Strach z opakovaných IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1192
26.2.19 12:12

@Thomassss ahoj, bohužel tak to je, jestli chceš dite musíš strach překonat a ano větší kontoly jsou na místě, ale vždy nějaké riziko hrozí, dnes snad ze všeho, ale to by se člověk musel zblaznit kdyby na to pořad myslel. Mám za sebou 3 ivf taky mám strach a už mi take z těch hormonu není hej, ale nic jiného mi nezbývá jestli chci miminko, jiná možnost není… Ale být tebou tak do dlouhého protokolu nejdu stejně z tebe toho moc nedostanou. Radši tu minimalku nebo nativ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
26.2.19 12:18
@splendis píše:
@Thomassss ahoj, bohužel tak to je, jestli chceš dite musíš strach překonat a ano větší kontoly jsou na místě, ale vždy nějaké riziko hrozí, dnes snad ze všeho, ale to by se člověk musel zblaznit kdyby na to pořad myslel. Mám za sebou 3 ivf taky mám strach a už mi take z těch hormonu není hej, ale nic jiného mi nezbývá jestli chci miminko, jiná možnost není… Ale být tebou tak do dlouhého protokolu nejdu stejně z tebe toho moc nedostanou. Radši tu minimalku nebo nativ.

Myslíš, že ze mě nic nedostanou? Já si to taky myslím, ale problém je v tom, že Dr. mi už další nativ nechce dovolit, říká, že je tam šance nev procentech, ale v promile. První nativ, jak jsem psala, se odebralo vajíčko a 3.den se přestalo vyvíjet, pak jsem byla na nativu ještě 2× a pokaždé došlo k ovulaci před odběrem :nevim:
Takže to asi opravdu moc účinku mít nebude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.19 12:18

@Thomassss Nevyslo 4× IUI, vzdy kombinace manzela a darce, dokonce 3× jednoho darce a poctvrte uz jsem vybrala jineho, ale nikdy to nevyslo…ted budeme zkouset IVF. Pomer manzela a darce se urci dle aktualniho SPG a poctu vajicek.

• Citovat
  • Upravit
3958
26.2.19 12:21
@Anonymní píše:
@Thomassss Nevyslo 4× IUI, vzdy kombinace manzela a darce, dokonce 3× jednoho darce a poctvrte uz jsem vybrala jineho, ale nikdy to nevyslo…ted budeme zkouset IVF. Pomer manzela a darce se urci dle aktualniho SPG a poctu vajicek.

Já to tedy Dr.také navrhnu, ať se zkombinuje manželovo sperma a dárcovo, ale těch vajíček bude málo… tak uvidíme, každopádně přeji hodně štěstí :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
26.2.19 12:32

@Thomassss Rakovinu jsem nastesti nemela, jen ruzne druhy nezhoubnych nadoru ruznych velikosti (fibroadenom, fibrom a dalsi), ale moje babicka na karcinom prsu zemrela. Nejdriv jsem si to nechavala vyndavat, ale prestalo me to bavit, mela bych hodne jizev a ty male nebo hluboko ulozene stejne vyndat nejdou… chodim co 2 roky na sono, naposled pred 3 lety jsem mela docela stres protoze jsem si nasla dalsi bouli a MUDr me okamzite hnala na mamofraf a na biopsii, nastesti to dopadlo dobre, ale take rikala at si s IVF moc nezahravam, proste par pokusu a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
26.2.19 13:13

AMH je v pohode ale 15 foliku a pouze tri vajicka je trosku na „zvednuti oboci“ .. Nicmene.. neplasila bych hned.. bylo to prvni IVF - u me 1. IVF dopadlo katastrofalne - 12 folikulu z toho 6 vajec.. 5 odpadlo hned a zustala jedna morula kterou mi zavedli protoze zbytecne spechali - blbci s prominutim.. Zmenila jsem centrum (nerikam, ze to musis udelat hehe :mrgreen: ) ale v druhem centru jsem pri jinem druhu stimulace mela 23 folikulu a 19 vajec.. Docela rozdil, ze? :) U prvniho IVF me stimulovali Enolvou (ktera se uz prej moc nepouziva :pocitac: :pocitac: ).. a pak jsem stimulovala Gonalem a Menopurem a vysledek byl znat :) dokonce jsme mohli poslat 3 embrya i na PGS coz u prvniho IVF nehrozilo.. Jak rika muj doktor „Jiny CAR, jina kuchyn“ :mrgreen: ..Take hodne zalezi jake medium a prostredi na „kvaseni“ pouzivaji :) pokud mas nejake otazky tak klido napis, rada pomuzu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
26.2.19 13:19

