Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
terinka4444 píše:
když šla dcera ve čtyřech do školky, ještě v prosinci jsem to nemohla vydýchat, celé září jsem potají jezdila šmírovat za plot na zahradu, co dělají.
… já takhle šmíruju dceru dalekohledem, když jdou se školkou ven ![]()
Ten strach je asi normální, časem se to utlumí, ty si víc zvykneš, a nebudeš tak plašit, ael pořád tam bude. Já ho mám taky velký, asi až abnormální, takže to i nějak řeším, ale zas já už jsem si toho děsivého dost zažila, tak tam je to celkem logické.
rybkabezvody píše:terinka4444 píše:
Nikdy to nepřejde, a je to jen horší, dokud je jen s tebou a můžeš ho chránit, je to ještě dobré, jak ho musíš pustit do světa …![]()
když šla dcera ve čtyřech do školky, ještě v prosinci jsem to nemohla vydýchat, celé září jsem potají jezdila šmírovat za plot na zahradu, co dělají. Teď u druhé je to jěště horší, za týden první očkování, chtěla jsem dát hned i Prevenar, po přečtění diskuze níže mám obrovský strach. Být rodič je to nejkrásnější a zároveň nějtěžší.
šmírovat do školky
ježiš doufám že to také nebudu dělat
ale čekala bych to
Přesně!
Nejdřív mě to rozesmálo, ale pak si řikám - ježiš to budu určitě dělat taky!
![]()
My měli komplikované těhu, v 7 měsící jsem se začala otvírat a ve 32. týdnu mi rozháněli rozjíždějící porod a tak nějak průběžně jsem polehávala po nemocnicích. O naši ještě nenarozenou Emičku jsem měla velký strach a v té době mi kamarádka „utěšovala“, že bude ještě mnohem hůř. Nedokázala jsem si to představit, dneska ale už vím, že měla pravdu. O malou mám čím dál větší strach…takže za mě ANO - je to normální
![]()
maxak píše:terinka4444 píše:… já takhle šmíruju dceru dalekohledem, když jdou se školkou ven
když šla dcera ve čtyřech do školky, ještě v prosinci jsem to nemohla vydýchat, celé září jsem potají jezdila šmírovat za plot na zahradu, co dělají.
Ahojky, za mě je to taky neromální. Také jsme měla horší porod a náš prcek skončil na JIP. Před porodem jsem tvrdila, že monitor dechu je zbytečnost - teď máme dva
Někdy se mi v noci stává, že se vzbudím a koukám, jestli bliká. Kolikrát neblikne hned, ale až za chvilku. Ale ty vteřiny, než zabliká, jsou nekonečné.
Teď měl malej tři dny horečky a málem jsem se strachy zbláznila..... ![]()
No to už bude strach až do konce života:). Malé děti malé starosti, velké děti velké starosti!
Tak malá měla v pondělí 7 týdnů a má rýmu jak hrom, chytla od starší a měla 37,1, tak volím doktorce, jestli se máme přijet ukázat, ona, že okamžitě, na kontrole mě vyděsila, že u takhle malých dětí se to může rozjet v zápal plic a j nevím co ještě, brala jí krev na zánětlivé markry, no hrůza, od pondělí nespím a sleduju každý nádech, do toho mám opar, už podruhé za 14 dnů, ani vám nebudu povídat, co se mi honí hlavou, co jsem si přečetla o herpatické meningitidě.
jo jo, asi úděl matek.Ale dokud je můžeme doma pod křídlem chránit, tak je dobře, bude mnohem hůř.
Ono je to i dost o tom, jaká jsi povaha - pokud jsi úzkostlivá byla už předtím, tak se to ještě mnohokrát násobí…
Kdysi jsem tady četla deníček, o umírtí dítěte na SIDS. Jak se maminka vzbudila ráno a když jí došlo že za celou noc nebyla ani jednou vzhůru u miminka tak věděla, že je zle. A od té doby na to musím myslet. Prcek se dřív tak do čtyřech měsíců budel třikrát za noc tak jsem byla spokojená že vím, že jevše v pořádku. No a poslední dvě noci spal celé a když jsem se ráno probudila a mi došlo mi, že jsem spala celou noc tak to se mnou málem šlehlo a šla jsem ho vzbudit násilím. Úplně jsem si vzpoměla na ten pocit, který jsem měla při čtení toho tragického deníčku - ten pocit mám pokaždé když se prcek nechce vzbudit, dle jeho zvyku. Dneska spal přes den 2,5 hod
a já tu druhou hodinu stála u postýlky a sledovala jestli se hýbe a dýchá - a to máme monitor dechu. Jsem magor
Lenulen píše:
No to už bude strach až do konce života:). Malé děti malé starosti, velké děti velké starosti!
To slyšim pořád od naší mámy. ![]()
Taky se pořád bojím a proto si dovolím sempřidružit dotaz - myslíte si,že riziko SIDSpo 1 roce prostě už není a zaniká dnem narozenin? Už pár dní tak nějak monitor nepoužívám,protže ma,ý začal cestovat. a ještě ke zmíněné herpatické meningitidě tou může mimi/batole onemocnět do jakého věku? Díky.
Jak jste na tom dnes se strachem? Zlepšilo se to běhěm těch 2 let nebo je to stejné/horší? Řeším stejný problem a zvažuji už odbornou pomoc ![]()
Ahoj milé maminky. Tak jsem ráda, že nejsem sama, kdo se tak bojí. Já mám asi největší strach, když mám jet s malým autem, abych se nevybourala nebo nepotkala nějakého blázna no a taky ty nemoce. No jen když na to myslím, tak je mi špatně. Zase nechci, abych byla nějaká úzkostlivá mamka, ale zatím mi to nějak nejde
když je to takovej zázrak a ještě by se mu mělo něco stát, no ne a ne a ne…no myslím si, že to asi opravdu bude věkem horší, ale snad se to kapku umírní