Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, jsem už téměř rok na MD a přijde mi, že zejména poslední dobou jsem nesnesitelná. Vše mě hned naštve a rozčílí a okamžitě vybouchnu. Taková jsem nebývala a začíná mě tenhle stav trápit. Dřív jsem byla pohodová a manžel mi záviděl můj nadhled a optimismus, už tomu tak není. Nemáte s tím nějaké zkušenosti? ![]()
@SvobodovaH to je tou separací na MD.Zkus chodit vic mezi lidi bez dítěte. At nejsi jen ve světě plen, krémů, prádla, prikrmu atd.atd.
Ja to mela take, ja jsem ted skoro 6 a obcas to na me padne neuveritelne, pomaha mi mit nejaky zajem, treba anglictinu, prace na sobe, cist nexo chytreho, atd.
Ale stejne to na me obcas padne a nic me nebavi, cely den jsme jako vycucly citron.
@Martina.N78 mezi lidi i chodim, je pravda, ze co jsme se s manželem přestěhovali do svého (bydleli jsme asi 9 měsíců u mých rodičů), tak méně a on mi i me občasné (1× v týdnu) chození mezi lidi bez malé vyčítá… Jsem s ní 24 hodin denně 7 dní v týdnu… On ma dost fyzicky náročnou práci, takže si mysli, ze já nemám nárok byt unavená… Jsem ale unavená psychicky…
Zkus si trochu odpočinout, občas si někam vyjít…třeba to pomůže ![]()
@Kotatko03 mým problémem je asi i to, ze když necham malou někomu jinému, at už manželovi nebo mým rodičům, tak mám výčitky a specham domu, abych už byla s ní…
Měla jsem to taky, pomohlo mi najít si občasnou brigádu mezi lidma a malou dát hlídat
Vycitky nemej, co je lepsi, vyhorela zhroucena matka bez energie stale s ditetem, a nebo matka, ktera je odpocata, s obcasnym hlidanim ditete???
Ps.Je dle me divne, ze ti to manzel vycita a on vecer nikam nechodi?
Ja nechodit obcas mezi lidi, tak uz me vezou do bohnic.6 let na matersky.
@SvobodovaH Mě pomáhá to, že mám jeden večer a jeden den v týdnu jen pro mě od chvíle co jsem přestala kojit. Bez toho bych byla na palici a to je malýmu teprve 9 měsíců. Naštěstí manžel chápe, že je náročné být zavřená doma s minimem a dvěma psy. Tak v zájmu zachování domácí pohody si malého bere a zmizí k babičce (a já nemusím moc často ke tchánovcům) a já můžu na Pilates a se psy na cvičák.
Doporučuji na celý den hodit dítě manželovi na krk, ať si zkusí jak je to náročné.
Může to být únavou a stresem, ale taky třeba štítná žláza, nebo něco jiného.
Zkus magnesium. Když by to nepomohlo, doporučuji návštěvu lékaře.
@Anonymní píše:
Vycitky nemej, co je lepsi, vyhorela zhroucena matka bez energie stale s ditetem, a nebo matka, ktera je odpocata, s obcasnym hlidanim ditete???
Ps.Je dle me divne, ze ti to manzel vycita a on vecer nikam nechodi?
Ja nechodit obcas mezi lidi, tak uz me vezou do bohnic.6 let na matersky.
Nechodí, přestěhovali jsme se z Prahy na venkov, kde nikoho nezná a je skoro porad v práci, takže tak…