Strach o miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1209
16.2.12 20:21
terinka4444 píše:
když šla dcera ve čtyřech do školky, ještě v prosinci jsem to nemohla vydýchat, celé září jsem potají jezdila šmírovat za plot na zahradu, co dělají.

… já takhle šmíruju dceru dalekohledem, když jdou se školkou ven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
16.2.12 20:43

Ten strach je asi normální, časem se to utlumí, ty si víc zvykneš, a nebudeš tak plašit, ael pořád tam bude. Já ho mám taky velký, asi až abnormální, takže to i nějak řeším, ale zas já už jsem si toho děsivého dost zažila, tak tam je to celkem logické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
16.2.12 20:54
rybkabezvody píše:
terinka4444 píše:
Nikdy to nepřejde, a je to jen horší, dokud je jen s tebou a můžeš ho chránit, je to ještě dobré, jak ho musíš pustit do světa … :zed: :zed: když šla dcera ve čtyřech do školky, ještě v prosinci jsem to nemohla vydýchat, celé září jsem potají jezdila šmírovat za plot na zahradu, co dělají. Teď u druhé je to jěště horší, za týden první očkování, chtěla jsem dát hned i Prevenar, po přečtění diskuze níže mám obrovský strach. Být rodič je to nejkrásnější a zároveň nějtěžší.
:palec: šmírovat do školky :lol: ježiš doufám že to také nebudu dělat :lol: ale čekala bych to :mrgreen:

Přesně! :pankac: Nejdřív mě to rozesmálo, ale pak si řikám - ježiš to budu určitě dělat taky! :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
16.2.12 21:08

My měli komplikované těhu, v 7 měsící jsem se začala otvírat a ve 32. týdnu mi rozháněli rozjíždějící porod a tak nějak průběžně jsem polehávala po nemocnicích. O naši ještě nenarozenou Emičku jsem měla velký strach a v té době mi kamarádka „utěšovala“, že bude ještě mnohem hůř. Nedokázala jsem si to představit, dneska ale už vím, že měla pravdu. O malou mám čím dál větší strach…takže za mě ANO - je to normální :kytka: :kytka: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
16.2.12 21:09
:lol: :lol: :lol: :palec:
maxak píše:
terinka4444 píše:
když šla dcera ve čtyřech do školky, ještě v prosinci jsem to nemohla vydýchat, celé září jsem potají jezdila šmírovat za plot na zahradu, co dělají.
… já takhle šmíruju dceru dalekohledem, když jdou se školkou ven :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
16.2.12 21:20

Ahojky, za mě je to taky neromální. Také jsme měla horší porod a náš prcek skončil na JIP. Před porodem jsem tvrdila, že monitor dechu je zbytečnost - teď máme dva :lol: Někdy se mi v noci stává, že se vzbudím a koukám, jestli bliká. Kolikrát neblikne hned, ale až za chvilku. Ale ty vteřiny, než zabliká, jsou nekonečné.
Teď měl malej tři dny horečky a málem jsem se strachy zbláznila..... :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
16.2.12 22:03

No to už bude strach až do konce života:). Malé děti malé starosti, velké děti velké starosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.2.12 22:04

Tak malá měla v pondělí 7 týdnů a má rýmu jak hrom, chytla od starší a měla 37,1, tak volím doktorce, jestli se máme přijet ukázat, ona, že okamžitě, na kontrole mě vyděsila, že u takhle malých dětí se to může rozjet v zápal plic a j nevím co ještě, brala jí krev na zánětlivé markry, no hrůza, od pondělí nespím a sleduju každý nádech, do toho mám opar, už podruhé za 14 dnů, ani vám nebudu povídat, co se mi honí hlavou, co jsem si přečetla o herpatické meningitidě. :zed: :zed: :zed: jo jo, asi úděl matek.Ale dokud je můžeme doma pod křídlem chránit, tak je dobře, bude mnohem hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
16.2.12 22:08

Ono je to i dost o tom, jaká jsi povaha - pokud jsi úzkostlivá byla už předtím, tak se to ještě mnohokrát násobí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
16.2.12 22:28

Kdysi jsem tady četla deníček, o umírtí dítěte na SIDS. Jak se maminka vzbudila ráno a když jí došlo že za celou noc nebyla ani jednou vzhůru u miminka tak věděla, že je zle. A od té doby na to musím myslet. Prcek se dřív tak do čtyřech měsíců budel třikrát za noc tak jsem byla spokojená že vím, že jevše v pořádku. No a poslední dvě noci spal celé a když jsem se ráno probudila a mi došlo mi, že jsem spala celou noc tak to se mnou málem šlehlo a šla jsem ho vzbudit násilím. Úplně jsem si vzpoměla na ten pocit, který jsem měla při čtení toho tragického deníčku - ten pocit mám pokaždé když se prcek nechce vzbudit, dle jeho zvyku. Dneska spal přes den 2,5 hod 8o a já tu druhou hodinu stála u postýlky a sledovala jestli se hýbe a dýchá - a to máme monitor dechu. Jsem magor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
17.2.12 10:14
Lenulen píše:
No to už bude strach až do konce života:). Malé děti malé starosti, velké děti velké starosti!

To slyšim pořád od naší mámy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
18.2.12 22:51

Taky se pořád bojím a proto si dovolím sempřidružit dotaz - myslíte si,že riziko SIDSpo 1 roce prostě už není a zaniká dnem narozenin? Už pár dní tak nějak monitor nepoužívám,protže ma,ý začal cestovat. a ještě ke zmíněné herpatické meningitidě tou může mimi/batole onemocnět do jakého věku? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
12.7.14 12:24

Jak jste na tom dnes se strachem? Zlepšilo se to běhěm těch 2 let nebo je to stejné/horší? Řeším stejný problem a zvažuji už odbornou pomoc :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.15 16:49

Ahoj milé maminky. Tak jsem ráda, že nejsem sama, kdo se tak bojí. Já mám asi největší strach, když mám jet s malým autem, abych se nevybourala nebo nepotkala nějakého blázna no a taky ty nemoce. No jen když na to myslím, tak je mi špatně. Zase nechci, abych byla nějaká úzkostlivá mamka, ale zatím mi to nějak nejde :) když je to takovej zázrak a ještě by se mu mělo něco stát, no ne a ne a ne…no myslím si, že to asi opravdu bude věkem horší, ale snad se to kapku umírní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.15 16:51

To je perfektní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat