají čtyřpatrový dům - a v dospělosti se jeho syn baví mlácením bezdomovců.....
Hm, tak kdo je vlastně dokonalý otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
9.3.12 08:16

Ráno mi tady malá předvedla hysterickou scénu jak z hororu(kvůli tomu,že jsem jí řekla, že má obráceně kalhotky), že přemýšlím, jestli vůbec nějaká matka jsem :( :( Rozhodně tedy dokonalá nejsem :oops: (4roky)Je mi z toho smutno a tvůj mejlík mě potěšil, zajdu odpoledne pro bílé víno :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová