Aliexpress nebo ebay?

375
25.7.14 06:53

aliexpress nebo ebay?

Zdravím, ráda bych si objednala zboží z Číny, zalíbila se mi tam kabelka, která u nás stojí kolem 3000,–kč a z aliexpresu bych ji měla za cca 800,–kč. Jaké máte zkušenosti s aliexpressem a ebayem?
Je toto zboží originál, nebo padělek?
Jaký je rozdíl mezi ali a ebay? Předem děkuji za všechny vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1865
25.7.14 07:05

Aliexpress jsou padělky, s tím počítej, některé dobře udělané, některé od pohledu šunty. A navíc je problém s dodáním. Kamarádka si tam hodně objednává, tak jsem to viděla. Podle jejího vzoru jsem si objednala nějaké šperky a už půl roku čekám na vyřízení. Čtvrt roku jsem čekala na poslání, pak jsem to reklamovala, a teď se reklamace táhne dalšího půl roku a nikdo se nemá k tomu, aby to vyřídil. Takže za mě aliexpress už určitě ne.
Ebay, nevím který máš namysli, ale ten funguje na principu aukra. Je tam tedy jakási ochrana pro kupujícího, rychlé poslání (po zaplacení) a věci se dají dohledat. Problém může být s clem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
25.7.14 07:12

No jestli i na Ebay vyjde na 800,– tak je to rozhodně stejný padělek jako z Ali :-)

Navíc většina zboží tohoto ražení je totožná a jde stejně dlouhou dobu, protože prodejce z Ebay to taktéž objedná z Číny.

S kolegyní v práci často objednáváme kryty na telefony, já z Ali ona z Ebay a je to opravdu úplně na stejno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
25.7.14 07:48

Taky bych se přikláněla k tomu, že je to padělek. Objednávala jsem již z obou, a mám stejnou zkušenost. Z obou mi to dojde cca ve stejném čase a nikdy problém nebyl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
25.7.14 08:17

Taky objednávám z obou a bude to za ty peníze padělek tak jako tak. Na ali jsme nikdy problém neměli, hlídáme si dodání a už párkrát nám na vyžádání vrátili peníze. I na ali se dají koupit věci pravé, ale ty už pak zas nejsou levné. A některé věci žádnou značku nemají a jsou kvalitní a pěkné. Dospělá dcera si třeba z Ali objednala šaty na maturitní ples a byly úžasné, každý jí je záviděl a dala za ně 1500, pak je prodala za 2000 :lol: takže něco se tam vyplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
25.7.14 08:35

Kamarádka objednává kabelky z Ali a pak je přeprodává na Aukru. Zatím byla vždy spokojená. Samozřejmě jsou to padělky, ale dost často kvalitní. Navíc si chválí rychlé jednání a v případě, že jí dojde pozdě nebo nekvalitní výrobek, tak pohrozí špatným hodnocením dodavatele e ten jí buďto vrací peníze nebo posílá zboží nové. Takže ona je zatím spokojená!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
25.7.14 09:12

@Jamulka
Za měně než třetinovou cenu asi nelze očekávat originál, ale někomu to nevadí, protože opravdu jen málokdo pozná originál od padělku :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.11.14 20:04

peníze zpět

Jak si vyžádám zpět peníze z Ali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anett96
22.2.16 13:47

Já jsem objednávala přes ebay, a vždycky mi vše přišlo, akorát ne najednou, ale třeba každý týden jedna věc po dobu dvou měsíců a první balíček mi přišel asi po třech týdnech :)

• Citovat
  • Upravit
2873
5.8.16 20:57

Ahoj nepřijde vám, že je ebay jako aliexpress? mě to přijde všechno už jen z ČÍNY.
měla jsem v minulosti zato, že je EBAY z USA? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
5.8.16 21:26

@JayLee jojo, to je dobré vědět :o) Ebay má podle mě totožný sortiment jako aliexpres. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
5.8.16 21:34

Ebay - můžeš si tam zadat z jaké země zboží chceš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
5.8.16 23:02

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
7.8.16 13:26

@JayLee ahá díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.16 20:03

Změnit feedback na ebay.

Ahoj, nevíte někdo, zda se dá opravit negativní feedback za pozitivní. Odklikala jsem snad všechno a nic. Myslím si, že již jednou odeslaná zpětná vazba nejde opravit. Poslali mi šálu, která byla kratší o skoro 30cm, než jak byla v nabídce. Poté mi prý zašle novou šálu, čemuž samozřejmě nevěřím.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák