Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Verurizeckova píše:
@Lucí_123456 taky se zajímám o ekologii, v DM jsou eko jednorázové pleny
No přesně , to si taky říkám… že se ta ekologie dá pořešit i takhle… zkrátka ten jednoráz mi přijde sympatyčtější a je mi bližší tak nějak ![]()
@Lucí_123456 píše:
No právě bojím se že to mimčo se z toho může víc oprudit, přecijen ten jednoráz mi přijde že víc saje. A nějak se mi zdá pro prcka komfortnější
Co se týče opruzení, tak z eko papírovek se mi malá neoprudila téměř nikdy, ale z klasických chemických velmi často, takže já bych vzdala neeko papírovky už jen kvůli zdraví dítěte. Ale za necelé dvě stovky balík eko papírovek z DM by možná tvůj problém fakt mohl vyřešit a i manžel by s tím mohl být svolný.
Z látkovek se mi taky děti neopruzovaly, ale přebalovala jsem je častěji, než u papírovek.
Příspěvek upraven 03.03.19 v 15:32
@jannina1 píše:
Tak ten je teda dobrej
No že jo
jako nechci být za lenocha, ale prostě si myslím že do látkování spíše nepůjdu ![]()
@Evulina píše:
Co se týče opruzení, tak z eko papírovek se mi malá neoprudila téměř nikdy, ale z klasických chemických velmi často, takže já bych vzdala neeko papírovky už jen kvůli zdraví dítěte. Ale za necelé dvě stovky balík eko papírovek z DM by možná tvůj problém fakt mohl vyřešit a i manžel by s tím mohl být svolný.
Z látkovek se mi taky děti neopruzovaly, ale přebalovala jsem je častěji, než u papírovek.Příspěvek upraven 03.03.19 v 15:32
No přesně to si myslím že by bylo dobrý řešení - prostě ekologický jednorázovky a je to
co nejdřív to doma navrhnu.
@Murka píše:
Když se na látkování necítíš, tak do toho nechoď. Existují i ekologické jednorázové pleny, jsou vyrobeny z rozložitelných a kompostovatelných materiálů, neobsahují žádné škodlivé chemické látky a dětská kůže pod nimi dýchá. Kamarádka je používá a je spokojená. Pokud je manžel ekologicky smýšlející, určitě se mu budou zamlouvat. https://www.ekobroucek.cz/…ogicke-pleny
Dík za typ
mrknu na to
@Lucí_123456 píše:
No právě bojím se že to mimčo se z toho může víc oprudit, přecijen ten jednoráz mi přijde že víc saje. A nějak se mi zdá pro prcka komfortnější
Tohle nemůžu posoudit no, malá se oprudila jednou jedinkrát a přechodem na látku se nic nezměnilo
Dokonce i ten komfort pro nás je vesměs stejný - mám je už naskládané, na to hodím separačku a zapnu svrchňáče, stejně jako u jednorázovek. Separačku spláchnu a obden hodím plenky do pračky. Je fakt, že mám sušičku, bez ní bych asi hoodně přemýšlela.
Naopak z jednorázovek bylo tolik odpadu! Teď mám denně dvě plenky (za noc - to látku nedávám).
Těžko říct no, pokud o tom nejsi přesvědčená, tak bych se nenutila
@iPodPrd píše:
Tohle nemůžu posoudit no, malá se oprudila jednou jedinkrát a přechodem na látku se nic nezměniloDokonce i ten komfort pro nás je vesměs stejný - mám je už naskládané, na to hodím separačku a zapnu svrchňáče, stejně jako u jednorázovek. Separačku spláchnu a obden hodím plenky do pračky. Je fakt, že mám sušičku, bez ní bych asi hoodně přemýšlela.
Naopak z jednorázovek bylo tolik odpadu! Teď mám denně dvě plenky (za noc - to látku nedávám).Těžko říct no, pokud o tom nejsi přesvědčená, tak bych se nenutila
No a my právě ani tu sušičku nemáme, navíc byt je bez balkonu což je taky nic moc ![]()
musela jsem to delat tyden a dekuji. nikdy vice. strach chapu, ja do toho nepujdu.
@Lucí_123456 ja bych do latkovek taky nesla byt tebou, kdyz to nechces a prebalovat budes ty
jinak eko maji v DM, nasi male teda protekaly…ale zkousela jsem jen 2 a 3, 4 uz ne
a taky vic eko jsou BabyCharm. Ceske, nebelene chlorem. Mrkni
ja mam obyc Babylove, nasi male nejlepe sedi a neopruzuje se
tez jsem chtela aspon ty eko, ale proste protekaly a jednou se vycurala a byla vlhka, zavlhle obleceni…
jo a spatne nejsou taky Bella Happy, jen velikostne jsou o neco mensi jak ty Babylove ![]()
@Kukacka123 píše:
@Lucí_123456 ja bych do latkovek taky nesla byt tebou, kdyz to nechces a prebalovat budes tyjinak eko maji v DM, nasi male teda protekaly…ale zkousela jsem jen 2 a 3, 4 uz ne
a taky vic eko jsou BabyCharm. Ceske, nebelene chlorem. Mrkni
ja mam obyc Babylove, nasi male nejlepe sedi a neopruzuje se
tez jsem chtela aspon ty eko, ale proste protekaly a jednou se vycurala a byla vlhka, zavlhle obleceni…
jo a spatne nejsou taky Bella Happy, jen velikostne jsou o neco mensi jak ty Babylove
Jako tak nějak o tom látkování nejsem vnitřně přesvědčená a myslím že na tu intuici by člověk měl dát. Zvlášť když přebalování a činnosti kolem miminka budou na mně ![]()
Jinak moc dík za fajn typy ![]()
@Lucí_123456 Latkovala jsem jen prvni dite do cca 13m, mela jsem klasicke ctverce na den, na noc jsem neporizovala zadne extra save pleny a davala jednorazovou. Taky v malem byte bez susicky, balkonu. S druhym ditetem uz moc nebyl cas - zacala jsem, pak melo ditko vlekle prujmy - i 20 plen na den - a to se nedalo - respektive kdyby nic jineho nebylo, ale ono bylo, tak jsem se nehodlala znicit. U tretiho jsem ani nezacala.
Co se opruzenin tyce, tak latkovkami jsem mladsim „lecila“ opruzeniny - lepe to vetralo a rychleji se hojily. Takze zrovna opruzenin bych se tolik nebala. Najdi si system, co ti bude vyhovovat.
No, asi takhle, bez susicky mi prijde latkovani opruz. Na druhou stranu, pokud clovek planuje 2 deti, tak mu to tu susicku zaplati… A za treti, dite se mi natolik opruzovalo i v eko z DM, ze jsem latkovala i na tabore, kde neni ani elektrika, ani tekouci voda - to jsem tedy puvodne v planu nemela, ovsem pohled na vlastni ditko po 3 dnech v jednorazu me k tomu donutil.
Poslední, co bych chtěla dělat je prát pokaděné pleny. Tvoje mamka ví, co říká, protože ony narozdíl od nás neměly na vyber. Pokud nebude prebalovat, prát a zehlit manžel, tak bych si to udělala po svém.
@j.a.n.i1 píše:
No, asi takhle, bez susicky mi prijde latkovani opruz. Na druhou stranu, pokud clovek planuje 2 deti, tak mu to tu susicku zaplati… A za treti, dite se mi natolik opruzovalo i v eko z DM, ze jsem latkovala i na tabore, kde neni ani elektrika, ani tekouci voda - to jsem tedy puvodne v planu nemela, ovsem pohled na vlastni ditko po 3 dnech v jednorazu me k tomu donutil.
Ahaaa…to mě překvapilo..... mě vždycky přišlo že z hlediska opruzenin jsou lepší jednorázovky, ale tak jsem laik bez jakýhkoli zkušeností… Nu já si taky myslím že bez tý sušičky by to bylo dost takový hektický prostě ![]()