Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, přišel mi zimní kabátek a strašně smrdí, voňavkama, cigaretama a nevím čím ještě, každopádně je tento zápach po celém domě.
Mám to hodit do pračky? Bojím se, že se to zničí, přikládám fotografii.
Složení: 80% wol, 20% nylon a podšívka je 100% poliester.
Popřípadě mi prosím poraďte, jak to prát a čím, díky mooooc.
@MambaJ Jestli se bojis, ze by se nejak znicil pranim, tak ho odnes do cistirny, na tenhle material, tam jsou urcite zvykly a poradi si s nim
jinak cigarety jsou svinstvo… ![]()
A na cedulce nic není? Jestli se to smí prát?
POkud se bojíš, dej to do čistírny.
@MambaJ Ten je moc pěknej. Měla jsem skoro stejnej jen v černé barvě
a jinak nevím.. možná bych ho taky odnesla do té čistírny. Já teď vyprala v pračce nový černý sáčko a můžu ho vyhodit ![]()
Měla by tam být cedulka zda se to smí prát v pračce. Jinak bych ho dala na šetrný program na 40°C a nejlíp jak radí holky do čistírny ale ségře tam tak zničili kabát, takže to taky není záruka úspěchu.
Ridila bych se pokyny na cedulce, pokud lze do pracky, vyprala bych, pokud ne, tak cistirna. A pokud by to bylo kupovane na nejakem inzertnim serveru, prodejci bych napsala nepekne hodnoceni.
Jestli za to ten kabátek stojí, asi bych investovala do čistírny, je to pár korun a měla bych klid. Asi bych se bála, že doma bych to mohla zničit.
@MambaJ ten asi není nový? Odnesla bych do čistírny nebo namočila ve vaně.
Kdyby se topilo, poradím dát na topení - já tak větrám svetry v zimě, nemůžu je dokola furt prát. Cigaretovej kouř to vytáhne na 100%. Jinak mrkni na cedulku a podle toho se zařiď - pračka nebo čistírna
Tenhle material rozhodne neprat doma. Cistirna. Asi o nej musis hodne stat, smradlavej hadr bych poslala zpatky s patricnym diky.
@MambaJ píše:
@Zacharova proím je tu napsáno: NO LAVAR??
Nesmí se prát, takže čistírna je jediné řešení. Pokud máš nějakou osvědčenou, odesla bych to tam a oni si s tím poradí. Já chodím do Bel&Blanc http://www.beletblanc.cz/ a byla jsem vždy spokojená, všechny kabáty a saka krásně čisté a voňavé.