Mám strach o manžela ;(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.5.26 10:07

@Okta alkohol nepije vůbec, nekouří ani nikdy nekouřil, sportuje denně…U praktika naposledy v prosinci a vše bylo ok, byl v prosinci i na operaci kolene….Kavu pije jednu denně male espresso, ji bych rekla celkem normalne, nevařím moc těžká jídla, ja sama to nemam rada…sladky ma v podobe ze si da jednu sušenku, nebo tri kosticky horke čokolády asi max…ke cvičení ale bere doplňky a bere i vitaminy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.26 10:09

Vcera jsem ale varila mleté maso, s rajčatovou omáčkou a těstovinou, a do masa jsem dala sušený česnek a právě potom jidle se mu to začalo vracet 😔

• Citovat
  • Upravit
22051
26.5.26 10:21

Děláš nesmyslné drama z běžného civilizačního neduhu, kterým dnes trpí v podstatě každý desátý člověk.

Jen holt manžel nemůže postupovat stylem „teď jím dva týdny dietně a pak začnu normálně“… a pak se divit, že „ono se to zase vrací“ :roll: :mrgreen:

Reflux znamená TRVALOU změnu stravovacích návyků podle potřeb konkrétního člověka - musí sám na sobě vychytat, co ho dráždí, co mu vadí a čeho se tedy z jídla a pití vyvarovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65232
26.5.26 10:54

Reflux je úplně normalni, beru leky uz dlouhe roky, bez nich to nejde. Rozhodně se z toho nehroutim. A to uz jsem mela i nejake eroze v jicnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
26.5.26 11:27
@Anonymní píše: Více

Zrovna rajčata, navíc tepelně upravená, jsou klasickou rizikovou potravinou pro reflux.
A je to přesně tak, jak píše @BohunkaP!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.26 12:15

@Pamina ja vim, ze mu nepomohlo to moje jidlo no…dneska jsem pripravila krůtí maso jen přírodně na sucho, tak snad to bude lepší 😔

• Citovat
  • Upravit
2261
26.5.26 12:19

Sušený česnek rád zlobí. Dooběhne si vyšetření na gastru a bude mít jistotu, že se nic víc než reflux neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
26.5.26 14:12

Tak hormony, stres a uz je na svete tragedie z veci, ktera je sice neprijemna, ale nijak ohrozujici a navic pod lekarskou kontrolou. Bude lepe :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5926
26.5.26 14:49

Co dostal za léky, chce to dietní stravu a hlavně vyšetření na gastru. Zatím nemáš důvod panikařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.26 17:09

Rajčata i česnek nejsou na reflux vhodné. Stejně tak káva, čokoláda… vygoogli si to. Musí si vypozorovat, co může a co nemůže.

• Citovat
  • Upravit
17959
26.5.26 17:26

V klidu, ja mam reflux pres dvacet let, za tu dobu jsem porodila ctyri deti a ziju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24706
26.5.26 19:16

To rajská dělává. Trpím na reflux roky a ano, jsou situace, kdy se to i přes léky zhorší. Chce to vychytat, co vadí a kdy, a vyhýbat se tomu. To se manžel naučí a ty se uklidni, nejde mu o život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
26.5.26 19:18

Jestli se mu to projeví jen jednou za rok, tak si může gratulovat. Mě stačí víc stresu nebo jídlo které standardně nejím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
26.5.26 19:42

Ahoj,

reflux je poměrně časté onemocnění. Většinou se řeší dietou a pravidly stolování jako třeba pomalé jezení, kdy se třeba i odkládá příbor, nebo časté malé porce… Neboj, bude to dobrý ;) Počkej na výsledky a podle toho se pak zařídíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
26.5.26 19:45

Mám taky reflux. Z gastra byl výsledek bez helicobacter, ale chronicky závěť. V jídle omezit tučné kořeněné a pod. Mě dělá blbě čerství česnek sušený tolik nevadí. V kombinaci s rajskou se ani nedivím, že mu nebylo dobre. Spaní na levém boku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí