Strašíte děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
22.8.14 15:46

Když jsme u těch čertů.. Do kdy uvás na ně děti věří?? Jakože, že to neni reálne, ani ten Mikuláš, že sladkost třeba dá rodič?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
22.8.14 15:46

Já nestraším, ani jsem to nikdy nedělala, jen jednou se to stalo ale neúmyslně. Čistila jsem komín a bylo potřeba do něj sáhnout rukou. Takže jsem ji měla až po rameno černou. Malej začal plakat, tak i s černou rukou jsem za ním běžela. Od té doby se u nás zabydlela černá ruka. nestrašila a nestraším ho tím, ale sám o tom někdy začne, když ví že udělal něco co nemá. To se jen zeptá jestli si pro něho nepřijde černá ruka, tak ho ujistím že ne a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.8.14 15:48

Nestraším, nikdy. Dokonce chytám pavouky do ruky :poblion: :poblion: a ukazuju, že jsou to malá zvířátka a nicnedělají, že sousedovic kluk hysterčí zbytečně, protože jsou to milá maličká zvířátka. Strašidlama vůbec, už takmají tu svou fantazii natolik bujnou, že není potřeba přiživovat jejich strach.

Co jsem v pěti letech ale řekla a v pravidelných intervalech opakuju je, že nikdy za žádných okolností se nikam nechodí s cizím člověkem, že ať bude říkat ten člověk cokoliv, a to včetně toho, že maminka je v nemocnici a on ji za mnou odvede, že je to všechno lež, že jí ten člověk chce chytit, zavřít si jí doma a týrat a týrat. Že neexistujenikdy žádná situace, kdy bychom pro ni poslali kohokoliv jiného, než přímou rodinu, doslovně má vyjmenováno. Že každý jiný jí chce ublížit a podrobně jí líčím, jak moc jí chce ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.8.14 15:49

Jj, straším, myslím, že nějaké to bání se něčeho nemůže uškodit, i když samozřejmě s mírou, aby se mi počůrával tak to ne :-)) Je pravda, že si tím pomáhám, aby udělal co chci, ale když už nic jiného nezabírá, čert se náramně hodí. Synovi jsou 4 a myslím, že už mě částečně prokoukl a že ho to „bání se“ vlastně baví, třeba rád leze sám potmě do koupelny a tak si tam celej vzrušenej plní svého prvního bobříka odvahy ;-) Používám to ale právě výjimečně, aby mu to nezevšednělo, nejvíc teď frčí čaroděj, co odnáší v noci děti, který nemají ostříhaný nehty…kdybyste viděli, co předváděl za hysteráky, když jsem mu chtěla ostříhat nehty na nohou, tak byste uznali, že čaroděj je ještě něžné strašení…a díky milému čarodějovi se to vždycky nějak zvládne a ještě se pak smějeme u okna, když na toho čaroděje vyplazujeme jazyk a posměšně na něj voláme, že my jsme to stihli…no je to padlý na hlavu, ale zoufalí lidé dělají zoufalé věci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.8.14 15:50

@terinka4444 My se občas spolu díváme na zprávy… a vysvětlujem, mluvíme o takových věcech.
Kdybych jí ale takhle popisovala, co se může stát, pravděpodobně už by nikdy nevyšla z domu. Takže až tak konkrétní nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.8.14 15:51

@PHS007 čaroděj co unáší děti v noci :jazyk: musím souhlasit, že děláš skutečně zoufalé věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.8.14 15:52

@terinka4444 no on podrobný popis týrání taky působí dost drsně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
22.8.14 15:54

Dcera straší mě! :cert: Třeba když jdu v noci na záchod a ona tam sedí po tmě. Nebo když se v noci potmě prochází po bytu. To se málem taky pocuram když to nečekám.
Jí jsme nikdy nestrašili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.8.14 15:54
Naše dítě je kupodivu velmi nebojácné a sebevědomé. Dokonce probírá, co by se stalo, kdyby jí někdo chtěl chytit za ruku a strkat do auta, jak bude křičet a podobně. Nemá strach. Jen doufám, že kdyby došlo k nějaké takové krizovce, že by si fakt vzpomněla, co má dělat a s nikým nikam nešla.
Na pohádkové bytosti věříme, na zoubkové víly, na ježíška, na hvězděnku, co sídlí na hvězdě na nebi a celou noc jí hlídá…ale nestrašíme.
@Pipet píše:
@terinka4444 My se občas spolu díváme na zprávy… a vysvětlujem, mluvíme o takových věcech.
Kdybych jí ale takhle popisovala, co se může stát, pravděpodobně už by nikdy nevyšla z domu. Takže až tak konkrétní nejsem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.8.14 15:57
Hm, to možná jo, otázkou je, co si představuješ pod pojmem podrobný popis týrání, ale z hlediska dětské psychologie, domov má být pro dítě tím nejbezpečnějším místem, proto by se ani čerti neměli brát domů, protože dítě potřebuju bezpečné místo. Vyprávím-li dítěti, že si pro něj v noci může přiletět čaroděj a z pokojíku z postele ho mlže odnést, beru mu bezpečný svět, bezpečný kout. Stačí o tom jen trochu něco přečíst. Není to kritika, jen úhel pohledu.
@PHS007 píše:
@terinka4444 no on podrobný popis týrání taky působí dost drsně :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
22.8.14 15:58

Já si myslím, že zdravé bání dítěti neuškodí, ale nemám ráda takové to, kdy dítě má vytřeštěné oči a fakt se bojí.. Člověk už pozná na tom dítěti jestli fakt má panickou hrůzu.. Jo minulý rok :).. než chodily čerti.. Máme dřevěnýá srop a tam je kolečko a dělali jsme si srandu s klukem, že tím kolečkem čert kouká a zjišťuje jak zlobí.. ALe brali jsme to jako srandování, ne, že bych na něho.. a stejně my pak řekl, že to neni pravda, že ho jenom straším a řekla jsem, že má pravdu, prostě rozumě u nás jo :)..

Příspěvek upraven 22.08.14 v 15:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
22.8.14 15:58
@kvaček píše: Švagrová nechala 4 letého, aby si ho vzal čert a jakoby si ho chtěl dát do pytle..
Ten večer se ji dvakrát počůral..

Strašný. Já jsem dětem i řekla, že to je maska, stejně se bály jít do školky ten den, kdy byla besídka. (Pak šly, dostaly za úkol zjistit, jestli čert byl kuchařka, uklízečka… - takže bojovka).
U nás hodné pohádkové bytosti existují a zlé jsou převlečení lidi. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
22.8.14 16:04

@LucaLuca tak my bydlíme na Moravě, tady je zvykem vodit domů.. kluk má 5 zažil jednou čerty- to jsme byli právě u švagrové a už jsem další roky nevolala.. naštěstí to jako nechápal v té době..

Příspěvek upraven 22.08.14 v 16:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@kvaček píše:
Když jsme u těch čertů.. Do kdy uvás na ně děti věří?? Jakože, že to neni reálne, ani ten Mikuláš, že sladkost třeba dá rodič?

doteď :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475

Nestrašíme a strašit ani nebudeme :) Sama nesnáším kecy typu: Nezlob, odnese tě čert. A tak… Je to hloupé.
Ohledně hmyzu apod. necháme malého ať pozoruje, ale neubližuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí