Střední bez maturity - Co dál?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@smajlik345 píše: Více
Je. Ono je opravdu ještě střední vzdělání, to je studium jednoleté nebo dvouleté, zakončené závěrečnou zkouškou. (tedy není tam ani výuční list, ani maturita)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ontarova.stara píše: Více
Bohužel jsem zjistil od vedení školy, před nedávnem, že v případě opakování ročníku, není v mém oboru místo.
- Citovat
- Upravit
Kousni se a najdi si doučování. Zvládneš to. Ať jde teď vše stranou a škola na prvním místě. Já dala nakonec maturitu napotřetí. Byla to dřina, protože už ve čtvrťáku jsem pracovala. Našla si doučovatelku a makali jsme. Jen vyplňování testů nestačí. Chodila jsem opravdu ob den, před prací. A mám jí. Maturita se ti nikdy neztratí a naopak, když jí mít nebudeš, bude tě to pak ve třiceti štvát a pak bys musel chodit do školy 5 let, jako teď má bývalá spolužačka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nojo, tak v roce 2004 se změnil školský zákona střední vzdělání vlastně přestalo existovat, počítá se jen závěrečná zkouška, tedy maturita či výuční list - to je fakt pěkná hloupost. Stejně jako to, že vysokoškolské vzdělání existuje až po státnicích a ty roky studia a desítky zkoušek bez té závěrečné neznamenají vůbec nic. Někdy před pandemií opozice navrhovala toto změnit, že by se střední vzdělání i těm bez maturity započítávalo, jen by nemohli na vysokou - což považuji za velmi rozumné. Maturita skutečně není pro každého, nechápu, proč by člověk, co netouží po vysokoškolském vzdělání s ní měl ztrácet čas a nervy. Je to holt pozůstatek zkostnatělého Rakousko-Uherského způsobu vzdělání, kde závěrečné zkoušky znamenají víc, než celý ten proces, co k nim vede. Každopádně tedy, v tomto ovzduší bych autorovi dotazu opravdu doporučovala, aby maturitu udělal - moc držím palce!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnGo123 Souhlasím, že maturita není pro každého. V takovém případě ať student na takovou školu nechodí, když tam ztrácí čas a nervy. Úplně nevidím důvod, proč podporovat systém, kdy tisíce dětí nastoupí na veřejné školy, na které se necítí a které nemohou dostudovat. Náš systém zdarma poskytovaného středního a vysokoškolského studia je nesmyslně štědrý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit