Učitelství český jazyk a matematika
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@KerrisKate píše: Více
Moc děkuji za upřímný komentář! Je mi jasné, že bude velmi náročné, ale nechci si přibrat jiný obor, který by mne nebavil a nenaplňoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pala61 píše: Více
Hele, máš to za mě dobré, budeš si moci vybírat pracoviště levou zadní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studovala jsem CJ (+NJ), studium narocne, ale fajn, do skolstvi jsem nikdy nechtela, no a jsem tam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studovala jsem češtinu - angličtinu pro 2. a 3.stupeň. Čeština mi nepřišla ani tak těžká, jako strašně obsáhlá. Od studia staroslověnštiny přes celou literaturu, k podrobnému studiu morfologie, stylistiky, gramatiky a všech těch věd…Ale bavilo mě to. Studium matematiky v podobném rozsahu si vůbec netroufnu odhadnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je skvělé, že tě to baví a při výuce druhých máš/budeš mít pocit naplnění. Šla bych do toho, protože se teď na to cítíš.
Je možné, že jednou budeš tak moc vyčerpaná, že budeš naštvaná na kolegy, kteří učí „odpočinkové předměty,“ a navíc berou ještě o dost víc než ty, protože učí o 20 let déle. Možná budeš tak moc vyčerpaná, že je začneš pomlouvat a nebudeš poznávat sama sebe. A nebo taky ne. Každý z nás je jiný. Třeba budeš skvělá v time-managementu a žádné velké vyčerpání tě nepotká. Dokud v té situaci nejsi, nikdy nevíš. Řídila bych se aktuálními pocity.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pala61 fakt bych si to promyslela z hlediska te uplatnitelnosti - jak ti tu vsichni pisou, ze si budes moc vybirat… no, nevim. Vetsinou je v rozvrhu 4-5 hodin matiky a cestiny na tridu (zalezi samozrejme na rocniku). Uvazek mas 22. Znamena to, ze to bude narocne sestavit ti plny uvazek - bud tedy budes pracovat na castecny, nebo budes mit naduvazek. A naduvazkove hodiny se skole financne nevyplati, takze casto hleda jine reseni. I kdyby ti uvazek sestavili, tak to casto bude znamenat, ze treba nebudes mit tridu kontinualne od sestky do devitky, protoze se tam meni pocet hodin a nesedelo by ti to. Pisu teda o ZS, takovy uz praktictejsi pohled na vec. Aby to pak nedopadlo tak, ze ti budou „par hodin“ nekde nahanet jinymi predmety ![]()
- Citovat
- Upravit
Kombinace naprosto skvela, co se tyce uplatnitelnosti. Jako cestinarka jsem stravila na pracaku za ty desitky let asi 2 dny. Po matikarich je jeste vetsi poptavka. At studium zvladnes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KerrisKate píše: Více
co se tyce poctu hodin, existuje velke mnozstvi variant a je zbytecne to resit dopredu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy je fakt, ze zalezi na skole a poptavce v kraji, manzel je zastupce, takze ty uvazky resi hodne, rozhodne je narocnejsi to sestavit nekomu, kdo ma tahle vicehodinove obory - tak je fajn o tom vedet, nez si to studium takhle vyberu ![]()
- Citovat
- Upravit
@matkabagristy píše: Více
My mame cestinaru na rozdavani. Ale matikar kde nic tu nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Matikaru je opravdu málo, takže uplatnitelnost je vysoká. Kombinaci M-Čj jak píšeš, sice nabízejí, akorát to nemusí být preferovana kombinace. U nás to třeba znamená, že pak lidi, kteří si vybrali mix humanitniho a prirodovedneho oboru musí být kolikrát na dvou místech soucasne, hodiny se jim prostě kryjí.
Většinou se teda matematika kombinuje s fyzikou nebo chemí. Naopak čeština třeba s dejepisem, zsv, hudebkou apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za názory a komentáře. Plánuji učitelství pro SŠ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dle meho to neni dobra kombinace predmetu, vystudovat to nebude az tak hrozne, ale pak v praxi te to semele a brzo vyhoris. Oba jsou to casove dost narocne predmety se spoustou opravovani a velkou zodpovednosti z hlediska priprav na prijimacky. Navic si az tak nejsem jista s tou uplatnitelnosti - bude se ti blbe sestavovat uvazek, kdyz prima cinnost je 22h.