Straší v domě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Moji prarodiče mají taky hodně starý barák, kdysi v bývalém pokoji mé matky zemřela prababička. Pokoj dnes slouží jako půda. Ale mámě jako děcku se dost často stávalo, že se jí rozsvicela lampa, zapínal rádio a podobně. Šustění závěsu záclony neustále…máma mi vyprávěla, že je to nepříjemný, ale nebojí se. Vadilo jí, že ji to budí. Jako taky to nechápu, mám husí kůži jen, co to vzpomíná, ale jako ona z toho zlý pocit neměla. Ten pokoj měla udělaný z podkroví, její rodiče (babi a děda) byly dole, kde bylo zbytek místností. Občas se stávalo( když máma byla ve škole, tedy nikdo nahoře v pokoji, že babi slyšela dupot shora(běhání). Jakoby od ní z patra. Doslova dupání, které nešlo přeslechnout, vždy si babi myslela, že moje máma už je doma ze školy, tak na ni šla zavolat, proč nepřišla rovnou za ní na oběd nebo ji pozdravit. Po zavolání kroky přestaly a nikdo se neozýval. Většinou to bylo i prý dost brzo na to, aby máma byla už ze školy doma. Slýchávala to dost často, dříve se o tom tak nehovořilo, takže to spíše sváděli na staré trámy. Že ty stářím praskají a pracuji v podlaze..ale někdo babi poradil, at nechá ten pokoj vysvětit..
Asi to přestalo, máma pak pokoj přemístila dolů a nahoře zůstala jen půda, jestli dnes babi něco slýchává nevíme, nerada o tom mluvila a dodnes mluví. Historie je taková, že tam zemřela stářím stará babička. Doma, jak si přála. Nikdo se nebál, ale byl to nepěkný pocit slyšet takové zvuky. Máma si myslí, proč by ji měl někdo dělat nepříjemnosti, když se s babičkou měli moc rádi. Buď v tom byl někdo jiný..nebo se neví.
Nechte to v dobrém vysvětit. Držím palce.
- Citovat
- Upravit
@Walking rock píše:
Pokud má někdo s tím problémy strašení nebo nechť se mě ozve na číslo 604829751.
Nauč se nejdřív psát. Tobě bych nesvěřila ani čivavu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Russet Odkoupili jsme byt, byli tu jenom cihly. Manžel dělal celkovou rekonstrukcí. Tudíž elektřina a vše okolo je v pořádku. Nikdy se nic nestane přes den, stává se to od té 23h do té 3h navíc se mi rozsvici taková sklenice (v led světlem na baterky) samozřejmě že jsem baterky vyměnila. Ale v noci se to rozsvici samo a to je vypínač vypnutý. Sklenice mám 2 a dělají to obe dvě. A za tu kliku to nechápu, ale bylo to jak když by někdo fakt tahal. Nařážení do dveří atd. Nevím co se tu děje ale když se zeptám sousedů nikdo nechce o ničem mluvit.
Kdyby to byl duch někoho zemřelého, co to způsobuje, dovedeš si představit, jak by to vypadalo někde na LDN? Nebo v nějakém hospicu? Sestry by o duchy skoro zakopávaly. Jestli bliká nějaká lampa na baterky, tak ji zahoď a máš klid. Většinou je to made in china a děsný šunt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Kdyby to byl duch někoho zemřelého, co to způsobuje, dovedeš si představit, jak by to vypadalo někde na LDN? Nebo v nějakém hospicu? Sestry by o duchy skoro zakopávaly. Jestli bliká nějaká lampa na baterky, tak ji zahoď a máš klid. Většinou je to made in china a děsný šunt.
No, nechci rejpat (jen trochu) ale sestra, která totálně na nějaký duchy nevěří, je hodně racionální a jde studovat medicínu, děl přes léto vždycky v nemocnicích i LDN, prostě kde je jí zrovna potřeba.
A už mnohokrát mi ona sama řekla, že viděla spoustu věcí, co vysvětlit nedokáže, hlavně teda při nočních.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uiii píše:
No, nechci rejpat (jen trochu) ale sestra, která totálně na nějaký duchy nevěří, je hodně racionální a jde studovat medicínu, děl přes léto vždycky v nemocnicích i LDN, prostě kde je jí zrovna potřeba.A už mnohokrát mi ona sama řekla, že viděla spoustu věcí, co vysvětlit nedokáže, hlavně teda při nočních.
A proč zrovínka o noční? To ti duchové přes den hajají? Já se potmě taky víc bojím sama po ulici než ve dne. A každý stín si vykládám všelijak. I štěkot psa zní v totální tmě jinak. A třeba i to moře, přes den modré a jiskřící, ve tmě dostane takový tajuplný ráz a člověk nemá chuť plavat moc daleko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Konnny píše:
@Uiii a co napriklad?
Často když chodila převlékat postele po mrtvých, měla hodně silný pocit, že za ní někdo stojí. Říkala, že viděla v koupelně pacientku, jak se jde sprchovat, přitom už byla dávno mrtvá (sestra to nevěděla, šla se podívat). Otevírání zavřených dveří, stíny, i když je nemělo co házet. Slyšela kroky na patrech, která byla skoro prázdná a byla si jistá, že ti tři pacienti, co tam zrovna byli, spí. Je toho dost, tohle je jen pár příkladů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
A proč zrovínka o noční? To ti duchové přes den hajají? Já se potmě taky víc bojím sama po ulici než ve dne. A každý stín si vykládám všelijak. I štěkot psa zní v totální tmě jinak. A třeba i to moře, přes den modré a jiskřící, ve tmě dostane takový tajuplný ráz a člověk nemá chuť plavat moc daleko.
Nehajají, ale z logického hlediska.. Přes den, nemocnice plná lidí, návštěvy, doktoři. Sem, tam nějaký jev se ztratí podstatně lépe, než když někdo obchází pokoje a jde sám, všude ticho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uiii píše:… a představivost pracuje na plné obrátky
Nehajají, ale z logického hlediska.. Přes den, nemocnice plná lidí, návštěvy, doktoři. Sem, tam nějaký jev se ztratí podstatně lépe, než když někdo obchází pokoje a jde sám, všude ticho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Nauč se nejdřív psát. Tobě bych nesvěřila ani čivavu
Prokaž že jsem udělal něco špatně, pokud ne proč mě napadáš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moringa píše: … a představivost pracuje na plné obrátky
Víš, já se tu nemusím obhajovat. Nemám důvod sestře nevěřit, obzvlášť když vím, jaká je povaha. Taky vím, co jsem nejednou viděla, jednou tak zřetelně, že jsem si málem učůrla. Ale ono je poslední dobou děsně moderní někam přijít, vyžádat si důkazy a pak dotyčného stejně odeslat do Bohnic protože přece „NE! NE! já s tím zkušenosti nemám, tak nikdo jinej taky ne!“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uiii píše:
Víš, já se tu nemusím obhajovat. Nemám důvod sestře nevěřit, obzvlášť když vím, jaká je povaha. Taky vím, co jsem nejednou viděla, jednou tak zřetelně, že jsem si málem učůrla. Ale ono je poslední dobou děsně moderní někam přijít, vyžádat si důkazy a pak dotyčného stejně odeslat do Bohnic protože přece „NE! NE! já s tím zkušenosti nemám, tak nikdo jinej taky ne!“
Já tě nechtěla naštvat… ![]()
Brala jsem to podle sebe… já bych tam v tom tichu a uprostřed noci nějaké ty „duchy“ taky zaručeně viděla…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mallorka píše:
@martina.se podle mě je to cihlový bytový dům. Rodákům je tady 87 let, to odpovídá. A můžu ti říct, že to je paráda, neprotopime tolik, líp se tu dýchá, větší okna, dům jen o dvou vchodech, ale stejně tomu všichni říkají panelák…Kazdopadne bych si zavolala nějakou „vědmu“ ať ti ducha „vykouří“ třeba chce dušička vysvobodit.
Jako jasný.. Jen mě to rozesmalo.. Cihlaky jsou super, vysoké stropy atd.. Krásné byty.. A ta historie k tomu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Jinak na ldn, v pohrebkach, v nemocnicich atd.. Tam je toho všude plno.. Ale ne každý to je schopný vnímat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet Odkoupili jsme byt, byli tu jenom cihly. Manžel dělal celkovou rekonstrukcí. Tudíž elektřina a vše okolo je v pořádku. Nikdy se nic nestane přes den, stává se to od té 23h do té 3h navíc se mi rozsvici taková sklenice (v led světlem na baterky) samozřejmě že jsem baterky vyměnila. Ale v noci se to rozsvici samo a to je vypínač vypnutý. Sklenice mám 2 a dělají to obe dvě. A za tu kliku to nechápu, ale bylo to jak když by někdo fakt tahal. Nařážení do dveří atd. Nevím co se tu děje ale když se zeptám sousedů nikdo nechce o ničem mluvit.