Učitelství český jazyk a matematika
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Učitelství český jazyk a matematika
Ahoj holky,
chtěla bych poprosit o názory a zkušenosti s oborem učitelství českého jazyka a matematiky. Je studium hodně náročně a jde o dobrou kombinaci předmětů? Měla jsem na gymnáziu z obou předmětů jedničky, hodně čtu a ve volném času si počítám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A nabízí se vůbec tato kombinace?
Osobně nikoho s touto aprobací neznám.
Většinou bývá Čj + Aj/NJ/Hv/D.
M+F.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží, jestli se tahle kombinace nabízí pro 2.stupen ZŠ nebo SŠ. Jinak takhle se to dohromady studuje na učitelství pro 1. Stupeň
- Citovat
- Upravit
Neznám nikoho s takovou kombinací. Jedině první stupen, ale tam učíš vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem ještě tuto aprobaci neviděla. To podle mě nepůjde…maximálně vystudovat každý obor zvlášť? Kolegové matikáři mají vždycky k tomu fyziku, někdo i chemii ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já mám M - OV. Myslím, že studium bude dost náročné. Většinou se volí buď M, nebo ČJ a k tomu nějaký „odpočinkový“ předmět. I kvůli zaměstnání - ono učit dva náročné předměty není úplně s medem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pala61 Jestli Te obe veci bavi, jdi do toho, jsou to dva nejvyucovanejsi predmety, matikari byvaji zadani. Ja kdysi davno chtela ucit matiku a dejepis, ale nakonec jsem vystudovala uplne neco jineho (ne ucitelstvi + pozdeji doplnkove pedagogicke studium) a ve vysledku jsem pracovne skoncila jeste uplne nekde jinde
(ale s matikou to trochu souvisi).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pavlahar píše: Více
Ale tady mluvi praxe, takze to bude mozna vice urcujici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, moc děkuji za komentáře
. Oba předměty mám velmi ráda a učím se je i ve volném čase.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uplatnitelnost ve školách bude dobrá, oba dva předměty jsou v každé třídě na dost hodin týdně. Hlaveň matika je žádaná, CJ asi jak kde, v našich končinách je češtinářů až moc. U nás by se poprali o kombinaci M s angličtinou, chemií nebo fyzikou.
Nicméně lehké to nebude, oba dva předměty jsou náročné na přípravy i na opravy testů. Jestli tě ale baví, jdi do toho.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Děkuji
Je mi jasné, že studium bude náročné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A mohu poprosit někoho, kdo studoval jeden z těchto oborů, jak se vám studovalo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uplatnitelnost ve školství bude dle mého jistá, ale…
Mezi známými mám pár lidí ze školství. A kombinace dvou předmětů jako třeba čeština - cizí jazyk je v praxi velmi náročná. Pořád opravuješ písemné práce, vyrábíš testy, připravuješ k přijímačkám/maturitám… Stejné to bude i u případné kombinace M - Č.
Učit češtinu + angličtinu, nebo občanku + tělocvik je dle mého časově neporovnatelné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit