Straší v domě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mackA159
15.11.20 08:36

No bezva, mě nedávno ujizdela miska po lince… Sranda no :lol: nezávidím ti to… My bydlíme vedle hřbitova :zed:

• Citovat
  • Upravit
6650
15.11.20 08:40

Panelový dům to opravdu nebude, první byly postavené po roce 1950, hromadná výstavba začala ještě o něco později. Takže bych odhadla na starý cihlový cinžák. A všechny tyhle jevy se dají snadno vysvětlit, například „tahání za kliku“, samovolné otevírání dveří a podobné jevy jsou způsobeny tím, že je buď dům postaven bez řádných základů na měkkém podloží a pracují stěny, nebo někdo provedl při rekonstrukci nevhodný zásah do nosné konstrukce, což má stejný efekt. U strejdy na chalupě taky takhle „strašilo“ a stačilo přidat výztuhy ke zdi, ve které byly problémové dveře a bylo po strašidle. Padající věci taky mohou mít úplně stejně vysvětlitelný důvod. Taky mi jednu dobu padaly věci z knihovny, a zjistila jsem, že sousedka podemnou cvičí a hopsá a vzhledem k tomu, že má odhadem 150 kg, tak to dělalo otřesy, co byly schopné shodit knihu z knihovny. A protože bydlí podemnou, tak jsem jí neslyšela :mrgreen: A rozsvěcející se světla neznamenají nic jiného, než že je někde špatně udělaná elektřina, pokud být neprošel velkou rekonstrukcí, tak elektrické dráty možná budou z hliníku s nevyhovující izolací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gulas.medovy
15.11.20 08:40
@Anonymní píše:
Dobry vecer, prosím o vás názor. Bydlime v kompletne nove opravenem domku, ktery je ovsem velmi stary, jeden s prvnich ve vesnici. Bydlime pátým rokem. Syn před půl rokem začal rikat, že se bojí sám v pokoji, že máme strasidelnej barák a já sem tomu zacala venovat pozornost (pořád jsem drive vše logicky zdůvodňovala), dejou se mi věci, ze slyším v noci odemykani dveří, susteni a kroky, jako by se manzel vracel domů, při tom to nikdo nebyl. Zapne se mi přes den sama televize. V noci začne sama hrát plysova hračka. Stalo se že jsem byla sama doma, koukala se na tv, par minut před půlnocí jsem tv vypla, šla k synovy do horního patra do loznice a zavřela dveře, když jsem si lehla, slyšela jsem duté rány pěstí dole na francouzke dveře do skla. Myslela jsem, že muž zapoměl klíče, tak jsem rozvitila a šla dolů a nikdo tam nebyl. Znova si lehla a přesně o pulnoci začalo hrát rádio na budíku. Včera jsme ležely oba v ložnici, manzel měl film do sluchatek a oba jsme slysely psi kroky cvakat po podlaze u nás v horním patře, tak se muž zvedl že naší fenku odnese spat zpět dolů do chodby, ale pejsek tam nebyl, byl zavřený dole v chodbičce jako vždy… jsem je blazen nebo co s tím?

Asi ti straší ve věži z té sociální izolace a dění kolem covidu. Jinak si to vysvětlit nedovedu.

• Citovat
  • Upravit
53518
15.11.20 08:46
@Anonymní píše:
Zdravím, cca 5 měsíců bydlíme s manželem v bytě kam jsme se přestěhovali. Poslední měsíc se mi dějí zvláštní věci, rozsvici se mi světla, někdo se mi dobývá na zamčené dveře v kuchyni (z předsíně do kuchyně). Ale přitom tam nikdo není. Pak začnou padat sami od sebe věci na zem. Nevím co dělat. Nikdy jsem se nebála. Ale tohle je na mě už moc. Jsou to nevysvětlitelne věci. V předsíni nikdo nebyl, byli zamčeno a najednou slyším kliku, tak koukám a on za ni někdo tahal. Ale nikdo nikde. Můžete mi poradit co mám dělat? Manžel začne po novém roce jezdit na služební cesty a já se doma zblaznim sama. Nevím kdo tady dřív bydlel a zda tu někdo umřel. Ale tento panelový dům tady stojí minimálně 100let.

Je to starý dům se starými rozvody - nebo mi chceš tvrdit, že manžel vše vyměnil a překopal, než jste se nastěhovali? Nerovné podlahy a ty dveře…no prostě ti už z toho straší ve věži. Jak by asi duch mohl brát za kliku? A proč vlastně? Pro něj je přece snadné procházet zdí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.20 08:57

Rada

Já bych nezkousel žádný křišťál atak chtělo by to pořádně vyšetřit. Někým kdo v tom umí chodit a rozumí opravdu těmto věcem. Žádný senzibil kartar nebo tak ale někdo kdo má víru. Kněz nebo tak něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
15.11.20 09:02

@Walking rock To spíš statik a elektrikář, ti aspoň za peníze dovedou opravdovou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.11.20 09:02
@Walking rock píše:
Já bych nezkousel žádný křišťál atak chtělo by to pořádně vyšetřit. Někým kdo v tom umí chodit a rozumí opravdu těmto věcem. Žádný senzibil kartar nebo tak ale někdo kdo má víru. Kněz nebo tak něco

Aneb jak vyhodit prachy oknem. Spíš by to chtělo pořádnou rekonstruci bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
15.11.20 09:39
@mackA159 píše:
No bezva, mě nedávno ujizdela miska po lince… Sranda no :lol: nezávidím ti to… My bydlíme vedle hřbitova :zed:

Jéje, já taky. Občas je to docela zajímavé :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.20 09:40
@Russet píše:
Aneb jak vyhodit prachy oknem. Spíš by to chtělo pořádnou rekonstruci bytu.

Pokud jsou skutečný křesťani udělají to zadarmo a na 100procent za to ručim. Takže žádné placeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
15.11.20 09:43
@gulas.medovy píše:
Asi ti straší ve věži z té sociální izolace a dění kolem covidu. Jinak si to vysvětlit nedovedu.

Příspěvek, který cituješ, je dva roky starý… takže covidem to asi nebude… i když jeden nikdy neví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
15.11.20 09:46

@mackA159 @ropucha 02 Tak to ale zase máte celkem klidný sousedy, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@Moringa píše:
Příspěvek, který cituješ, je dva roky starý… takže covidem to asi nebude… i když jeden nikdy neví :mrgreen:

Odpouštim vám neboj jsem první línii takže žádná izolace hezky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gulas.medovy
@Moringa píše:
Příspěvek, který cituješ, je dva roky starý… takže covidem to asi nebude… i když jeden nikdy neví :mrgreen:

No vidíš, díky za upozornění, beru to tady dost halabala. Spíš jako druh zábavy a relaxace.

• Citovat
  • Upravit
23961
15.11.20 09:55
@Moringa píše:

Byla to předzvěst, že Covid přichází… 8o 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
641
15.11.20 11:23

- -

• @Walking rock Křišťál není na zkoušku. :mrgreen: Ten můžou mít všichni a nikdy neublíží. Je dobré jej třeba nosit jako náramek i pro osobní ochranu. Je to spíše prevence ne nástroj na zničení špatných energií pravda :D. Určitě souhlasím s tím, že je lepší někdo, kdo se v tom pohybuje a ne nějací kartáři nebo vědmy. :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat