Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mile maminky, zakladam diskuzi protože me trápí co se mi stalo.Chci vedet jestli jste to taky tak měli a jak jste se s tím vyporadaly.Mam uz doma jednu 14mesicni holčičku a před 2 měsíci jsme s manželem prisli o chlapecka.Byla jsem na začátku 7 měsíce těhotenství. Necitila jsem pohyby víc jak týden a všichni říkali ze nemam plasit.Muj gynekolog mi řekl ze kontrakce které ted už vím ze to stopro byly tak prý to byla jen namozena deloha protože jsem musela nosit malou.Ani uz nezkonteoloval cipek a malého. Kdybych nesla do porodnice na ambulanci nemusela jsem tu byt ani ja kvůli otrave krve. Dnessi jdu pro výsledky pitvy malého. Mam porad myšlenky co když jsem neco udělala spatne, připomíná se mi ten porod
Vadí mi tehotne maminky. Zavidim jim ta briska.Ale preju jim to. V životě by me nenapadlo ze se mi neco takového stane když mam jedno úplně normální trhu za sebou a vedle sebe zdravou holčičku.
Uuz nas čeká jen soud s doktorem. Nechci aby zanedbal peci u další maminky
![]()
@1988zanda To je strašný, to by se stávat nemělo, když už máme takový lékařský vymoženosti. Moc s tebou cítím, minulý týden jsem byla na revizi, jen 9tt, ale taky to bolí, bylo to vymodlené. Drž se a žij pro ty, které máš kolem sebe! Nedávej si vinu a hlavně se vyplakej, je to potřeba. ![]()
@1988zanda Ahoj, bohužel, je to 14 dní co mě potkalo to samé
Doma mám skoro tříletou holčičku, byla jsem ve 29. týdnu, když jsem dva dny necítila pohyby. Na ambulanci zjistili, že malé už nebije srdíčko
Takže mi museli vyvolat porod. Teď čekám na konec šestinedělí a uvidíme co bude, ale mám taky strach z dalšího těhotenství, i když další děti chceme
Jestli chceš, je tu uzavřená diskuze Prázdná náruč, moderuje ji @trpaslinka
@Turante jeste ze máme aspoň jedno dítko každá dona.To udrzeuje při zdravem rozumu.Ja jsem zdravotnik a nechápu jak se to mohlo stát. Proc lékař zanedbal peci, kdyz jsem si mu stěžovala. Maly mel vážit pres 600g a mel jen 289g. Teprve poslední 2tydny v těhotenství jsem nabrala jen 1400g jinak za celou dobu nic. Rikam si jestli nebyla špatná placenta nebo pupecnik. Hledam kde se stala chyba.Proc me doktor ignoroval a z ordinace a to nekecam jsem odešla během 7 minut.Byl tam se mnou i děda který hlídal malou.No a protože jsme vždy cekali jak pitomci protože nas zensky který si šly jen pro prášky predbihaly a trávili tam plus minus 25min.Tak jsme si to začlo stopovat na hodinkách. Mam chuť doktora zabit. Mysli si ze jsou bohové ale ono prd… Grrrr
@1988zanda stalo se mi neco podobneho. Take jsem mela starsi dceru, kdyz jsme prisli o chlapecka. To bylo nejstrasnejsi obdobi v mem zivote, jeho porod asi nejhorsi zazitek vubec. Nerada na to vzpominam.
Dalsiho tehotenstvi jsem se neskutecne bala, i kdyz jsem zaroven dalsi dite strasne moc chtela.
Dalsi tehotenstvi byl velky psych. napor a vnitrni boj sama sebou, ale jsem stastna, ze jsem do toho jeste jednou sla a mame 2. holcicku. ![]()
@1988zanda vím, co prožíváš, já přišla o holčičku
loni v únoru ve 33+0tt. Jak už psala Turante, doporučuji skupinku Prázdná náruč. Mně před tím rokem strašně moc pomohla a v podstatě všem holkám, co tam jsou. Moc mě mrzí, že se k tomu ten doktor postavil takhle hrozně, jsem taky zdravotník, tak mi to přijde neodpustitelné. Přála bych ti aby v pitevním nálezu něco bylo, protože do budoucna budeš vědět, co si pohlídat. Já tohle „štěstí“ neměla. U nás se na příčinu nepřišlo, takže teď, když jsem znovu těhotná, nevím, co si pohlídat, jediné co mohu jsou pohyby a kontroluji srdíčko, ale strach je i tak veliký. ![]()
Neumím si tu bolest vůbec představit a nedivím se, že máte strach.
@1988zanda Ahoj, je mi to moc líto
!!! Mám doma dvě zdravé holky a loni v lednu nám v 22. týdnu zemřel chlapeček (pupečník kolem krčku, jinak úplně zdráv), byl to šok, ta bezmoc byla fakt příšerná!! Porod, který mi vyvolávali od středy ráno a já porodila až v sobotu, páč jsem byla naprosto imuní na jejich nějaké prášky… Jen chci napsat, že jsem hned po první MS otěhotněla znovu a v listopadu v termínu se nám narodil krásnej, zdravej kluk!!! Těhotenství byl jeden obrovskej nervák, ale došli jsme až na konec cesty a vše v pořádku. Bála jsem se každé kontroly, každého vybočení-malej měl v břiše placentu na přední straně a dost často se otočil tak, že jsem ho třeba dva dny cítila jen velmi maličko, to jsem třepala s břichem, šílela atd. Pak se otočil a dal mi značně najevo, že je tam a že je v pořádku. Na Honzíka v nebíčku nikdy nezapomenu, ale jsem nesmírně ráda, že Máme Martínka
.
Tobě přeji, ať se bolest co nejdříve trochu otupí a ať jsi co nejdříve šťastnou maminkou miminka
. Máme uzavřenou skupinku, kdyby ses chtěla přidat… Už tam máme několik mimušek, včera zrovna jedno nově narozené, několik holek těhotných…
@1988zanda Ano, malá mi nedává moc prostoru o tom přemýšlet, takže jsem opravdu vděčná, že ji mám. A muž je taky skvělý.
Doktor je tedy opravdu de..il největšího kalibru, též bych se soudila
Taky hledám vinu, ale někdy to asi tak je
Malá byla při poslední kontrole (týden před tím) o 14 dní menší dle ultrazvuku, takže tam asi byl nějaký problém, ale srdíčko bilo a vypadalo to, že je vše jak má být. I dle prvotního UZT ve 13. tt a ve 20. tt taky ![]()
@eva valoi už když malýho odnesli a pak došla sestra, tak mi říkala, že měl pupečník 3× pevně kolem krčku. A na pitvě nic nezjištěno, jen tam bylo psaný, že pupečník byl dlouhý (63 cm), omotaný kolem krku… Nic jiného nezjištěno!! Když malej zemřel, byla to neděle, o jsem ho naposledy cítila, 4 dny před nedělí jsem měla velký UTZ ve 20.tt v Brně, závěr byl, zdravé díté, má vše co mít má, nic nepřebývá, nic nechybí!
A pak prásk a byl konec!!!
@eva valoi je a stejně to nezměním… Měl 510 g a 28 cm. nejhorší bylo, když 5 min po porodu došla sestra, že malej měl víc jak půl KG a že to už nebyl potrat, ale porod a že se musíme rozhodnout, co s tělíčkem, dám mu oficiální jméno…
Po dvou měsících nás naháněla matrika a že musíme vyřídit i rodný list, i když mi v nemocnici řekli, že v žádném případě to nebude potřeba…
@Eiculinka Je to strašný, já teď čekám pátý a těším se, až porodím. Těhotenství si nikdy moc neužívám, protože prostě mám strach, aby to dobře dopadlo.
@eva valoi Jůůů, pátý mimčo!!! Tak to je super, kdy máš termín?? Určitě vše dopadne dobře!! Tuhle diskuzi raději ani nečti. Ať se zbytečně nenervuješ.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.