Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Acinore píše:
pokud ti je 25, tak nepiš, žes měla třetí dítě ve 36to pak trochu mate
![]()
si hlídám soukromí, tak mlžím ![]()
Je to každého věc a já nikoho neodsuzuju, jen bych nesnela ten pocit že si na mě lidi ukazujou že je mi „teprv“ 28 a měla bych tolik dětí, i když ty tři jěště jdou
chtěla jsem napsat slova podpory ale asi jsem si to rozmyslela
Je mi 28 a momentálně čekáme 3 dítko..a to mám mnohem menší děti než ty..jasně že na mě budou lidi koukat ale je mi to jedno..děti jsou ta nejlepší věc na světě tak proč jich nemít víc?
přeju ať se zbavíš strachu z 3tího dítka tak i předsudkům vůči vícedětným rodinám…a ať vše dobře dopane ![]()
No nevím
jestl Y se kvalita člověka posuzuje podle toho kolik má dětí??? Jako že jedno v poho, dvě standard, tři nadstandard a čtyři a více jsou socky? ![]()
@Leydis
Mám pocit, že si úplně zmatená, že bojuješ sama v sobě jestli ještě další dítě ano nebo ne
a k tomu motáš, že jak by reagovali lidi na další dítě a tvoji školku nebo co.
Jesli si měla problémy v předchozích těhotenstvích, tak ti tady asi nikdo není schopný říct jestli donosíš dítě do termínu nebo opět porodíš dřív nebo jestli nastanou jiné komplikace, od toho existují lékaři, aby tě vyšetřili a řekli jestli si způsobilá donosit a porodit dítě nebo ne.
Ano bojuji sama v sobě jestly se rozhodnu pro třetí, chci i nechci, a právě tady jsem si chtěla trošku pomoc zjistit jetsly porod v rozmezí 7 let po druhém je bolestivější či ne, nebo aspon aby napsla nějaká maminka co po takové době rodila.
Většina si tady rozebrala moji diskuzi po svém a už mají na mě názor, přitom mě vubec neznají
@Leydis píše:
Ano bojuji sama v sobě jestly se rozhodnu pro třetí, chci i nechci, a právě tady jsem si chtěla trošku pomoc zjistit jetsly porod v rozmezí 7 let po druhém je bolestivější či ne, nebo aspon aby napsla nějaká maminka co po takové době rodila.Většina si tady rozebrala moji diskuzi po svém a už mají na mě názor, přitom mě vubec neznají
K Tvému poslednímu příspěvku - po určitých letech se žena bere znovu coby prvorodička. Moje mamka měla mě v osmnácti, bráchu ve dvaceti a ségru v sedmatřiceti a byla jako by rodila prvně
Jinak osobní zkušenosti nemám, já rodila 13měsíců po sobě.
@Leydis píše:
Ano bojuji sama v sobě jestly se rozhodnu pro třetí, chci i nechci, a právě tady jsem si chtěla trošku pomoc zjistit jetsly porod v rozmezí 7 let po druhém je bolestivější či ne, nebo aspon aby napsla nějaká maminka co po takové době rodila.Většina si tady rozebrala moji diskuzi po svém a už mají na mě názor, přitom mě vubec neznají
to takhle nejde brát, každý porod je jiný. Tak mezi posledními dvěma byla pauza 11 let, ale srovnat se to nedá, při posledním do mě rvali oxytocin takže to byla jedna velká kontrakce, ale byl za 4 hodiny venku. Ten porod předtím trval asi 12 hodin ale bylo to klidný, přirozený, nejhezčí ze všech.
Vím že je každý porod jiný, roila jsem už dvakrát
Ale ne s takovým velkým odstupem, slyšela jsem že po takové době je to jako první porod a to byla tedy hruza, jsem schopna jen se starchu s té nehorázné bolesti se třetího dítka vzdát ![]()
@Leydis nezlob se, ale čím víc tě čtu, tím víc mi přijde, že si všechno hrozně bereš a nadsazuješ. Mám ve svém okolí několik případů, kdy se mamince narodilo předčasně mimi, i dřív, než tobě, dokonce i postižené. Bohužel ten chlapeček už i po 13 ti letech zemřel.
Ale nikdo z těchto rodičů z toho nedělal takovou tragedii, jsou naopak rádi, že vše dobře dopadlo a nevidí problém v tom, mít další děti. A také je mají.
Co se týče odstupu při porodu mezi dětmi, já měla rozestupy dokonce 8 a 12 let a v životě mě nenapadlo řešit, jestli se mi bude rodit hůř, nebo líp, co by kdyby a zaobírat se tím, co bylo, nebo by mohlo být. Protože každé těhotenství a porod je jedna velká premiera.
Kdybych měla uvažovat jako ty, tak to moje třetidítě bych musela vzhledem po celou dobu vysoce rizikového těhotenství s ohrožením života asi nechat vyškrábnout už hned na začátku, abych si nááhodou nemusela projít celým tím martiriem včetně porodu, který teda ale vůůbec nelechtal.
Za všechno, za úplně všechno jsem ráda. Hlavně za to, že nakonec tu máme krásnou a zdravou holku.
@Erian píše:
K Tvému poslednímu příspěvku - po určitých letech se žena bere znovu coby prvorodička. Moje mamka měla mě v osmnácti, bráchu ve dvaceti a ségru v sedmatřiceti a byla jako by rodila prvněJinak osobní zkušenosti nemám, já rodila 13měsíců po sobě.
Ja nevim no. Sama vidim, jak na me lide koukaji
. HLavne me starsi dite budi hodne pozornosti a kdyz pak nekdo vidi, ze krome jeste toho mladsiho ditete mam v brise mimino tak se na me tvari vselijak. A je mi naprosto jasny, ze me lide hodnoti podle toho, jak zvladam ty dva a podle toho delaji zavery. Na druhou stranu mam ohromnou legraci z toho, jak si me ted v posledni dobe prohlizeji sousedi a lide kteri me znaji od videni a premysli, jestli jsem fakt tehotna anebo jsme ztloustla
. A cekam do mesice, ze se zacnou vyptavat manzela jestli opravdu cekame to treti dite
.
Oba porody jsem mela hrozne a nic lepsi uz ani necekam
. Takze se dusevne pripravuji na hruzy
.
Obcas se mi do mysli vkrade myslenka jestli to dite je opravdu zdrave, jak mi dr. tvrdi… Jedine co je pro me dulezite, aby se diteti prave pritom porodu nic nestalo. Mam za sebou jeden zpackany porod a na synovi se to hodne podepsalo ![]()
To je mi líto že se to na vašem synovi podepsalo:( a obdivuji že sjte do toho šla znovu, mě kdyby to dopadlo jakkoliv špatně s dcerkou, už by mi starch opravdu nedovolil jít do toho znovu.
Mám vlastně strach i ted, a to jěště dítě nečekám
I když bych moc chtěla, ale jěště se pořád bojím a ten starch mě drží při zemi, nutí mě to na myšlenky jako že ÁÁÁ na co jěště třetí, vždyt už máš ty vdě velké, zase vše odznova, ted si můžeš užívat stěma velkýma, jezdit kam se zache an dovolené bez řevu a nervování ![]()
No tak na takovém bodě jsem ted
![]()
pokud ti je 25, tak nepiš, žes měla třetí dítě ve 36
to pak trochu mate