@Thomassss každý rok ultrazvuk prsou není speciální sledování. To by mělo být samozřejmostí pro každou ženu. Normálně si najdeš mammacentrum, tam zaplatíš 500 většinou ,trvá to pár minut. Můj přístup je takový, protože pracuji v paliativní medicíně a vidím, ze raka dostane zdravě žijící člověk stejně jako ten tělo huntujici. To by sis nemohla dát ani burta na ohni a dýchat pozemský znecisteny vzduch. A upřímně, jestli si mam vybrat život bez dětí nebo s dětmi s tím, ze na mě jednou černej Petr možná padne, tak raději ten s dětmi. Prostě bys tech par cyklu neměla brát nijak tragicky a zkusit to. Mezi cykly nechat tělo odpočinout, zkusit pročistit. Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
26.2.19 13:26
@Reaskiller píše:
AMH je v pohode ale 15 foliku a pouze tri vajicka je trosku na „zvednuti oboci“ .. Nicmene.. neplasila bych hned.. bylo to prvni IVF - u me 1. IVF dopadlo katastrofalne - 12 folikulu z toho 6 vajec.. 5 odpadlo hned a zustala jedna morula kterou mi zavedli protoze zbytecne spechali - blbci s prominutim.. Zmenila jsem centrum (nerikam, ze to musis udelat hehe :mrgreen: ) ale v druhem centru jsem pri jinem druhu stimulace mela 23 folikulu a 19 vajec.. Docela rozdil, ze? :) U prvniho IVF me stimulovali Enolvou (ktera se uz prej moc nepouziva :pocitac: :pocitac: ).. a pak jsem stimulovala Gonalem a Menopurem a vysledek byl znat :) dokonce jsme mohli poslat 3 embrya i na PGS coz u prvniho IVF nehrozilo.. Jak rika muj doktor „Jiny CAR, jina kuchyn“ :mrgreen: ..Take hodne zalezi jake medium a prostredi na „kvaseni“ pouzivaji :) pokud mas nejake otazky tak klido napis, rada pomuzu ;)

Díky moc, takovéhle příspěvky dokáží povzbudit :dance:
No právě, mě ten poměr 15 folikulů/3 vajíčka také zaráží, popravdě, zarazilo to i doktora, na to mi nechal udělat genetiku, ale ta byla ok.
A právě v návaznosti na to se mi nelíbí od doktorů přístup - tak to zkusíme jinak, a když to nevyjde, tak zase jinak… já přece nejsem nějeký pokusný králík, který podstoupí 10 stimulací, aby doktoři došli k závěru, že tedy asi opravdu nebude něco s mými vajícky v pořádku. Ale chápu, že i oni jsou limitovaní, věda dělá velké pokroky, ale toto jsou momentálně asi jejich limity, více dělat nemohou no. Takže je to vlastně na mém rozhodnutí, jestli se do toho vrhnout po hlavě.
A vám se tedy z toho 2.IVF zadařilo? 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
26.2.19 13:29
@Térouš píše:
@Thomassss každý rok ultrazvuk prsou není speciální sledování. To by mělo být samozřejmostí pro každou ženu. Normálně si najdeš mammacentrum, tam zaplatíš 500 většinou ,trvá to pár minut. Můj přístup je takový, protože pracuji v paliativní medicíně a vidím, ze raka dostane zdravě žijící člověk stejně jako ten tělo huntujici. To by sis nemohla dát ani burta na ohni a dýchat pozemský znecisteny vzduch. A upřímně, jestli si mam vybrat život bez dětí nebo s dětmi s tím, ze na mě jednou černej Petr možná padne, tak raději ten s dětmi. Prostě bys tech par cyklu neměla brát nijak tragicky a zkusit to. Mezi cykly nechat tělo odpočinout, zkusit pročistit. Hodně štěstí

Já vím, žijeme v hrozném prostředí, smog, pesticidy v potravě, záření ze všemožných wifi atd., navíc žijeme ve stresu…raději na to nemyslet…
Rozestup mezi cykly mit budu, na IVF jsem byla 2017. A taky se mi můj cyklus srovnával půl roku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
26.2.19 13:43

@Thomassss Drzim Ti palce a do dalsiho IVF bych sla, ale asi bych se predem poradne informovala, ktere centrum vybrat a i bych chtela od doktoru vedet jaky by dali protokol, jake leky a proc. Klidne bch jich obesla vic a srovnala si nejprve dojmy, duvera v lekare je dulezita.

