Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
No nevím, já z toho byla taky zprvu nadšená, když jsme se tam nárazově ocitli, ale nevím, levnější to tam obecně není, jen pár věcí, a kvalita, nevím no. uzeniny, párky, asi před rokem zavedli v kauflandu řadu balených uzenin, které jsou německé výroby, i kvality, párky, klobásy, salámy, všechno 70-96 procent masa, a ceny velice slušný. v tom německu to není žádná hitparáda, ty uzeniny jsou tam drahý, ty dobrý min okolo 20kč za 100g. to v tom kauflandu u nás koupím levněji, v akci vídeňský párky s 90 procenty masa vyjdou za 14kč 100g ![]()
kečup, ty jsem tam dřív kupovala, ale poté, co mi jako jediný kečup v životě zplesnivěl, poté, co byl v lednici, asi 14 dní načatý, fuj, jak vypadl ten špunt plísně. džemy, totéž, český mi zplesnivěly výjimečně, ty německý jsem měla fakt do jednoho do měsíce v lednici plesnivý ![]()
jogurty, občas v akci levný, ale asi ne o moc než u nás, chuť dobrá, ale to složení těch levnějších mi přijde dlouhý..německy teda neumím, ale je tam dost položek.
@CokeLady já bydlím v Německu, ráda nakupuju v Rewe, ale v práci hodně nakupují lidi v Kauflandu, prý vychází nejlevněji. Konkrétní věci nedoporučím, sýry kupujeme v REWE značku „JA“ a manžel je s nimi hodně spokojený a řík, že jsou lepší než v Česku. Párky kupujeme 95% masa a jsou výborné, ale můžeš si vybrat sama cenu, která Ti vyhovuje, je tady docela výběr. Šunka je kvalitnější, ale dražší,, salámy mi tady nechutnají. Sirupy jsem tady zatím neobjevila a pokud ano, tak malé balení a pod 4 eura ho asi neseženeš… chce to projít. Aviváž Softlan a prací prášek Weiser Riese.
Když občas přijedeme do ČR, tak rozdíly vidíme docela velké
Jo a pistácie se s českými srovnat nedají, ale jsou asi dražší.
@CokeLady nevím, je to možný..ale my tu máme kečup kolikrát 2 měsíce, takže abych německýho pokaždý 2/3 vyhazovala, to je pro mě drahý špás. džem to samý, já ho nejím vůbec, výjimečně děti, občas chlap, občas dám do pečiva..a když je za 14 dní na vyhození, tak je mi to k ničemu. jinak takhle rychle mi nezplesnivěl ani domácí od tety, a ta tam nedává chemie víc, než je nutný. pokud máte džem i kečup na týden, tak asi jo..ale kaufland jak má tu svou řadu výrobků, tak jsou s německýma fakt srovnatelný, i džemy jsem tam myslím viděla, ve kterých bylo stejně ovoce, jak v německých, a šložení v ČJ i NJ, OČIVIDNĚ ZE STEJNÝHO PÁSU V TOVÁRNĚ sory za caps
![]()
Marmeláda (nebo džem, teď nevím) je výborná Original Zorbiger, ale asi taky dražší, přes 2 eura.
@slavuska1 co to kupuješ za kečupy?
plíseň jsem na kečupu neměla nikdy a na marmeládě jedině tehdy, když jsem ji zapoměla přes půl roku otevřenou v lednici… Kečup kupuju normálně ve skle.
@LuciElle174 @blumen kečup taky normální ve skle, nějaký cenově průměrný. džemy taky tak nějak…fakt, nevím, jestli to byla blbá náhoda, ale fakt se mi to stalo, jen s německýma. já na kečupu taky nikdy plíseň neviděla, to byl šok, když mi k těm voňavým párečkům místo dobrýho kečupu vypadl jakýsi zelenošedý špunt, letělo to do koše celý, i s párkema ![]()
@slavuska1 to chápu. My kupujeme Werder a nebyl s ním problém, ale máme ho v ledničce. Osobně mi ale víc chutná český OLMA
nebo jak se jmenuje
@CokeLady píše:
My máme teda kečup tak na půl rokují se hodně omezeně a skladuje se mimo lednici a zatím jsme neměli problém… džemy mám domácí, ale hodily by se mi teda ty kvalitní sirupy…
kvalitní sirup je jedině domácí, není to tak těžký ho udělat, občas dělám. jinak ty v Německu nevím, ale rozhodně tam budou drahý..u nás kupuju nejradši Hello hustý, a jablečný, tam je 37 porcent ovoce, to je asi nejvíc na trhu, ostatní značky, a příchutě sirupů, mají 10-20 procent ovoce, to je nanic.
@blumen píše:
@slavuska1 to chápu. My kupujeme Werder a nebyl s ním problém, ale máme ho v ledničce. Osobně mi ale víc chutná český OLMAnebo jak se jmenuje
asi otma, olma je mlíkárna ![]()
@blumen píše:
@slavuska1 to chápu. My kupujeme Werder a nebyl s ním problém, ale máme ho v ledničce. Osobně mi ale víc chutná český OLMAnebo jak se jmenuje
jo a ještě podotýkám, že my kečupy skladujeme zásadně v ledničce, teda myslím ty načatý. včetně toho z německa.
@slavuska1 jooo, to je možný
děkuji. já už ten český neviděla několik let
A jak se dělají doácí sirupy? O tom jsem neuvažovala
sirupy jsem tady fakt neviděla, jen ten malý, myslím bezinkový a předražený
Žiji v Německu a s nákupy jsem tu velmi spokojená. Jako výrazně levný, to určitě není, ale rozhodně nakoupím kvalitnější a čerstvější potraviny.
Samozřejmě i tady se najde v obchodech „unavená“ zelenina či ovoce, ale tak to prostě nekupuji a vybírám si jen to, co se mi líbí
.
Poslední dobou si hlídám váhu, takže nesmím tolik ujždět na dobrotách
jako třeba Haribo, Milka, Nestlé atd. Ale moc mi vždy chutnal sýr Brie, Kochschinken - ta je výborná a i výhodná, 200g za 1€, konkrétně taky v Nettu.
Německé sirupy Yo mi nechutnají, šťávy si vozím i nadále z Čech, protože zatím jsem na žádnou dobrou tady nenarazila, mají docela omezený výběr příchutí. Němci kupují spíš džusy, mošty, limo atd.
Maso když koupím vaničkové nebo čerstvé z pultu, klidně vydrží týden v lednici a je fakt čerstvé, ne jako v ČR, kde se mi bohužel běžně kazilo už druhý den v lednici
nebo bylo zkažené již při koupi
.
Drogerie, ráda nakupuji v Rosmannu a v DM - své oblíbené výrobky. Třeba drogerie Müller mi přijde drahá a navíc je tam toho strašně moc a je to nepřehledné pro mě, zbytečně bloudím a nikdy nenajdu, pro co jdu
.
S pracími prášky pořád experimentuju a zkouším různé značky. Teď jsem zrovna spokojená s Dash pracím gelem.
Kosmetika je tu určitě levnější, moje oblíbená Nivea, například kuličkový antiperspirant kupuji za 1,29€
atd, atd.
Teď z hlavy nevím, co dál. Kdyžtak se ptej ![]()
@blumen píše:
@slavuska1 jooo, to je možnýděkuji. já už ten český neviděla několik let
A jak se dělají doácí sirupy? O tom jsem neuvažovala
sirupy jsem tady fakt neviděla, jen ten malý, myslím bezinkový a předražený
no nejlehčí je pomerančový, v zimě nakoupím pomeranče v akci, za 10kč za kilo, vylisuju šťávu,, dám vařit, přidám cukr(na litr šťávy tak 800g), a povařím. ani nedávám kys. citronovou na konzervování, a 14 dní mi v lednici vydrží.
jednou jsem dělala i jahodovej, tam jsem to myslím nějak rozmačkala jahody, rozvařila, a dala cukr, a pak přecedila. ale teda cedím před plínu i ten pomerančovej. ale tehdy jsem neměla odšťavňovač, teď už půl roku mám, tak ty jahody by šly taky odš´tavnit. asi.
Já nakupuju v REWE jogurty - nemůžu si je vynachválit! Pak Goudu vcelku, prací prášek, aviváže Lenor/Softlan, brambůrky
,vajíčka, másla, hranolky… Většinou jedu obchody: Edeka, REWE, Aldi a někdy i Norma.