Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Niubee Vyrostla jsem v Proseticich. Z dnesniho pohledu bych tam rodinu rozhodne nezalozila. Kdyz jsem tam vyrustala, nikdy se mi nic nestalo, v Trnovanech nebo Usti jsem se citila mene bezpecne. Pocitove se mi tam zdali Romove takove agresivnejsi… v Proseticich vecer nebyla ani noha, kdyz jsem se od kamaradu vracela kolem desate domu. Sve dite bych asi v tenhle cas nenechala jit po Proseticich ![]()
Ja jsem tehdy bydlela nekde uprostred sidliste, to bylo kupodivu lepsi misto k zivotu, nez po stranach. Vsichni pratele co znam, se uz taky davno odstehovali jinam. Divim se, ze tam stale bydlis, kdyz ti to tak vadi. Pokud bydlis az na konci sidliste, tak to te lituju. Tam bych nesla ani zadarmo.
Faktem je, ze jsem tam nebyla uz pres 10 let, tak nevim, jaka je aktualni situace.
Taky se jich bojím. Když jsem byla ještě malá, prošla jsem kolem nich a pamatuju si, jak jsem měla strašný strach, protože na mě volali, nečum a pod. Hlavně jich bývá hodně pohromadě. Takže nemám z toho dobrý pocit..
@Niubee píše:
Promiňte ale špatně se mi píše na mobilu
Ale prosím tě, klávesnice na mobilu nemá tvrdé y, nepovídej.
@zyoma píše:Bydlím na začátku sídliště hned vedle policie. je to tu hrozné zrovna sem byla v penny nakoupit a u masa, dva Romové mi řekly čaje úkaz mi prsa
@Niubee Vyrostla jsem v Proseticich. Z dnesniho pohledu bych tam rodinu rozhodne nezalozila. Kdyz jsem tam vyrustala, nikdy se mi nic nestalo, v Trnovanech nebo Usti jsem se citila mene bezpecne. Pocitove se mi tam zdali Romove takove agresivnejsi… v Proseticich vecer nebyla ani noha, kdyz jsem se od kamaradu vracela kolem desate domu. Sve dite bych asi v tenhle cas nenechala jit po Proseticich
Ja jsem tehdy bydlela nekde uprostred sidliste, to bylo kupodivu lepsi misto k zivotu, nez po stranach. Vsichni pratele co znam, se uz taky davno odstehovali jinam. Divim se, ze tam stale bydlis, kdyz ti to tak vadi. Pokud bydlis az na konci sidliste, tak to te lituju. Tam bych nesla ani zadarmo.
Faktem je, ze jsem tam nebyla uz pres 10 let, tak nevim, jaka je aktualni situace.
@Niubee kousek od ZŠ tedy? V této oblasti jsem bydlela take. Tam je to jeste docela dobre. Tak ja jsem nezazila nejake pokrikovani ani nic podobneho, tak neporadim. Jeste navic aby takhle nekdo reagoval, kdyz je zenska cela zabalena v zime…
Jedine tedy zkusit se prestehovat do lepsi ctvrti.
Schvalne se zeptam kamaradky, jaka je aktualni situace v Tp. Jsem docela prekvapena.
Přidávám se, mám taky strach z tohoto etnika. a vyhýbám se jim, jak můžu, dvakrát mne okradli a to mi stačí. Taky se jich štítím. Ne, nehážu je všecky do jednoho pytle, na střední jsem měla romskou spolužačku, velice šikovná a slušná dívka, vždy hezky upravená a dobře se učila, v práci jsem měla romskou kolegyni a co ta dokázala udělat, to byl hnus
, a taky dotáhla do práce kapavku. V Tescu je romská prodavačka, velký pracant a a všichni ji tam mají rádi, opravdu dokážu rozlišit poctivého člověka od šmejda.
A nejsem rasista, nikoho bych nemučila, neupalovala v pecích, ostatně nemohu se chovat rasisticky k lidem stejné rasy a to Romové jsou. Patří stejně jako my k indoevropské, kavkazské rase.
@zyoma píše:V noci se bojím vycházet už kolem 21h.
@Niubee kousek od ZŠ tedy? V této oblasti jsem bydlela take. Tam je to jeste docela dobre. Tak ja jsem nezazila nejake pokrikovani ani nic podobneho, tak neporadim. Jeste navic aby takhle nekdo reagoval, kdyz je zenska cela zabalena v zime…
Jedine tedy zkusit se prestehovat do lepsi ctvrti.
Schvalne se zeptam kamaradky, jaka je aktualni situace v Tp. Jsem docela prekvapena.
@Dani65 píše:Také nejsem rasista jen mám prostě strach, Ale lidé to nechápou.
Přidávám se, mám taky strach z tohoto etnika. a vyhýbám se jim, jak můžu, dvakrát mne okradli a to mi stačí. Taky se jich štítím. Ne, nehážu je všecky do jednoho pytle, na střední jsem měla romskou spolužačku, velice šikovná a slušná dívka, vždy hezky upravená a dobře se učila, v práci jsem měla romskou kolegyni a co ta dokázala udělat, to byl hnus, a taky dotáhla do práce kapavku. V Tescu je romská prodavačka, velký pracant a a všichni ji tam mají rádi, opravdu dokážu rozlišit poctivého člověka od šmejda.
A nejsem rasista, nikoho bych nemučila, neupalovala v pecích, ostatně nemohu se chovat rasisticky k lidem stejné rasy a to Romové jsou. Patří stejně jako my k indoevropské, kavkazské rase.
Kolem mne je většina lidí vůči Romům zaujatá jaksi z principu, já ne, já se prostě bojím a není moje povinnost každého milovat, jen protože je na světě a dýchá.
@Dani65 píše:
Kolem mne je většina lidí vůči Romům zaujatá jaksi z principu, já ne, já se prostě bojím a není moje povinnost každého milovat, jen protože je na světě a dýchá.
Přesně tohle mám taky, proste všech romu se bojím a nemůžu to ovládat.
Prijde mi, ze Prosetice uz davno nejsou cikanske. Kdyz tam projizdim, tak vetsinou ani zadneho nepotkam. Asi ti nezbyde nic jineho nez se prestehovat.
@elinka90 píše:
Prijde mi, ze Prosetice uz davno nejsou cikanske. Kdyz tam projizdim, tak vetsinou ani zadneho nepotkam. Asi ti nezbyde nic jineho nez se prestehovat.
Já je naopak potkávám všude právě sou Prosetice moc romské, hlavně konečná je hrůza a jedí psi a pod.
No za mě jim nesmíš ukázat, že se bojíš. Na blbé řeči vtipná odpověď a hotovo. Mám vyzkoušeno. Na druhou stranu pokud je jich víc, tak se raději do nějakých slovních přestřelek nepouštět.
Ale samozřejmě nejsou všichni stejní. Ono kolikrát narazis na bílé, kteří jsou horší. ![]()
@Myšák24 píše:Ja se jich nevšímam, ale oni si me všímaj skoro pokaždé
No za mě jim nesmíš ukázat, že se bojíš. Na blbé řeči vtipná odpověď a hotovo. Mám vyzkoušeno. Na druhou stranu pokud je jich víc, tak se raději do nějakých slovních přestřelek nepouštět.Ale samozřejmě nejsou všichni stejní. Ono kolikrát narazis na bílé, kteří jsou horší.