Nakupování německých potravin

Thesis
24.7.14 18:40

Já nakupuju v REWE jogurty - nemůžu si je vynachválit! Pak Goudu vcelku, prací prášek, aviváže Lenor/Softlan, brambůrky :jazyk:,vajíčka, másla, hranolky… Většinou jedu obchody: Edeka, REWE, Aldi a někdy i Norma.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
24.7.14 18:40

No nevím, já z toho byla taky zprvu nadšená, když jsme se tam nárazově ocitli, ale nevím, levnější to tam obecně není, jen pár věcí, a kvalita, nevím no. uzeniny, párky, asi před rokem zavedli v kauflandu řadu balených uzenin, které jsou německé výroby, i kvality, párky, klobásy, salámy, všechno 70-96 procent masa, a ceny velice slušný. v tom německu to není žádná hitparáda, ty uzeniny jsou tam drahý, ty dobrý min okolo 20kč za 100g. to v tom kauflandu u nás koupím levněji, v akci vídeňský párky s 90 procenty masa vyjdou za 14kč 100g :nevim:
kečup, ty jsem tam dřív kupovala, ale poté, co mi jako jediný kečup v životě zplesnivěl, poté, co byl v lednici, asi 14 dní načatý, fuj, jak vypadl ten špunt plísně. džemy, totéž, český mi zplesnivěly výjimečně, ty německý jsem měla fakt do jednoho do měsíce v lednici plesnivý :nevim:
jogurty, občas v akci levný, ale asi ne o moc než u nás, chuť dobrá, ale to složení těch levnějších mi přijde dlouhý..německy teda neumím, ale je tam dost položek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85447
24.7.14 18:45

@CokeLady já bydlím v Německu, ráda nakupuju v Rewe, ale v práci hodně nakupují lidi v Kauflandu, prý vychází nejlevněji. Konkrétní věci nedoporučím, sýry kupujeme v REWE značku „JA“ a manžel je s nimi hodně spokojený a řík, že jsou lepší než v Česku. Párky kupujeme 95% masa a jsou výborné, ale můžeš si vybrat sama cenu, která Ti vyhovuje, je tady docela výběr. Šunka je kvalitnější, ale dražší,, salámy mi tady nechutnají. Sirupy jsem tady zatím neobjevila a pokud ano, tak malé balení a pod 4 eura ho asi neseženeš… chce to projít. Aviváž Softlan a prací prášek Weiser Riese.

Když občas přijedeme do ČR, tak rozdíly vidíme docela velké :nevim: Jo a pistácie se s českými srovnat nedají, ale jsou asi dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.7.14 18:46

@CokeLady nevím, je to možný..ale my tu máme kečup kolikrát 2 měsíce, takže abych německýho pokaždý 2/3 vyhazovala, to je pro mě drahý špás. džem to samý, já ho nejím vůbec, výjimečně děti, občas chlap, občas dám do pečiva..a když je za 14 dní na vyhození, tak je mi to k ničemu. jinak takhle rychle mi nezplesnivěl ani domácí od tety, a ta tam nedává chemie víc, než je nutný. pokud máte džem i kečup na týden, tak asi jo..ale kaufland jak má tu svou řadu výrobků, tak jsou s německýma fakt srovnatelný, i džemy jsem tam myslím viděla, ve kterých bylo stejně ovoce, jak v německých, a šložení v ČJ i NJ, OČIVIDNĚ ZE STEJNÝHO PÁSU V TOVÁRNĚ sory za caps :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85447
24.7.14 18:48

Marmeláda (nebo džem, teď nevím) je výborná Original Zorbiger, ale asi taky dražší, přes 2 eura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
24.7.14 18:49

@slavuska1 Tak já kečupy i džemy kupuju a nikdy mi nezplesnivěly… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
85447
24.7.14 18:49

@slavuska1 co to kupuješ za kečupy? 8o plíseň jsem na kečupu neměla nikdy a na marmeládě jedině tehdy, když jsem ji zapoměla přes půl roku otevřenou v lednici… Kečup kupuju normálně ve skle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.7.14 18:54

@LuciElle174 @blumen kečup taky normální ve skle, nějaký cenově průměrný. džemy taky tak nějak…fakt, nevím, jestli to byla blbá náhoda, ale fakt se mi to stalo, jen s německýma. já na kečupu taky nikdy plíseň neviděla, to byl šok, když mi k těm voňavým párečkům místo dobrýho kečupu vypadl jakýsi zelenošedý špunt, letělo to do koše celý, i s párkema :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85447
24.7.14 18:57

@slavuska1 to chápu. My kupujeme Werder a nebyl s ním problém, ale máme ho v ledničce. Osobně mi ale víc chutná český OLMA :mrgreen: nebo jak se jmenuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.7.14 18:58
@CokeLady píše:
My máme teda kečup tak na půl roku :oops: jí se hodně omezeně a skladuje se mimo lednici a zatím jsme neměli problém… džemy mám domácí, ale hodily by se mi teda ty kvalitní sirupy… :pocitac:

kvalitní sirup je jedině domácí, není to tak těžký ho udělat, občas dělám. jinak ty v Německu nevím, ale rozhodně tam budou drahý..u nás kupuju nejradši Hello hustý, a jablečný, tam je 37 porcent ovoce, to je asi nejvíc na trhu, ostatní značky, a příchutě sirupů, mají 10-20 procent ovoce, to je nanic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.7.14 18:59
@blumen píše:
@slavuska1 to chápu. My kupujeme Werder a nebyl s ním problém, ale máme ho v ledničce. Osobně mi ale víc chutná český OLMA :mrgreen: nebo jak se jmenuje

asi otma, olma je mlíkárna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.7.14 19:00
@blumen píše:

jo a ještě podotýkám, že my kečupy skladujeme zásadně v ledničce, teda myslím ty načatý. včetně toho z německa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85447
24.7.14 19:01

@slavuska1 jooo, to je možný :mrgreen: děkuji. já už ten český neviděla několik let :mrgreen: A jak se dělají doácí sirupy? O tom jsem neuvažovala :lol: sirupy jsem tady fakt neviděla, jen ten malý, myslím bezinkový a předražený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
24.7.14 19:04

Žiji v Německu a s nákupy jsem tu velmi spokojená. Jako výrazně levný, to určitě není, ale rozhodně nakoupím kvalitnější a čerstvější potraviny.
Samozřejmě i tady se najde v obchodech „unavená“ zelenina či ovoce, ale tak to prostě nekupuji a vybírám si jen to, co se mi líbí ;).

Poslední dobou si hlídám váhu, takže nesmím tolik ujždět na dobrotách :roll: jako třeba Haribo, Milka, Nestlé atd. Ale moc mi vždy chutnal sýr Brie, Kochschinken - ta je výborná a i výhodná, 200g za 1€, konkrétně taky v Nettu.
Německé sirupy Yo mi nechutnají, šťávy si vozím i nadále z Čech, protože zatím jsem na žádnou dobrou tady nenarazila, mají docela omezený výběr příchutí. Němci kupují spíš džusy, mošty, limo atd.

Maso když koupím vaničkové nebo čerstvé z pultu, klidně vydrží týden v lednici a je fakt čerstvé, ne jako v ČR, kde se mi bohužel běžně kazilo už druhý den v lednici :zed: nebo bylo zkažené již při koupi :roll:.

Drogerie, ráda nakupuji v Rosmannu a v DM - své oblíbené výrobky. Třeba drogerie Müller mi přijde drahá a navíc je tam toho strašně moc a je to nepřehledné pro mě, zbytečně bloudím a nikdy nenajdu, pro co jdu :nevim:.
S pracími prášky pořád experimentuju a zkouším různé značky. Teď jsem zrovna spokojená s Dash pracím gelem.
Kosmetika je tu určitě levnější, moje oblíbená Nivea, například kuličkový antiperspirant kupuji za 1,29€ :) atd, atd.

Teď z hlavy nevím, co dál. Kdyžtak se ptej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.7.14 19:04
@blumen píše:
@slavuska1 jooo, to je možný :mrgreen: děkuji. já už ten český neviděla několik let :mrgreen: A jak se dělají doácí sirupy? O tom jsem neuvažovala :lol: sirupy jsem tady fakt neviděla, jen ten malý, myslím bezinkový a předražený

no nejlehčí je pomerančový, v zimě nakoupím pomeranče v akci, za 10kč za kilo, vylisuju šťávu,, dám vařit, přidám cukr(na litr šťávy tak 800g), a povařím. ani nedávám kys. citronovou na konzervování, a 14 dní mi v lednici vydrží.
jednou jsem dělala i jahodovej, tam jsem to myslím nějak rozmačkala jahody, rozvařila, a dala cukr, a pak přecedila. ale teda cedím před plínu i ten pomerančovej. ale tehdy jsem neměla odšťavňovač, teď už půl roku mám, tak ty jahody by šly taky odš´tavnit. asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák