Učitelství český jazyk a matematika

7
14.4.24 07:41

Učitelství český jazyk a matematika

Ahoj holky,
chtěla bych poprosit o názory a zkušenosti s oborem učitelství českého jazyka a matematiky. Je studium hodně náročně a jde o dobrou kombinaci předmětů? Měla jsem na gymnáziu z obou předmětů jedničky, hodně čtu a ve volném času si počítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2017
14.4.24 08:05

A nabízí se vůbec tato kombinace?
Osobně nikoho s touto aprobací neznám.
Většinou bývá Čj + Aj/NJ/Hv/D.
 M+F.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
14.4.24 08:11

Záleží, jestli se tahle kombinace nabízí pro 2.stupen ZŠ nebo SŠ. Jinak takhle se to dohromady studuje na učitelství pro 1. Stupeň

• Citovat
  • Upravit
65674
14.4.24 08:12

Neznám nikoho s takovou kombinací. Jedině první stupen, ale tam učíš vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
14.4.24 08:13

Taky jsem ještě tuto aprobaci neviděla. To podle mě nepůjde…maximálně vystudovat každý obor zvlášť? Kolegové matikáři mají vždycky k tomu fyziku, někdo i chemii :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
14.4.24 08:13

Leda asi jako dva jednooborové obory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.4.24 08:14
@dana.dv píše: Více

Ano, tato kombinace je možná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
14.4.24 08:22

Ahoj, já mám M - OV. Myslím, že studium bude dost náročné. Většinou se volí buď M, nebo ČJ a k tomu nějaký „odpočinkový“ předmět. I kvůli zaměstnání - ono učit dva náročné předměty není úplně s medem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
14.4.24 08:23

@Pala61 Jestli Te obe veci bavi, jdi do toho, jsou to dva nejvyucovanejsi predmety, matikari byvaji zadani. Ja kdysi davno chtela ucit matiku a dejepis, ale nakonec jsem vystudovala uplne neco jineho (ne ucitelstvi + pozdeji doplnkove pedagogicke studium) a ve vysledku jsem pracovne skoncila jeste uplne nekde jinde ;) (ale s matikou to trochu souvisi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
14.4.24 08:24
@Pavlahar píše: Více

Ale tady mluvi praxe, takze to bude mozna vice urcujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.4.24 08:28

Ahoj holky, moc děkuji za komentáře ;-). Oba předměty mám velmi ráda a učím se je i ve volném čase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.24 08:52

Uplatnitelnost ve školách bude dobrá, oba dva předměty jsou v každé třídě na dost hodin týdně. Hlaveň matika je žádaná, CJ asi jak kde, v našich končinách je češtinářů až moc. U nás by se poprali o kombinaci M s angličtinou, chemií nebo fyzikou.

Nicméně lehké to nebude, oba dva předměty jsou náročné na přípravy i na opravy testů. Jestli tě ale baví, jdi do toho.

• Citovat
  • Upravit
7
14.4.24 09:03
@Anonymní píše: Více

Děkuji ;-) Je mi jasné, že studium bude náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.4.24 09:05

A mohu poprosit někoho, kdo studoval jeden z těchto oborů, jak se vám studovalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4213
14.4.24 09:23

Uplatnitelnost ve školství bude dle mého jistá, ale…

Mezi známými mám pár lidí ze školství. A kombinace dvou předmětů jako třeba čeština - cizí jazyk je v praxi velmi náročná. Pořád opravuješ písemné práce, vyrábíš testy, připravuješ k přijímačkám/maturitám… Stejné to bude i u případné kombinace M - Č.

Učit češtinu + angličtinu, nebo občanku + tělocvik je dle mého časově neporovnatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze