Strach donosit dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48
26.5.15 14:05

Mně umřel chlapeček (jeden z dvojčat) třetí den po porodu - srdeční vada, nízká porodní váha a bylo toho víc. Ještě že jsem měla toho druhého a doma 3letou holčičku, jinak bych se z toho zbláznila. Bolí to vlastně dodnes, i když je to už skoro 8 let. Při každé zvláštní příležitosti jako je loučení se školkou, první školní den, první vysvědčení, každé vánoce, narozeniny,… si představuji jaké by to bylo, kdybych je měla oba. Hrozně jsem se bála znovu otěhotnět, vloni v srpnu se to zadařilo nějak neplánovaně. Celé těhotenství jsem byla nervozní, ať je vše v pořádku, každý ultravuk a prohlídku jsem hrozně prožívala. Teď už vedle mě leží v postýlce můj 7 týdenní Filípek - je krásný a hlavně zdravý. Ale na mého chlapečka v nebi nikdy nezapomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
26.5.15 14:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
26.5.15 14:45
@Turante píše:
Já teda rodila jen dva dny, ale i to stačilo, je pravda, že když jsem se s malou odpoledne v pátek rozloučila, tak se to nějak urychlilo a ona se narodila v sobotu v osm. Měla 850g a 38 cm, jinak vypadala úplně v pořádku :,(

Prijde mi, ze vsechny jsme tu porodily v sobotu.
Maly byl taky uplne OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
27.5.15 08:42

Holky tak jsem včera byla pro výsledky pitvy. Rekli ze se mam uskrtil na snure ale ml ji kn 1omotqnou. Jinak to byl uplne zdráv chlapcek. :,( Podle všeho jsm ho v sob nosila mesic mrtvého a i pitva byla obtiznq kvůli stadiu rozkladu.To když mi řekli ze už se pitva dělala spatne a ze se kuze odlupovala to mam ted v uších a před ocima. Nechtěla jsem to slyšet ale zeptala jsem se co to je macerace 3stupne. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3305
27.5.15 08:53

@1988zanda :hug: :hug: to je mi moc líto, u nás to bylo úplně stejně!! Jen jsem ho v sobě měla ani ne týden. Cítila jsem ho naposledy v neděli, pak v úterý v poradně mi dr. řekla, že to nevypadá dobře, poslala mě do Brna do Bohunic na kontrolní UTZ a tam to dr. Kříž vše jen potvrdil. Buď hodně silná, byla to hoooodně špatná nešťastná náhoda, která se už nebude opakovta :hug:. Já jsem taky už do termmínu donosila zdravého kluka!!! a věřím, že i Ty budeš mít další miminko v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
27.5.15 10:16

@Eiculinka taky doufám ze vse dobre dopadne. Nepochopim či by se stalo kdybych tehdy nesla na kontrolu do Bohunic na manzelovo donuceni.Jsem taková ze vse s doktorama oddaluji.No jo zdravotnik nejhorší pacient. Kdyby mne nedonutil tam jit…tak bych tu uz asi nebyla. Protoze další kontrola u gyndate by byla za další 3 týdny a zase by mi jen řekl jste zavrena vse je ok jdete domu. Proč jen vse nezkontroloval lip než pohmatem a poslechem. V porodnici mi řekli ze mohl slyšet můj pulz místo malého. Ale vzdyz i mimousci mají pulz mnohem rychlejší než mi. :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3305
27.5.15 10:34

@1988zanda Neřeš co by bylo kdyby… Bohužel tonnevrátíš a jen si ubližuješ. Musíš jít dál :hug:. Opravdu, mám to za sebou, taky jsem si říkala, že kdybych šla na pohotovost, že by…nevím co!! Dej se co nejdříve do pořádku, s miminkem se rozluč, vzpomínej, poplakej si, když to budeš potřebovat. Nadávej, vlítni na toho doktora, řekni mu vše od plic, pak si najdi někoho spolihlivého. Odkud jsi?? Já jsem chodila na gyn. do Blanska, byla tam úúúžasná dr., bohužel si otevřela ordinaci v Brně, tak už k ní nechodím, Brno mám daleko, byla pečlivá, milá, lidská, fakt super ženská!! Kdyby jsi chtěla, pošlu Ti jméno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
27.5.15 11:28

@Eiculinka hodně síly, ať tyto nejhorší dny zvládneš. Je dobře, že o tom píšeš a mluvíš. Hlavně to nedusit v sobě. Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3305
27.5.15 11:39

@anabed mě to potkalo už loni v lednu, jsem už z nejhoršího venku. Já už ám zdravýho chlapečka v náručí :srdce:. Ale děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty