Stres v denním životě, negativní lidé "vysávači"

33
5.8.16 10:27

Stres v denním životě, negativní lidé "vysávači"

Ahoj Holky,

chtěla bych se zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti a tipy, jak se zbavit stresu… Mám celkem stesove zamestnani a kolikrát citim, jak mi v nějaké krizové chvilce začne bušit srdce a nějak se s těmito situacema neumim moc vypořádat, krom nějakého rozdýchávání. Ráda bych na sobě v tomto zapracovala, jen úplně nevím jak na to. Další „stresor“ je kolegyně v práci, která je strašně negativní a neustále si na něco stěžuje. Dělám v open spacu a ona sedí jen pár metrů ode mě, takže jí nejde neslyšet. Jsem uz alergická jen na její ton hlasu, kolikrát ani neslyším co říká, ale dokáže mě dokonale otrávit a vysát ze mě zbytek energie :(.. Nějaký tip, jak se vypořádat s podobným typem lidí?

Děkuji všem za rady a tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8881
5.8.16 10:32

Měla jsem takovou kolegyni na vysoké škole. Bože, jak mě se ulevilo, když jsem dostudovala, a už se s ní nemusím vidět, stýkat - totální vysávačka energie. :poblion:

Příspěvek upraven 05.08.16 v 10:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.16 10:32

Openscape jsem také zažila, pomohla mi výpověď a jdu jinam.
Jinak na tom openscape, můžeš používat sluchátka? Pouštět si třeba relaxační hudbu z mobilu? Nebo jsi na openscape, kde ti pořád někdo volá a musíš brát telefony?
Já to dělala tak, že jsem si pustila třeba toto a hodinu jsem věděla, že uslyším jen tuto hudbu.
Dá se také domluvit s nadřízeným, že chceš sedět někde jinde, šlo by to? Nebo máš stálé místo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
5.8.16 10:33
@Eklipsa píše:
Ahoj Holky,

chtěla bych se zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti a tipy, jak se zbavit stresu… Mám celkem stesove zamestnani a kolikrát citim, jak mi v nějaké krizové chvilce začne bušit srdce a nějak se s těmito situacema neumim moc vypořádat, krom nějakého rozdýchávání. Ráda bych na sobě v tomto zapracovala, jen úplně nevím jak na to. Další „stresor“ je kolegyně v práci, která je strašně negativní a neustále si na něco stěžuje. Dělám v open spacu a ona sedí jen pár metrů ode mě, takže jí nejde neslyšet. Jsem uz alergická jen na její ton hlasu, kolikrát ani neslyším co říká, ale dokáže mě dokonale otrávit a vysát ze mě zbytek energie :(.. Nějaký tip, jak se vypořádat s podobným typem lidí?

kolegyni odizolovat, naučit se, nepouštět si její negativismus k sobě, dobré je trénovat vizualizaci - umět si třeba vytvořit kolem sebe duhovou bublinu kam ona nepronikne, protože ji nezměníš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
5.8.16 10:34

Bohužel mám stále místo a sluchátka jsou zakázaná :(.. takže nic moc výhledy což

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
5.8.16 10:35
@Eklipsa píše:
Ahoj Holky,

Negativní kolegyně na pracovišti dokáže otrávit vzduch všem dokola, ale mám tedy zkušenost i s přehnaně pozitivní kolegyní a to je snad horší než ta negativní. Reaguje absolutně neadekvátně na různé situace a někdy je to při jednání s klienty i dost nevhodné a k tomu všemu má ještě velmi nepříjemný hlasitý smích. Několikrát dostala i výtku od nadřízeného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
5.8.16 10:42
@Čumíza píše:
Negativní kolegyně na pracovišti dokáže otrávit vzduch všem dokola, ale mám tedy zkušenost i spřehnaně pozitivní kolegyní a to je snad horší než ta negativní. Reaguje absolutně neadekvátně na různé situace a někdy je to při jednání s klienty i dost nevhodné a k tomu všemu má ještě velmi nepříjemný hlasitý smích. Několikrát dostala i výtku od nadřízeného.

Mám zkušenost s takovým chlapem a byli jsme z něj všichni na zralí na provaz :pocitac:
Jinak se těžko radí, prostě se musíš naučit si tohle nepřipouštět nebo mít nějakou formu relaxace, to pomohlo mně. Vypadla jsem z práce a šla běhat, endorfiny udělají svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
5.8.16 10:47

Je treba se naucit vypnout a nevnimat, ale ne kazdy to umi. A pryc od upiru energie, ja se jim vyhybam, co to jde. Mela jsem mezi podrizenymi jednu tezkou negativistku, furt vzdychala nad spackanym zivotem, kdyz udelala chybu, vzdy za to mohl nekdo jiny apod. Holky, co s ni sedely si uzili sve, vymyslela si nemoci, pribarvivala potize, hrabala se v minulosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
5.8.16 10:48
@radkka píše:
Mám zkušenost s takovým chlapem a byli jsme z něj všichni na zralí na provaz :pocitac:
Jinak se těžko radí, prostě se musíš naučit si tohle nepřipouštět nebo mít nějakou formu relaxace, to pomohlo mně. Vypadla jsem z práce a šla běhat, endorfiny udělají svoje.

Je to na pytel no, snažím se o to už delší dobu.. přitom kdyz je nekdo naopak zdravě pozitivni, člověka zase uplně dobije a ten pocit vydrží kolikrát docela dlouho… Někdo takovy tu ale bohužel celkem chybí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
5.8.16 10:49

Od vysavačů energie jít co nejdál. Já se jim také vyhýbám a nebo přeruším kontakt a nebo někomu poradím, ať se to snaží vidět i z jiné strany a pokud si pořad jede svou, tak se přestanu s ním vídat. Jen pozdravím, toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
5.8.16 10:50

@Eklipsa Existují metody, které se dají nacvičit a opravdu pomáhají. Obecně ta nejjednodušší spočívá v tom, že si uděláš svůj odstresovací rituál. Může mít i tu formu, že si na stůl dáš fotku/pohled místa, kde to máš ráda nebo ke kterému vážeš hezké vzpomínky, odfiltruješ se od okolí, díváš se na tufotku/pohled, zavřeš na chvíli oči a řekneš si něajkou kouzelnou formulku typu:,,jsem tu proto, abych o víkendu mohla být tam", dáš si takhle půlminutku a když to děláš poctivě, tak to pomáhá.
Skvělý na tyto metody je expsycholog volejbalové reprezentace Dr. Frgal, snad něco z jeho rad, metod najdeš na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
5.8.16 10:51

A u tebe mě napadá, buď zmeníš práci, nebo si přehodíš směnu, aby jsi s ní nebyla v kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
5.8.16 11:09

To je moje tchýně - nepomáhá nic, leda se s ní nevídat

někdy si představuji hezké věci, když jsme s dětma u nich, chodím hodně do přírody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
5.8.16 11:19
@Čumíza píše:
Negativní kolegyně na pracovišti dokáže otrávit vzduch všem dokola, ale mám tedy zkušenost i s přehnaně pozitivní kolegyní a to je snad horší než ta negativní. Reaguje absolutně neadekvátně na různé situace a někdy je to při jednání s klienty i dost nevhodné a k tomu všemu má ještě velmi nepříjemný hlasitý smích. Několikrát dostala i výtku od nadřízeného.

ano jednu takovou kolegyni mám přijde a halasí a směje se jako když se sype štěrkopísek..naštěstí nemáme společný kutloch ale denně se staví na pokec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.8.16 11:22

Většina zdrojů stresu, respektive úzkosti je ve vaší hlavě. V tom jak věci vyhodnocujete, jak moc vás ovlivňují, jak moc umíte či neumíte prosadit svoje požadavky a jak moc vás frustruje, když se to nepovede.

Pro změnu k lepšímu je potřeba vcelku důkladná duševní inventura (a nutno počítat s tím, že nebude úplně nebolestivá) a pak postupná práce na změně toho, co chcete změnit a posilování toho, co chcete ponechat.

nejefektivnější je toto řešit v psychoterapii, ale v základu pomůžou i nějaké svépomocné knížky - ať už o strategích zvládní stresu, o práci s úzkostmi a třeba o asertivitě a nebo nenásilné komunikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková