Strach z látkových plen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2118
3.3.19 15:28
@Verurizeckova píše:
@Lucí_123456 taky se zajímám o ekologii, v DM jsou eko jednorázové pleny ;)

No přesně , to si taky říkám… že se ta ekologie dá pořešit i takhle… zkrátka ten jednoráz mi přijde sympatyčtější a je mi bližší tak nějak :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
3.3.19 15:30
@Lucí_123456 píše:
No právě bojím se že to mimčo se z toho může víc oprudit, přecijen ten jednoráz mi přijde že víc saje. A nějak se mi zdá pro prcka komfortnější :nevim:

Co se týče opruzení, tak z eko papírovek se mi malá neoprudila téměř nikdy, ale z klasických chemických velmi často, takže já bych vzdala neeko papírovky už jen kvůli zdraví dítěte. Ale za necelé dvě stovky balík eko papírovek z DM by možná tvůj problém fakt mohl vyřešit a i manžel by s tím mohl být svolný.
Z látkovek se mi taky děti neopruzovaly, ale přebalovala jsem je častěji, než u papírovek.

Příspěvek upraven 03.03.19 v 15:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
3.3.19 15:32
@jannina1 píše:
Tak ten je teda dobrej :D

No že jo ;) jako nechci být za lenocha, ale prostě si myslím že do látkování spíše nepůjdu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
3.3.19 15:33
@Evulina píše:
Co se týče opruzení, tak z eko papírovek se mi malá neoprudila téměř nikdy, ale z klasických chemických velmi často, takže já bych vzdala neeko papírovky už jen kvůli zdraví dítěte. Ale za necelé dvě stovky balík eko papírovek z DM by možná tvůj problém fakt mohl vyřešit a i manžel by s tím mohl být svolný.
Z látkovek se mi taky děti neopruzovaly, ale přebalovala jsem je častěji, než u papírovek.Příspěvek upraven 03.03.19 v 15:32

No přesně to si myslím že by bylo dobrý řešení - prostě ekologický jednorázovky a je to :potlesk: co nejdřív to doma navrhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
3.3.19 15:35
@Murka píše:
Když se na látkování necítíš, tak do toho nechoď. Existují i ekologické jednorázové pleny, jsou vyrobeny z rozložitelných a kompostovatelných materiálů, neobsahují žádné škodlivé chemické látky a dětská kůže pod nimi dýchá. Kamarádka je používá a je spokojená. Pokud je manžel ekologicky smýšlející, určitě se mu budou zamlouvat. https://www.ekobroucek.cz/…ogicke-pleny

Dík za typ :kytka: mrknu na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
3.3.19 15:37
@Lucí_123456 píše:
No právě bojím se že to mimčo se z toho může víc oprudit, přecijen ten jednoráz mi přijde že víc saje. A nějak se mi zdá pro prcka komfortnější :nevim:

Tohle nemůžu posoudit no, malá se oprudila jednou jedinkrát a přechodem na látku se nic nezměnilo :nevim: Dokonce i ten komfort pro nás je vesměs stejný - mám je už naskládané, na to hodím separačku a zapnu svrchňáče, stejně jako u jednorázovek. Separačku spláchnu a obden hodím plenky do pračky. Je fakt, že mám sušičku, bez ní bych asi hoodně přemýšlela. :think: Naopak z jednorázovek bylo tolik odpadu! Teď mám denně dvě plenky (za noc - to látku nedávám).

Těžko říct no, pokud o tom nejsi přesvědčená, tak bych se nenutila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
3.3.19 15:39
@iPodPrd píše:
Tohle nemůžu posoudit no, malá se oprudila jednou jedinkrát a přechodem na látku se nic nezměnilo :nevim: Dokonce i ten komfort pro nás je vesměs stejný - mám je už naskládané, na to hodím separačku a zapnu svrchňáče, stejně jako u jednorázovek. Separačku spláchnu a obden hodím plenky do pračky. Je fakt, že mám sušičku, bez ní bych asi hoodně přemýšlela. :think: Naopak z jednorázovek bylo tolik odpadu! Teď mám denně dvě plenky (za noc - to látku nedávám).Těžko říct no, pokud o tom nejsi přesvědčená, tak bych se nenutila

