Strach ze všeho

Denisa94
14.7.13 17:16

Strach ze všeho

Ahoj maminky, v lednu mi bude 20 a to se mi má narodit první miminko. Ze začátku to byla neskutečná radost, teď se na toho taky hodně těším, ale už se i hodně bojím. Jaký bude porod, jak se o to maličké postarám aby se mělo co nejlépe, jestli nebudu hrozná matka a tak.. Kolikrát s toho až nespím.. Přítelovi je 27 a hrozně mě utěšuje, že to všechno zvládneme.. Jenže stavíme barák a zatím bydlíme u jeho rodičů.. Jde mi jen o to aby se miminko mělo co nejlépe. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7206
14.7.13 17:21

:nevim:
počkat až se narodí a dobře se postarat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
14.7.13 17:22

Ahoj mě je 20 a mimísek by se mi měl narodit asi koncem února/začátkem března a taky se moc bojím jestli se o něj dobře postarám, ale mám také přítele, který chodí do práce a na mimí se moc těší. To mě uklidňuje naprosto neuvěřitelně. Také si říkám, že to bude ok a na moc mimi miluji i když je to zatím jen malá fazolka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.13 17:23

Neboj, zvládneš to :palec: Jestli ti po porodu bude k ruce přítel a pak třeba jeho maminka, tak se s miminkem sžiješ a vše bude určitě OK :palec: :kytka:
Držim palce ;)

BeckyOO - nemusíš být rýpavá… Nedivím se, že je najednou ve strachu. Ta jsi to třeba někdy ani na okamžik nezažila??? :nevim:

Márč

• Citovat
  • Upravit
Denisa94
14.7.13 17:26

Moc děkuju, a takových lidí si nevšímám.. každý je nějaký.. Mě jde hlavně o to že spoustu věcí si budu zažívat poprvé a abych to všechno zvládla :) Vážně jste zlatý, čeká mě to až koncem ledna, takže obavy určitě ještě přijdou :)

• Citovat
  • Upravit
3370
14.7.13 17:29

Já jsem měla spíše jen strach z porodu, ten proběhl naprosto rychle a pak spíš jsem měla v šestinedělí depky z toho, proč jsme si pořídili miminko, když se o něj neumím a (bohužel jsem někdy měla stavy) že i nechci. Ale cca do čtyř týdnů to tak nějak vymizelo a vše je naprosto super! :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
14.7.13 17:41

Jasne, myslim, ze to zna vetsina z nas… Takove obavy jsou normalni. Ja se taky bala - jak to mrne budu nosit, jak poznam co potrebuje, ze mu pri oblekani ublizim… toto vsechno odeznelo presne vterinu po tom, co jsem malou dostala na porodnim sale do naruce… ;)
K tomu porodu - boli to, to vis urcite sama, ale stoji to za to. A treba budes patrit k te mensine, ktera mela rychly a vlastne skoro i bezbolestny porod. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
14.7.13 18:00

V klidu, tohle prožívá snad každá. Každá má pochyby o tom, jestli bude pro dítě dobrá máma, jestli bude dítě šťastné. Neboj, se. Budeš skvělá mamina :kytka:

• Citovat
  • Upravit
854
14.7.13 18:16

Měla jsem stejné pocity, když se měla malá narodit. Zezačátku hahaha, to bude brnkačka a pak, když jsem se dozvěděla termín plánovaného císaře, týden před operací jsem brečela, že budu hrozná, že se o dítě nedokážu postarat, ptala jsem se muže, co jako budu dělat, když dítě bude brečet a já nepoznám, co mu je? Jak poznám, kterej pláč je hlad, kterej bolest a kterej „jenom“ smutek? :) No, nakonec jsem se postarala celkem obstojně i přes poporodní depresi, dítě doteď žije a celkem si myslím, že jsem toho zas tolik nepohnojila :)

Takže počkej, až to přijde, ono tě to samo nějak nastartuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.7.13 18:36

Tak obavy má asi každá, ale nespat kvůli tomu a stresovat se celé těhotenství, to už mi moc normální nepřijde. Přehnaně bojácná a starostlivá matka není pro dítě přínosem, ale přítěží. Občas mám k tomu taky sklony a snažím se krotit, protože bych si musela jít hodit mašli, kdybych si měla připouštět všechny strachy a obavy o děti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
14.7.13 18:44

.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 23:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
14.7.13 19:39