Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tady někdo psal,že to je divné??to je právě hezké..to vám závidím ![]()
Nepotřebuji slyšet jak jste všichni skvěle začaly,ale rady…chlubit se můžete někde jinde…já jen potřebovala pomoct…děkuji všem co mi poradily… ![]()
Však už ti holky poradily až až. Když ti to nestačí, tak se ptej konkrétně. Teď tady jen tak plkáme ![]()
Jo a taky se mi líbí, když někdo má to štěstí a narazí na toho pravého hned napoprvé, aby nevznikla mýlka. To přece není divné, ale krásné. ![]()
Gina108 píše:
Však už ti holky poradily až až. Když ti to nestačí, tak se ptej konkrétně. Teď tady jen tak plkáme
Přesně tak, když už jsi nás v téhle diskuzi svedla dohromady, máme potřebu téma probrat i z jiných stran. Funguje to tady jako v normálním životě - když se s kámoškou bavíš o problému, taky tím, že ho proberete, hovor nekončí, ale naťuknete další a další témata.. Takže hned nevyskakuj jak čertík z krabičky ![]()
Gina108 píše:
Však už ti holky poradily až až. Když ti to nestačí, tak se ptej konkrétně. Teď tady jen tak plkámeJo a taky se mi líbí, když někdo má to štěstí a narazí na toho pravého hned napoprvé, aby nevznikla mýlka. To přece není divné, ale krásné.
Přesně tak, poradily jsme co jsme mohly, pokud chceš další rady tak zase sklouzneme k tomu co jsi dělat neměla, ne co máš dělat teď. Jestli myslíš, že ti můžeme pomoc ještě s něčím ptej se.
Prostě se to stalo, myslím, že je skoro jedno jestli k tomu došlo o měsíc dřív nebo dýl. Akorát ve 14 letech slečně antikoncepci těžko někdo napíše i kdyby nakrásně tisíckrát chtěla. Slečna potřebuje poradit a ne moralizovat, nikdo z nás není svatý. Moralizování a odsuzování mi tady v Čechách přijde už jako národní sport či snad jistá forma alibismu
?
No,teď se nedá dělat nic jiného než čekat, ale pravděpodobně těhotná nejsi, tak se příště prosím tě chraň alespoň kondomem. Jakmile ti bude 15, dojdi si ke gyn. pro antikoncepci. Věřím, že to dobře dopadne. A z těch rádoby svatých si nic nedělej, svatý to většinou v životě moc daleko nedotáhnou - mluvím z vlastní zkušenosti😉 Jo, a písni jak to dopadlo.
Poradila bych ti postynor, ale ten je nutné užít do 48 hodin (myslím) po styku. Ale myslím, že je zbytečné se strachovat, když přítel neejakuloval přímo do tebe. Ikdyž se říká: „Stačí kapka a už to capká!“
no to bych teda netvrdila,i dva dny po menstruaci muzes otehotnet,,stalo se mi to,a mam ted trilete dite ![]()
no jedine okamzite reseni je tehotensyk test,jestli uz si alespon dva dny tehotna,tak jakykoliv test to zjisti,,, cim drive to zjistis tim,lepe,urcite bych necekala na menstruaci,,a alespon budes vedet hned vice…
janina.mikro píše:
no jedine okamzite reseni je tehotensyk test,jestli uz si alespon dva dny tehotna,tak jakykoliv test to zjisti,,, cim drive to zjistis tim,lepe,urcite bych necekala na menstruaci,,a alespon budes vedet hned vice…
Co?
Dva dny?
Teda nejsem bůhvíjaká testovatelka, ale testuje se až po vynechání menstruace ne? ![]()
janina.mikro píše:Nemyslím, že se to zjistí dva dny po otěhotnění. Já jsem měla nejcitlivější test na trhu (10 jednotek)a testovala se tak od 5. dne každý den a ukázalo se to až 10.den. šla jsem druhý den na krev a tam mi řekli, že hladina hormonu je trošku zvýšená, že to může ale i nemusí být těhotenství.
co na to rict?
mluvim ze sve zkusenosti,kdyz chce radu ma ji mit,jako zjistit na netu jestli je tehotna nebo ne,je blbost,,bud si udelat tehotensky test,nebo okamzite zajit na gyndu,jestli ale za to ten strach stoji,tak at klido ceka na menstuaci,fakt nevim co na to rict,je to jednoduchy,a v patnacti,uz by mela mit gynekologa uplne normalne,takze … ![]()
Mě moje doktorka říkala, že takhle brzy těhotenství stejně nepozná, prý tam není nic vidět. Jo a u mě těhotenský testy nefungovaly, těhu jsem měla potvrzené až testem z krve, na který se doporučuje také až po vynechání.
janina.mikro píše:
no to bych teda netvrdila,i dva dny po menstruaci muzes otehotnet,,stalo se mi to,a mam ted trilete dite
Já jsem též otěhu hned po MS.
Na všech mamatestech píší, že nejdřív 14dní po styku se to má testovat. Dřív prý to může být nejasný a nekvalitní.