No a my právě ani tu sušičku nemáme, navíc byt je bez balkonu což je taky nic moc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
3.3.19 15:40

musela jsem to delat tyden a dekuji. nikdy vice. strach chapu, ja do toho nepujdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.3.19 15:44

@Lucí_123456 ja bych do latkovek taky nesla byt tebou, kdyz to nechces a prebalovat budes ty ;) jinak eko maji v DM, nasi male teda protekaly…ale zkousela jsem jen 2 a 3, 4 uz ne :nevim: a taky vic eko jsou BabyCharm. Ceske, nebelene chlorem. Mrkni :) ja mam obyc Babylove, nasi male nejlepe sedi a neopruzuje se :) tez jsem chtela aspon ty eko, ale proste protekaly a jednou se vycurala a byla vlhka, zavlhle obleceni… :nevim: jo a spatne nejsou taky Bella Happy, jen velikostne jsou o neco mensi jak ty Babylove ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
3.3.19 15:50
@Kukacka123 píše:
@Lucí_123456 ja bych do latkovek taky nesla byt tebou, kdyz to nechces a prebalovat budes ty ;) jinak eko maji v DM, nasi male teda protekaly…ale zkousela jsem jen 2 a 3, 4 uz ne :nevim: a taky vic eko jsou BabyCharm. Ceske, nebelene chlorem. Mrkni :) ja mam obyc Babylove, nasi male nejlepe sedi a neopruzuje se :) tez jsem chtela aspon ty eko, ale proste protekaly a jednou se vycurala a byla vlhka, zavlhle obleceni… :nevim: jo a spatne nejsou taky Bella Happy, jen velikostne jsou o neco mensi jak ty Babylove ;)

Jako tak nějak o tom látkování nejsem vnitřně přesvědčená a myslím že na tu intuici by člověk měl dát. Zvlášť když přebalování a činnosti kolem miminka budou na mně ;)

Jinak moc dík za fajn typy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31064
3.3.19 15:52

@Lucí_123456 Latkovala jsem jen prvni dite do cca 13m, mela jsem klasicke ctverce na den, na noc jsem neporizovala zadne extra save pleny a davala jednorazovou. Taky v malem byte bez susicky, balkonu. S druhym ditetem uz moc nebyl cas - zacala jsem, pak melo ditko vlekle prujmy - i 20 plen na den - a to se nedalo - respektive kdyby nic jineho nebylo, ale ono bylo, tak jsem se nehodlala znicit. U tretiho jsem ani nezacala. :think: Co se opruzenin tyce, tak latkovkami jsem mladsim „lecila“ opruzeniny - lepe to vetralo a rychleji se hojily. Takze zrovna opruzenin bych se tolik nebala. Najdi si system, co ti bude vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101804
3.3.19 15:53

No, asi takhle, bez susicky mi prijde latkovani opruz. Na druhou stranu, pokud clovek planuje 2 deti, tak mu to tu susicku zaplati… A za treti, dite se mi natolik opruzovalo i v eko z DM, ze jsem latkovala i na tabore, kde neni ani elektrika, ani tekouci voda - to jsem tedy puvodne v planu nemela, ovsem pohled na vlastni ditko po 3 dnech v jednorazu me k tomu donutil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
3.3.19 15:56

@iPodPrd splachujes separacku do wc? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
3.3.19 15:58

Poslední, co bych chtěla dělat je prát pokaděné pleny. Tvoje mamka ví, co říká, protože ony narozdíl od nás neměly na vyber. Pokud nebude prebalovat, prát a zehlit manžel, tak bych si to udělala po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
3.3.19 16:01
@j.a.n.i1 píše:
No, asi takhle, bez susicky mi prijde latkovani opruz. Na druhou stranu, pokud clovek planuje 2 deti, tak mu to tu susicku zaplati… A za treti, dite se mi natolik opruzovalo i v eko z DM, ze jsem latkovala i na tabore, kde neni ani elektrika, ani tekouci voda - to jsem tedy puvodne v planu nemela, ovsem pohled na vlastni ditko po 3 dnech v jednorazu me k tomu donutil.

Ahaaa…to mě překvapilo..... mě vždycky přišlo že z hlediska opruzenin jsou lepší jednorázovky, ale tak jsem laik bez jakýhkoli zkušeností… Nu já si taky myslím že bez tý sušičky by to bylo dost takový hektický prostě :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí