Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ježiš, zkus to aspoň napsat gramaticky správně. Jinak na tvůj problém ti pomůže psychoterapie. Taky z Romů nemám občas dobrý pocit. Ale to i z bílých divných lidí. Zrovna jeden běloch před mýma očima povalil nějakou babičku a ukradl jí kabelku. Když jsem ji zvedala z chodníku, přišly dvě Vietnamky a postaraly se o ni, protože jsem měla rozvážku a pospíchala jsem, ony to poznaly podle služebního auta a oblečení. Ale mít z lidí panickou hrůzu, to je fakt případ pro terapeuta. Fakt se charakter neodvíjí od barvy pleti. Ty nerasistko.
Chce to poznat nekoho pohodoveho, aby te vyhodil z te bubliny a nemuselas to skatulkovat.
Myslim, ze lidi desi ten predsudek a to jejich skupeni. Jednou jsem ze zvedavosti, kdyz jsem projizdela Most zajela do Chanova. Jen jsem se tam otocila pri vjezdu, musim rict, ze ze jsem mela tyc v krku jak jsem jen ucitila na aute pohledy. Proste se jim vyhybej a nech je zit, kdyz to maji zapotrebi timto stylem.
Ja pronajimala byt romovi - skvela domluva a poradek a posledne tedy „bilym“ a horsi zkusenost s lidmi vseobecne opravdu nemam, byt zustal vybydleny a zniceny a to nemluve o tech lzich a chovani. Vtipna byla poznamka, kdyz jsem je jednou nazvala neprizpusobivymi tak se ohaneli jeslti nejsem slepa, ze jsou bily. ![]()
@VitaminC píše:je to moc pro me tezky ale šanci jim chci dat ale nemůžu si pomoct od strachu za hrubky se omlouvám ale mobil mi blbne
Ja to mela dlouho..
Kdyz mi bylo asi sest, tak jsem sla do obchodu pro chleba - naproti. Nechavala jsem otevreny byt, protoze jsem neumela odmykat. Soused - rom, co bydlel ve vedlejsim cihlaku si spletl barak a vlezl k nam tema otevrenyma dverma. Byl uplne ozralej a posra-nej, smradu jak v Carihradu, ustlal si v predsini, matcin pritel spal, ja prisla s chlebem, zacala jecet. No, dneska je to takova vtipna rodinna historka, ale ja jeste ve dvaceti nebyla lina obejit particku romu a naslapat tak navic stovky metru.
Radu mam jen jednu - s nekym se seznamit, at zmizi predsudky. Ja s nema pak bydlela v jednom dome. Zazitky mam ruzne, ale uz se nebojim.
@Niubee píše:
je to moc pro me tezky ale šanci jim chci dat ale nemůžu si pomoct od strachu za hrubky se omlouvám ale mobil mi blbne
Už toho nech s tím mobilem, ten za tvůj projev přece nemůže. Spíš se mi jevíš jako jedna z nich, co tady chce trochu rozvířit. Nebo troll. Nebo obojí.
@Aduš8 píše:
Já v romské ulici vyrostla a naprosto tě chápu. Věděla jsem, co se kolem děje, ať to byly drobné/větší krádeže, drogy, násilí. Ke mně si nikdy nic nedovolili, ale i tak jsem večer chodila domů se strachem. Blbý pocit z nich mám dodnes a přiznám se, že mám tendenci je škatulkovat. Přestěhovala jsem se a je mi dobře. Myslím, že to má spousta lidí, jen so nedovolí o tom otevřeně mluvit
Já chodila do vyhlášené romské ulice do hudebky. Vždycky, když jdu teď kolem, si na to vzpomenu. Řev, malé děti polonahé venku a vymlácená okna. Teď je to nóbl čtvrť. Vystěhovali je za město.
@Niubee píše:
je to moc pro me tezky ale šanci jim chci dat ale nemůžu si pomoct od strachu za hrubky se omlouvám ale mobil mi blbne
Mobil za tebe čárky a velká písmena sám psát nebude.
@Russet jo, to přesně bylo u nás. Vysedávání do ranních hodin, vyhrávání na kytaru, řev. Každou noc v létě. Dneska je tam už taky vše nové
@hanka.br. píše:
Už toho nech s tím mobilem, ten za tvůj projev přece nemůže. Spíš se mi jevíš jako jedna z nich, co tady chce trochu rozvířit. Nebo troll. Nebo obojí.
To pravdu nechci chci jen radu jak to překonat. troll opravdu nejsem
@Matt 02 píše:
Tak si jich nevšímej, raději se nauč česky. Chyb jak máku a bandi a parfémi, to je top.
To bude provokace
@Russet píše:Neumím to nastavit čárky mi někdy blbnou.
Mobil za tebe čárky a velká písmena sám psát nebude.
@Niubee píše:
Je mi 24 pubertacka už davno nejsem
Ve 24 napíšeš takové hrubky? No to je síla
@Aduš8 píše:
Já v romské ulici vyrostla a naprosto tě chápu. Věděla jsem, co se kolem děje, ať to byly drobné/větší krádeže, drogy, násilí. Ke mně si nikdy nic nedovolili, ale i tak jsem večer chodila domů se strachem. Blbý pocit z nich mám dodnes a přiznám se, že mám tendenci je škatulkovat. Přestěhovala jsem se a je mi dobře. Myslím, že to má spousta lidí, jen so nedovolí o tom otevřeně mluvit
Přesně tohle se děje odkud sem, romské děti nosí nože sou sprostý pijí alkohol a kouři cigarety a huli trávu a pod.
@Niubee píše:
Neumím to nastavit čárky mi někdy blbnou.
Prosím tě, přestaň si vymýšlet, svádět to na mobil atd. Je to trapný.
@Niubee píše:
Přesně tohle se děje odkud sem, romské děti nosí nože sou sprostý pijí alkohol a kouři cigarety a huli trávu a pod.
@Niubee píše:
U nás je to taky a co? Prostě si jich nevšímej. Mám mezi kamarády pár cikánů, jsou to normální, slušní lidé. Zbytku si nevšímám. Máme dva velké psy. V noci, když se vracím domů z nějaké pařby, tak nikdy ne sám, sám bych nešel, to bych jel raději tagem. V noci jsou ty partičky nepříjemné, neříkám, že ne. Ale jinak pokud si jich člověk nevšímá, nevšímají si jeho. To jsem více na pozoru u smažek, celkově, ať je bílý nebo černý. Jako jestli se před nimi chováš všelijak divně, tak na sebe poutaš pozornost. Jo některá cikáňata kouří v pěti letech a v osmi jedou v něčem tvrdším, ale to nemusíš řešit. Tvoje děti to nejsou. Řešení to nemá, jedině se odstěhovat, pokud z nich máš takový strach. Podle mě se mezi nimi dá žít normálně, pokud se bavíme o sídlišti a není to vyloženě gheto jako Chánov nebo Janov. Ale jak říkám, podle mě je to provokace, chceš si tady dokázat, že gadžové jsou rasisti a mají v sobě gutu viď?
@Matt 02 píše:
U nás je to taky a co? Prostě si jich nevšímej. Mám mezi kamarády pár cikánů, jsou to normální, slušní lidé. Zbytku si nevšímám. Máme dva velké psy. V noci, když se vracím domů z nějaké pařby, tak nikdy ne sám, sám bych nešel, to bych jel raději tagem. V noci jsou ty partičky nepříjemné, neříkám, že ne. Ale jinak pokud si jich člověk nevšímá, nevšímají si jeho. To jsem více na pozoru u smažek, celkově, ať je bílý nebo černý. Jako jestli se před nimi chováš všelijak divně, tak na sebe poutaš pozornost. Jo některá cikáňata kouří v pěti letech a v osmi jedou v něčem tvrdším, ale to nemusíš řešit. Tvoje děti to nejsou. Řešení to nemá, jedině se odstěhovat, pokud z nich máš takový strach. Podle mě se mezi nimi dá žít normálně, pokud se bavíme o sídlišti a není to vyloženě gheto jako Chánov nebo Janov. Ale jak říkám, podle mě je to provokace, chceš si tady dokázat, že gadžové jsou rasisti a mají v sobě gutu viď?
Bydlím v Proseticich teplice, není to provokace ale můj Osobní problém.