Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to je jasný…to byla možnost, co dělat pro příště…ale doufám, že příště bude až ji bude 15let.
já nevím…když jde o první milování na tyhle věci se moc nemyslí..slečna,určitě dostala ponaičení a bude si už dávat pozor…jestly tady po tehle diskuzy ne je to její chyba a je to prostě blbka..nehledě na jejího přítele,který by si při dalším sexu,měl nasadit kondom..jak ste to měly vy poprvé??chránily ste se??já tedy ne,nečekala sem,že se to stane..
Lidka a Sami píše:
Sany já psala o antikoncepci, která se neprodává jen v lékárnách a je do 72 hodin.
Antikoncepce jako taková která se prodává kdekoli jinde než v lékárně, večerka, je naprostý nesmysl. Tam bys sehnala možná tak kondom max. Jediná u nás volně prodejná ochrana sou různý chemický čípky, krémy apod. Postinor a vše další je pouze na lékařský předpis.
jj sou takové ruzné čípky atd,je jich tam asi deset..a ty sem používala než sem koupila antikoncepci
sunnyho.moty - jo chránili jsme se. Asi budu za exota, ale chodili jsme spolu s přítelem (dnes manželem) 3 měsíce, než na to došlo. Mně bylo 21 let (panna) a příteli 23 (zkušenosti měl). Já byla trochu plachá,
takže si počkal, až se na to budu cítit. Předem jsme se domluvili, že si zajdu na gyndu, začala jsem brát HA. Přítel nikdy nepovažoval ochranu za záležitost jen ženy, ale obou dvou. Když jsem náhodou zapomněla vzít prášek, koupil si kondom. Po prvním milování mi řekl, že i kdyby se něco náhodou stalo, tak si myslí, že se můžeme vzít
(tu větu a situaci v životě nezapomenu, jak to bylo krásný
). Já zastávám názor, že člověk by měl být zodpovědný za své činy a stavět se čelem k následkům svého chování (…ježišmarjá moralizuju…).
No a pak jsme spolu dlouho chodili, společně žili, dostudovali, pracovali, pořídili vlastní bydlení, vzali se a pak teprve počali dítě (dnes je mi 33 let). Když to tak po sobě čtu, tak to vypadá jak z Básníků, kde měli ty grafy: první dovolená, první auto, první dítě, další dovolená…
No asi si řeknete, že to není možný
, že jsem naprosto out. ![]()
Pro zakladatelku: těhotná nejsi, buď v klidu. Ale jestli takhle dneska k životu přistupují puberťáci, tak je mi hodně smutno… ![]()
mě bylo taky 14let a chodily sme spolu od 11
první láska a stalo se to v létě pod stanem..vubec sme to nečekaly,hned po styku sem začala používat ty čípky a pak antikoncepci..u každého je to jinak..a slenčna se asi už nebude chtít stresovat a začne se chránit…jinak mě je 22let a dítě je snad už na cestě..mám dostudováno tedy v září jdu na školu ještě dálkově,sme zajištěný a stavíme si patro na baráčku..a kolik je tvému dětátku??
sunnyho.motylek píše:
mě bylo taky 14let a chodily sme spolu od 11první láska a stalo se to v létě pod stanem..vubec sme to nečekaly,hned po styku sem začala používat ty čípky a pak antikoncepci..u každého je to jinak..a slenčna se asi už nebude chtít stresovat a začne se chránit…jinak mě je 22let a dítě je snad už na cestě..mám dostudováno tedy v září jdu na školu ještě dálkově,sme zajištěný a stavíme si patro na baráčku..a kolik je tvému dětátku??
Safra, v dnešní době je to fakt takový fofr? ![]()
Jinak malýmu je 15 měsíců, mám to v metříku.
snad všechny moje kamarádky taky začaly tajto brzo..nevím sex je všude ráno v seriálech,reklamách atd..je všude a mě ti nějak vadí nevím…když v 11dopoledne v televizi souloží..nebo je tam rozsekaná mrtvola..nelíbí se mi to ![]()
Wiol, takže ty jsi dodnes zůstala s prvním přítelem? Tý jo, to je fakt jak z románu
![]()
Já jsem teda docela vybírala, než jsem narazila na toho pravýho, ale je fakt, že jsem si vybírala asi samé zodpovědné hochy, i ten první sex byl samosebou s kondomem. Bez kondomu to bylo, až když jsme spolu byli delší dobu a brala jsem HA. Bylo mi 19, jemu 20. Dneska je mi taky 33. Hehe, že my jsme ta taaak strašně zodpovědná generace? ![]()
No asi jo, mně bylo 16, když jsem začala chodit s prvním přítelem (tehdy 22) a na první sex jsme si počkali víc jak rok, než jsem se na to cítila.. My jsme ale možná až moc zodpovědná generace, než se pro děti rozhodneme, vystudujeme, zabezpečíme bydlení, vhodné otce, atd., tak z nás velká část nemůže otěhotnět, ačkoliv v mladším věku by třeba mohla. Tak teď si vyber..
Jo ono je duležité být zodpovědná,zajištěná atd..ale,zase stará matka??máma mě měla v 17 a skvěle mě vychovala a dokázala se o mě postarat i bez otce,který se na nás vykašlal,znám spostu takových žen a situací..ty mámy pak víc rozuměly svým dětem atd evím neříkám,nic že jim nerozumíte to vubec a nemyslím to nějak zle..prostě když se chce tak to jde..
sunnyho.motylek píše:
já nevím…když jde o první milování na tyhle věci se moc nemyslí..slečna,určitě dostala ponaičení a bude si už dávat pozor…jestly tady po tehle diskuzy ne je to její chyba a je to prostě blbka..nehledě na jejího přítele,který by si při dalším sexu,měl nasadit kondom..jak ste to měly vy poprvé??chránily ste se??já tedy ne,nečekala sem,že se to stane..
Za sebe musím říct: ano, chránila jsem se. O panenství jsem přišla v 17ti letech, byla to (pro mě) přesně ta „správná“ doba, kdy tělo už prostě chtělo
. Takže jsme předem promyslela případné následky a zašla si na gyndu pro HA.
Někde tu ale v diskuzi zaznělo, že každá holka je po prvním sexu nervózní, jestli není těhotná. Tak to můžu potvrdit - byla jsem i já (i když jsem poctivě brala HA).
Tak já přidávám k těm divnějším. Také jsem se chránila HA, nebylo mi 15, ale skoro 22 a příteli 25.
Wiollo nejsi sama jako z románu
, jsme s přítelem také dodnes, letos plánujeme svatbu a i když jsem z mladší generace tak jsem taky zodpovědná. Ale když to tu občas pročítám tak nás asi není moc.
Taky jsem „divná“
. S přítelem byl poprvé sex v 19 letech s HA (já panna, on panic). A jsme spolu doteď (je mi 27).