Jeste me tak napada - i u cyklu s DV nebo u KETu s vlastnimi embryi je vetsinou nejaka forma hormonalni stimulace (tusim ze v tabletach), stejne tak by asi byla u darovanych embryi. Nevim, o kolikje tato stimulace setrnejsi nez klasicke IVF. Darovane spermie moc nestoji, par tisic Kc. DV cca 100 tisic Kc a darovana embrya netusim. Darkyne daruje mozna ze soucitu, ale z casti urcite i pro penize. Darce nevim proc, jeho odmena tak vysoka nebude :think: a darovana embrya daruji pary, ktere uz je pravdepodobne nepotrebuji, takze soudim ze se jim uz podarilo. Je dokazane ze i darovane embryo v deloze prijme neco z DNA od sve matky-nositelky. Pokud by to muj chlap unesl a byla bych v podobne situaci jako Ty, zvazila bych pripadne i ta embrya. Preju Ti at se podari nejlepe vase vlastni mimco :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
26.2.19 14:31

@Thomassss nene, u me je pricina imunologicka - nasli mi NK bunky v deloze a v krvi takze ono kdyz se to nascita tak to proste nedopadne.. hele - pokud se uz ted necitis dobre v CARu tak bych ho menila.. na tom nic neni :) proste hotovo smitec.. Je pravda, ze lekari v tomto smeru moc moznosti nemaji - ale na dlouhy protokol bych to osobne vubec nevidela.. to delali me kamosce ktera mela AMH 0,5 nebo tak nejak.. mela 2 folikuly a jedno vejce..A snazil se z ni neco malo vydolovat, ve finale pomohla minimalka :)

Cim te stimulovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
26.2.19 16:17
@Thomassss píše:
Myslíš, že ze mě nic nedostanou? Já si to taky myslím, ale problém je v tom, že Dr. mi už další nativ nechce dovolit, říká, že je tam šance nev procentech, ale v promile. První nativ, jak jsem psala, se odebralo vajíčko a 3.den se přestalo vyvíjet, pak jsem byla na nativu ještě 2× a pokaždé došlo k ovulaci před odběrem :nevim:
Takže to asi opravdu moc účinku mít nebude :(

To neříkám ze z tebe nic nedostanou, jen ze je velká pravděpodobnost ze z tebe dostanou to same jako při krátkém protokolu nebo při minimalce. Ještě je to zbytečně drahé a zátěž pro tělo. Já mám taky nižší amh a pri dlouhém protokolu jsem měla 15 folikulu a dostali ze mě jen 3 schopna vajicka k oplodneni. Taky máme špatně spg, ale ne tak, tak jsme oplodnili metodou macs a máme ještě jedno zdravé embryo po pgs. Být tebou tak bych sla i do pgs pokavad ti vydrží embrya do 5 dne. A v další radě být tebou tak bych vyměnila car… jako ze 2× se jim stalo ze nevychytali ovulaci je na zamyšlení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
26.2.19 16:24

@Thomassss ještě mě napadá mate za sebou reprodukční imunologii… a co to zkusit oplodnit picsi s macs i když si psala ze má až moc spatny spg. Nevím no jestli je to možné u vás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
26.2.19 21:11
@splendis píše:
To neříkám ze z tebe nic nedostanou, jen ze je velká pravděpodobnost ze z tebe dostanou to same jako při krátkém protokolu nebo při minimalce. Ještě je to zbytečně drahé a zátěž pro tělo. Já mám taky nižší amh a pri dlouhém protokolu jsem měla 15 folikulu a dostali ze mě jen 3 schopna vajicka k oplodneni. Taky máme špatně spg, ale ne tak, tak jsme oplodnili metodou macs a máme ještě jedno zdravé embryo po pgs. Být tebou tak bych sla i do pgs pokavad ti vydrží embrya do 5 dne. A v další radě být tebou tak bych vyměnila car… jako ze 2× se jim stalo ze nevychytali ovulaci je na zamyšlení…

Naprosty souhlas :potlesk: rozhodne aspon za zvazeni to stoji, Jan bych teda prchla hned :) a Tys měla minimalku jestli se muzu zeptat? Pac si myslim, ze kdyby ji nastimulovali jen minimalne tak z ni vydoluji to same ..nevidim duvod na dlouhý protokol..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
26.2.19 22:51

@Reaskiller mela jsem vždy krátký a až ted dlouhy protokol a úplně zbytečně pokaždé jsem měla stejny počet vajicek. Ted vím ze kdybych sla do minimalky tak to vyjde stejně jen o něco levneji :) jj určitě by měla vyměnit car v první radě a pak by se vidělo co dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí