Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@1010 píše: Více
A tvůj chlap nemá ruce, že by ho včera udělal on?
@JenedaLinda píše: Více
Na mě moc cvičí a hlídá si postavu…já jako bývalá anorektička jsem s tím sakra bojovala…nikdo by to dnes do mě neřekl…ale o dietách už nechci slyšet ani slovo…protože je to jako s chlastem
. Ale musím dodat…že to na mě zase od Kelsey působí tak zdravě, ne nijak fanaticky…mě osobně zajímá spíš jejich pes
.
Doufám, že se tě to osobně nijak nedotklo
.
@Kelsey1 píše: Více
Jee, jsme rada, ze nejsme jedina, kdo takto rano brzo cvici, uz si obcas pripadam divne, kdyz to nekomu reknu, ale je na to klid a energie
ja pred chci dobehala na bezicim pasu a dala sprchu. Ted mam pocit, te se budi dcera, dame snidani, pohadku a pojedeme pak vsichni i s manzelem dopo si zalyzovat a zablbnout na bobech, dame si neco maleho k snedku a domu. Pripravime par nezbytnosti na veceri, neco uz je od vcera predpripravene, zavolame rodine s k vanocum a vyrazime na jednu farmicku se zachranenymi zviratky. Maji tam i malinky trh, dame svaracek, koukneme na zviratka a jedeme domu, vecere, stromeceka pohoda..
Nechapu, ze si nekdo dela stres, vanoce maji byt o klidu a byt s rodinou, my si to vzdy izijem. Preju vsem krasne vanoce ![]()
@Annonymní_007 píše: Více
Bude dělat semnou. Krájí…míchá…obaluje řízky…smaží…ale ty brambory si fakt uvařím sama…on postaví kastrol…a zapomene…kaši dnes fakt nechci
.
Navíc oni doma dělali salát…který mi nechutná…jemu taky chutná víc ten…který mám z domu naučený já…
U nás tohle vyvolávala babička. Stresy stresy, shon, hlavně ať je všechno perfektní apod., byla protivná na všechny. Mamka to pak s námi jako dětmi stopla - žádný stres. Naopak si uděláme pohodu. Na co mít naleštěné všechny skleničky? Proč drhnout celý barák nebo mýt jak zběsilá okna? Se to dělá průběžně a to, že je jeden den sváteční, je úplně jedno.
A na to, jaký jsem jinak nervák, máme na Vánoce přesně s mužem a dětmi taky pohodu. Jasne, uklidíme - ale to uklízíme i normálně. Cukroví pečeme se starším už v průběhu prosince a ujídáme jak chceme, na okna prdim, to umyju až přes ně nebude videt
navstevy nehrotíme. Nechci aby děti byly ve stresu, naopak aby věděly že Vánoce = pohoda, láska ![]()
Vyprdni se na to, je to den jako každý jiný ![]()
Dcera dělá školu v jiném kraji. Tam má druhý pokoj
.
Ne, tohle nemám. Na Štědrý den jsem sama se synem a manželem. Odmítám jakékoliv návštěvy, i své rodiče/manželovo (klidně je normálně vyhodim, protože bez pozvání nikoho nepustim). Chceme mít vánoce a svátky v pohodě a klidu. A né nějaké hoňky, přetvářky, aby někdo něco hanil, prostě ne.
Nechápu lidi, co uklizi, jak šílení. Přeci se uklizi průběžně, já teda každý týden i několikrát do týdne vše uklidim/umeju, pro mě je to běžné a pro někoho ne a dela to až na vánoce.
Na co se honit s vařením, stát u plotny apod.
Přijde mi, že se lidé předhání, kdo jaky bude mít salát, co budou mít na stole, co nejvíce druhů cukroví, nejvíce ozdob všude po baráku apod…nemá to cenu, stejně to nikoho nezajímá..
My půjdeme po snídani nakrmit kachny na rybník jelikož manžel si měl zajistit dárky pro rodiče… no tak ještě musí vyzvednou objednávku co jsem mu udělala a zabalit, musím odklidit děti ven. Koupíme ještě čerstvé pečivo a trochu to doma pofackuju ať můžu pustit vysavač. Uvidím jak moc budou vys.irat decka.
Ano, mam stres, takovy vnitrni, abych na neco nezapomnela, jestli jsem vsem vybrala darky ze kterych budou mit radost, jestli mam vsechno jidlo ktere potrebujeme (a ze to fakt neprehanime, dokonce cukrovi jsem koupila a nepekla), takove myslenky jestli nedojde sul nebo treba vajicka (vse mam, ale hlava jede). Pritom u nas se nic nehroti, je tady klid a pohoda, nejsem magor na uklizeni, krom zcela bezneho kazdotydenniho uklidu jsme akorat vysali i pod a za sedackou, jinak nic vic. A ani zadnou navstevu necekame.
A presto blbe spim, blbe usinam, v noci se budim a mam trosku tuho kolem zaludku a tesim se az bude po stedrem dni
protoze pak si oddychnu, vsichni sebou buchnem na gauc s chlebickama (nevarim 25. ani 26. a jen dojidame zbytky salatu, rizku a tlacime chlebicky, odpo jdem k babickam).
Myslim, ze za to muze moje povaha, kdy mam rada veci pod kontrolou a porad je analyzuju v jakem jsou stavu a zda vse bezi jak ma. Takze i kdyz vse slape, ja nad tim furt premyslim. S tim uz nic nenadelam ![]()
Neumim si predstavit, kdybych jeste k teto sve povaze musela mit doma naklizeno, umyta okna a perfektne zabalene a sladene darky. To by mi asi uz tikalo oko ![]()
Takze ted tady vsichni spi, ja si jdu pustit poslednich 15 min filmu u ktereho jsem vcera usnula, pak si nakrajim housky at oschnou, zabalim vanocku kterou jsem upekla babicce, zabalim posledni tri darky koupene vcera
(jakoze dam do tasek) a jdu si napustit vanu at si trosku oddychnu nez rodinka vstane. A pak to zacne a uz at je vecer ![]()
Vsem preju krasne a klidne Vanoce, prozite s rodinou a temi co mate radi a hlavne ve zdravi ![]()
Uz by se ten prezitek nalestenyho baraku, perfektniho cukrovi, vsechno jak ze skatulky mohl zrusit. Cim dele bydlim mimo CR, tim vic zjistuji, ze pohodove Vanoce muzou vypadat i jinak, s normalnim uklidem, se 3 druhama cukrovi a spokojenou rodinou.
Ja si uz vypla i pecici skupiny na fcb, protoze kdybych se s tim srovnavala, tak jsem totalni bridil. Kazdy se predhani, kdo naprce vic cukrovi, kdo vyrobi dekoraci…ja proste na to nemam cas a ani nejsem tak sikovna.
A kolik ho delas, prece jidlo se vari i v jiny dny a udelat salat a rizky nebo kapra coz predpikladam ma vetsina cechu na veceri, to je raz dva. My delame jinou veceri, slozitejsi a zadny stres z toho nemame. Porad nechaou co je na tom tak stresujiciho, vrambory se vari, ty si zatim pokrajis dalsi ingredience, hodis do misy, mezitim obalis maso..pak do salatu pridas brambory a promichas..nechapunproc to tolik i dnesnich zen hroti. Prijde mi, ze driv ta starsi generace to potrebovala mit vse pod palcem, pamatuji babicku a jeji myti oken, prani zaclon a pak olaseni na stedry den..
A jinak klasika s tim muzem, delam vse sama ale nikoho k nicemu nepustim..
rizky by snad zvladl obalit, nebo taky blbe?
@Lenka0505 píše: Více
Presne, je to prezitek, hlacne to ze vetsinu drla zena. Ja kdB se na vanice clovek vratil do 50. let minuleho stoleti a najednou se vsude zjevi tolik hospodynek, co jen resi dokonaly uklid a jidlo. Vanoce by měli byt o necem jinem.
@astoret píše: Více
Taky si myslím, vánoce nejsou jenom o drahých dárcích a naleštěné domácnosti. Však dneska má přijít Ježíšek a ne Hygiena.
U nás taky klídek..byt jsem negruntovala (to nemá s dvěma batolaty za zadkem stejně žádný moc smysl) stejně tak jsem nedělala dekorace (ty by byly hned v trapu) cukroví mám pár kousku…s dětma jsem napekla linecké a perníčky a pak jsme dostali od babiček po krabicce…bohate staci…stejne to u nás nikdo moc neji…dárky jsme naobjednali už před mesicem…o víkendu jsme děti uklidili na pár hodin k babičce a dárky zabalili. Včera jsme nachystali salát a polévku v noci jsme nazdobili stromek…starší přiběhla v půl 7 a hned je mami tam je stromeček…malej se hned taky běžel podívat…měli tam každý nachystané kakao ☺️ teď už taky koukají na pohádky. Dnes akorát obalíme a usmazime kapra…na poledne máme v plánu procházku ke tchýni kde se sejde celá manželova nejbližší rodina a opečeme si k obědu buřty (dlouholetá tradice) pak si děti půjdou schrupnut…my připravíme večeři…zítra pak objedeme rodinu. naštěstí máme všechny blízko takže to zvládneme v rámci odpoledne ☺️