Stop dokonalým matkám!

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20662
9.3.12 08:16
Jura007 píše:
Tak mě napadá - když existují dokonalé matky, jsou i dokonalí otcové? No asi to nebude ten, kdo vydělá pět mega za rok, svou rodinu vyveze třikrát ročně na Maledivy, mají čtyřpatrový dům - a v dospělosti se jeho syn baví mlácením bezdomovců.....
Hm, tak kdo je vlastně dokonalý otec?

Dokonalí otcové asi nejsou :think: :mrgreen: To jen my ženské furt něco řešíme a štěkáme po sobě :P :lol: :lol: Ale teda 3× ročně na Maledivy,to bych snesla :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
9.3.12 08:16

Přesné, trefné… Myslím, že na to časem přijde každá mamina, že žít podle tabulek se nedá. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
9.3.12 08:17

Dokonalý otec byl Bůh - udělal si děti, dal jim pár dobrých rad a pak je nechal, ať se se životem poperou sami :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
9.3.12 08:17

no toto, takový filosofický elaborát po ránu… co si dáváš do kafe prosimtě? :mrgreen:

jinak ale souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
9.3.12 08:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
9.3.12 08:19
Black_Orchids píše:
no toto, takový filosofický elaborát po ránu… co si dáváš do kafe prosimtě? :mrgreen:jinak ale souhlas :palec:

Taky nevím co mě to popadlo :P Kafe nepiju,jen jsem dopila ráno um po malém,tak to bude asi tím :lol: :lol: :lol: Nebo možná tím,že jsme včera s chlapem večer pili víno :lol: Byl teda v plánu i sex,ale dostala jsem astma a bylo po všem :lol: :lol: :lol: :cert: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
9.3.12 08:19

Toto jsem jednou našla jako mužskou definici dokonalé matky, zkopírovala jsem si to a dodnes se tím bavím:

Radikální, dokonalé matky mají potřebu dělit se o své mateřské štěstí s celým světem. Často zakládají blogy, kterým říkají blogísky; jsou vyladěny do růžové barvy, je v nich spousta roztomilých miminčích fotek, smajlíků a zpráv typu „dnes jsme měli prdečky“ nebo „mám v brušku bábätko veľkosti malého citrónika“.
Mluví a píší v podivných a často zdrobnělých slovech jako „těhulka“, „mimísek“, „papinkat“, „kakinkat“ nebo „manžílek“.

Přestože tvrdí, že mateřství je ta nejpřirozenější věc na světě, vidí problém ve všem, co s ním souvisí: v kvalitě kojenecké vody, v úrovni porodnic, v blazeovanosti pediatrů, v hustotě svého vlastního mateřského mléka i v doporučených dávkách nutrilonu.

Nechápou, že někdo může mít jiné starosti než ony.
Probudí se v nich ochranitelské instinkty a svět kolem sebe paranoicky vnímají jako nebezpečné místo.

Mají potřebu se sdružovat. Často chodí ve dvojicích nebo trojicích a na chodníku zásadně neuhýbají, protože jsou zabrány do hovoru.

Radikální matky, které dříve bývaly intelektuálkami, hloupnou a někdejší hlupačky moudří. Intelektuálky, které dříve obdivovaly provokativní fotografie transvestitů, feťáků a prostitutů od Nan Goldinové, se najednou dojímají nad kolážemi Anne Geddesové, kde jsou kojenci schoulení ve skořápkách od oříšků. Ženy, které dříve sotva přelouskaly titulní stranu Blesku, mají už na počátku druhého trimestru nastudované publikace typu Kniha knih o mateřství, Naše děťátko a Velká kniha o matce a dítěti.

V horečné snaze učinit svět kvůli svým dětem lepším, dělají podivné věci, které později nechápou: podepisují petice za plošné zavedení větrných elektráren, nosí batůžek s nápisem „jsem bio“ a než rozklepnou vajíčko, vydrhnou kartáčkem skořápku.

Často fotí mobilem - pořád jedno a totéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
9.3.12 08:20

Přestože tvrdí, že mateřství je ta nejpřirozenější věc na světě, vidí problém ve všem, co s ním souvisí: v kvalitě kojenecké vody, v úrovni porodnic, v blazeovanosti pediatrů, v hustotě svého vlastního mateřského mléka i v doporučených dávkách nutrilonu.

:lol: :lol: :lol: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
9.3.12 08:21

Tak zamilovanou SMSku jen tak jsem psala předevčírem - a přišla mi i odpověď. ;) A dneska jsem připomínala včerejší MDŽ s tím, že je lump - ale míněno jako vtip, na hromadné svátky doma nehrajeme.

Řekla bych, že snaha být dokonalá matka je přirozená hlavně u prvního dítěte, pak už je nutné slevit, jinak by se to snad ani nedalo zvládnout. A ten správný náraz o realitu přichází s návratem do života a do práce…

Juro, dokonalé matky nejsou, stejně jako dokonalí tátové. Ale jsou rodiče, kteří dělají co mohou a dělají to s láskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
9.3.12 08:25

Doopravdy krásně napsáno. :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: Já vážně nejsem dokonalá matka, kdy mi skoro roční dítě pořád spí přes den v náruči. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3540

Proč hned dokonalý otec, co je dnes dokonalé? Hlavně co je pro jednoho dokonalé, druhému by ani zdaleka nestačilo..
Tak třeba můj manžel: Přebaluje, koupe, s kočárem jezdí, malého hlídá, nakrmí lžičkou i lahvičkou.. jediné co snad nedělá je odsávávání nosíku..Peněz na rozhazování nemáme, umí zařvat nebo být protivný, ale do hospody chodí občas, většinu věcí děláme společně… :srdce: Je on dokonalý nevím? ale pro mě nejdokonalejší na světě :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra

Ja teda dokonala jsem :jazyk: :mrgreen:

Nicmene po ranu neco takoveho vypotit,to si zaslouzi metal,ja jeste ani neustlala,natoz zapojit mozek,to prijde az kolem obeda :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
weruuunka
9.3.12 08:26
marra píše:
Ja teda dokonala jsem :jazyk: :mrgreen:Nicmene po ranu neco takoveho vypotit,to si zaslouzi metal,ja jeste ani neustlala,natoz zapojit mozek,to prijde az kolem obeda :mrgreen:

To já teprve kolem oběda možná ustelu, ale mozek asi nechám stranou. :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
1863
9.3.12 08:26

moc pěkně napsané, od :srdce:
naprostý souhlas!!!
btw. velmi obdivuju tvoji aktivitu takhle po ránu, já se psychicky probouzím až tak kolem 10hod a to už jde malá zase spát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
9.3.12 08:27

Jediná obava, co mě zžírá je, jestli je nebrzdím ve vývoji, když je většinou nechávám hrát si samotné, zapojuji se jen při prohlížení knížek-tam vysvětluji a popisuji a pak u hraní typu puzzle,krájení plastového ovoce atd-tam, kde je třeba dozoru, aby nejmladší půlku dílku nesnědl, jinak kmitám v domácnosti, vařím, přebaluju, vylívám nočníky, převlíkám atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová