Streptokok v krku u dítěte, lze zabránit angině?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23298
16.1.16 13:20

Jestli je to streptokok ti tady opravdu nikdo nerekne, i kdybysme dite videli. Ani doktor ti to hned nerekne, proto se delaji ty stery, aby se jeho pritomnost zjistila. Je fakt, ze zalezi jakou mate pohotovost. My tady mame detskou jen v nemocnici a tam nam stery udelali i o vikendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.16 08:36

@ Eemii
@marfa
@mroe

Dobrý den, tak jsme včera byli se synem na pohotovosti :zed: Bylo to šílene… Paní doktorka žádné puchýřky ani pupinky neviděla :( přitom se mu to zvětšuje a dělá se mu jich více… Jako opravdu velké… Ucho nepeohlídla vůbec.. No a jedinw co řekla.. Že to je jenom virové. :zed:
Tak syn dostal něco na kašel a jeli jsme domů :zed: :zed: Synovi se opět pupínky namnožily.. Takže nechápu, od čeho ta pohotovost je :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.16 08:37
@Anonymní píše:
@Eemii
@marfa
@mroeDobrý den, tak jsme včera byli se synem na pohotovosti :zed: Bylo to šílene… Paní doktorka žádné puchýřky ani pupinky neviděla :( přitom se mu to zvětšuje a dělá se mu jich více… Jako opravdu velké… Ucho nepeohlídla vůbec.. No a jedinw co řekla.. Že to je jenom virové. :zed:
Tak syn dostal něco na kašel a jeli jsme domů :zed: :zed: Synovi se opět pupínky namnožily.. Takže nechápu, od čeho ta pohotovost je :roll:
  • Citovat
  • Upravit
6525
30.11.16 09:48
@Anonymní píše:

já byla taky na pohotovosti v sobotu a doktor mi řekl že jsem v pořádku, no necítila jsem se a v pondělí jsem jela normálně na orl a tam mi zjistili zhnisané mandle a dost zmenšené a dneska jsem si volala na výsledky a mám streptokoka…a přitom mi doktor na pohotovosti tvrdil že je to jen virové což je v tomhle počasí normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
30.11.16 09:58
@marfra píše:
Jestli je to streptokok ti tady opravdu nikdo nerekne, i kdybysme dite videli. Ani doktor ti to hned nerekne, proto se delaji ty stery, aby se jeho pritomnost zjistila. Je fakt, ze zalezi jakou mate pohotovost. My tady mame detskou jen v nemocnici a tam nam stery udelali i o vikendu.

Na zjištění streptokoka existuje tzv. Streptest. Je to jednoduchá a hlavně rychlá metoda, jak zjistit přítomnost streptokoka. Naše pediatrička to má v ordinaci, za 10 minut je výsledek. Ale ne každý to má v ordinaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
7.12.16 20:16

Mala ho ma v krku taky po nedobranych atb.na anginu byly za 3 tydny stery pozitivni. Druhe atb.jsme nedostali jn zadanku na ORL. Myslim, ze by se melo preleci atb. 10dni pak udelat stery a kdyz tm firt bude pak ORL. Ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
2.8.17 11:17

streptokok a stafylokok

Ahoj. Syn 1 rok se minulou stredu rano vzbudil s cervenyma flickama od vnitrni strany stehen nozky, par na zadickach a u krcku a sem tam..tak jsem hned sla k Dr. Zmerila teplotu, protoze byl horky, ale mel 37,4 jen. Krk pry zarudly. Udelala stery z krku a vzala stolici co jsem rano odebrala a Streptest. Ten vysel pozitivni. Dala nam Zinnat, protoze Ospen mel v dubnu na anginu. A kontrola v utery. Cetla jsem ze vyrazka muze byt z chloru a jelikoz jsme den pred tim bylu v bazenu, tak me napadlo ho poradne umyt. A hned po tom se mu ty fleky zacly ztacet a do vecera zmizly uplbe. Antibiotika ale vyblil, tak jsem mu je davala v mliku ve spani. Vsechen prasek alezustal na lahvicce a paty den uz nevypil ani to mliko, takze uz dal bez atb. Celou dobu bez teplot. Nic mu nebylo. Volala jsem na vysledky steru v pondeli a rikala, ze jsou ciste. Na kontrole v utery rikala ze ma vytery stafylokoka na 2 x. Ze ten krk je porad takovy cerveny. Na to ze mu ta vyrazka zmizla po umyti ani nezareagovala, tak nevim. Ze atb bral nebral jen 5 dni jen pokrcila rameny, ze snad by to mohlo zabrat a kdyby se v nadchazejicich dnech objevila teplota nabo nechutenstvi mame prijit. Jinak za tyden donest moc na kontrolu. A ze stafylokoka ma kazdy, ze to je normalni ze vysel ve sterech. Pak ale nechapu proc dostal atb na streptokoka, kdyz toho ma taky kazdy normalne a maly nemel zadne potize krom cerveneho krku a fleku se kteryma jsem tam primarne sla. Tak co si mam o tom myslet vubec nevim jako? :think: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.10.19 13:34

Steptokok jsme vyléčili

@kattkka My jsme měli opakovaně steptokoka beta hemolytický, i streptokok piogenes. Opakovaně jsme brali antibiotika celá rodina. Ale nic nepomohlo dlouhodobě. Syn to asi nosil ze školky. Nakonec nám pomohlo očkování Prevenar 13. Já jediná jsem očkovaná nebyla kvůli těhotenství. A teď ho mám zase! Syn a manžel zda se to nechytli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
24.10.19 17:12

Streptokok

Připojují se k diskuzi Streptokok, naší malá měla dnes v sedmi týdnech nález v krčku a dostala antibiotika, doma si teď říkám, jestli nemám jít na výtěr taky…doktorka nic neříkala, ale.co kdZ ho mám já a budu to na ní pořád přenášet, nemáte někdo zkusenost,??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
24.10.19 17:36
@Ivonka88 píše:
Připojují se k diskuzi Streptokok, naší malá měla dnes v sedmi týdnech nález v krčku a dostala antibiotika, doma si teď říkám, jestli nemám jít na výtěr taky…doktorka nic neříkala, ale.co kdZ ho mám já a budu to na ní pořád přenášet, nemáte někdo zkusenost,??

Nás poslal pediatr k obdvoďákovi na výtěr celou rodinu, když bylo malé mimčo. Jestli máš pochybnost, tak si radši dojdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.21 18:42

Streptokok

Obnovuji diskuzi. Dcera od čtvrtka bere ATB, bez efektu. Začlo teplotami a bolesti v krku. Po týdnu se nic nezměnilo. Kašle teploty má už osmý den a bolí ji stále v krku. Dnes jsem si vyžádala výtěr z krku. Zítra na něj jdeme. Myslíte že nebude stěr falešně negativní když měla do teď ATB? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
9734
29.9.21 20:20
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi. Dcera od čtvrtka bere ATB, bez efektu. Začlo teplotami a bolesti v krku. Po týdnu se nic nezměnilo. Kašle teploty má už osmý den a bolí ji stále v krku. Dnes jsem si vyžádala výtěr z krku. Zítra na něj jdeme. Myslíte že nebude stěr falešně negativní když měla do teď ATB? Děkuji

A co má za ATB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.21 20:43

@Doctus od čtvrtka měla cefzil a dnes to změnil na sumamed.

• Citovat
  • Upravit
9734
29.9.21 20:50
@Anonymní píše:
@Doctus od čtvrtka měla cefzil a dnes to změnil na sumamed.

Sérologie na mononukleózu byla vyšetřena? Prakticky je vyloučeno, aby v krku byla bakterie rezistentní na druhogenerační cefalosporin (pokud pacient nebyl dlouho na ARO), která by zároveň způsobovala klinické obtíže (pomíjím část fyziologické flóry).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.21 21:10

@Doctus ne nebyla vyšetřena na nic. jde mi jen o to, pokud má v krku streptokokovou infekci, tak jestli díky tomu, že brala ATB nebude stěr falešně negativní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA