Stres z návratu do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
2.1.12 10:08

Anonymní: hih, já s učňákem měla taky 15čistýho… Často k nám chodili lidi, co mají VŠ a rozčilovali se, že nemají víc jak my… A co děláš, mohu-li se zeptat? Je fakt, že já měla hodně přesčasů, i 16tky.. Což takový magor už nejsem:D.

Princess: děkuju moc.. Však víš, já bych byla ráda, kdyby se mi rozjelo dulení a bylo by:D. Ale jsem realistka a tak rychle to zřejmě nepůjde, aby mě to uživilo… Dělat na sebe, to jsou pro mě další stresy, protože jsem na tohle úplný hovádko:D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
2.1.12 10:14

Taky se hlásím do klubu.Měla bych nastoupit 24. února.Hledám si práci,na mateřský mi skončila smlouva na dobu určitou.A začínám být mírně nervozní,protože mi nikdo neodpovídá na životopis. :,( Taky nemám ráda nové věci ,nové zaměstnání,mám žaludek jak na vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
2.1.12 10:15

Lakynko zašla bych osobně i za tou účetní nebo kdo tam vede personální agendu, aby o tobě aspoň věděli a ona to jistě zkonzultuje se šéfem. Pokud nemáš kam dát děti přes prázdniny, zkus se domluvit na neplaceném volnu, pokud by sis to teda mohla finančně dovolit, vím že u nás v práci vycházejí vstříc. Důležité je dát o sobě vědět s předstihem, aby věděli že máš o práci zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
2.1.12 10:18
Lakynka píše👸 děkuju moc.. Však víš, já bych byla ráda, kdyby se mi rozjelo dulení a bylo by:D. Ale jsem realistka a tak rychle to zřejmě nepůjde, aby mě to uživilo… Dělat na sebe, to jsou pro mě další stresy, protože jsem na tohle úplný hovádko:D.

Jo tak to já taky, moje představy jak to budu dělat na ŽL byly dost naivní, možná časem…teď bych z toho zaplatila tak ty odvody a čistý výdělek by byl nula a k tomu ještě ty stresy s papírováním a úřadama, takže dělám pro agentury na dohody o provedení práce.
Já mám maturitu, 10 let praxe v administrativě, před rodičákem jsem měla cca 18 čistýho, ale co jsem teď chodila po pohovorech tak mi nabízeli podstatně méně, většinou okolo 12 čistýho za plný úvazek a pokud by z toho člověk musel platit hlídání tak to je vážně málo. Nevím jestli je to tím, že se zhoršila situace na trhu práce nebo jsou problém jen ty čtyřit roky doma, ale prostě mi teď po rodičáku nabízejí plat (pokud mně vůbec pozvou k pohovoru) jako nějakému absolventovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
2.1.12 10:18
petra79 píše:
Taky se hlásím do klubu.Měla bych nastoupit 24. února.Hledám si práci,na mateřský mi skončila smlouva na dobu určitou.A začínám být mírně nervozní,protože mi nikdo neodpovídá na životopis. :,( Taky nemám ráda nové věci ,nové zaměstnání,mám žaludek jak na vodě.

Tomuhle posílání životopisů nějak nevěřím:(. Osobně se chodit ptát, kam viď.. Do obchodu jedině, kde ale stejně není vedoucí většinou :think: … A co máš za obor, nebo proč myslíš, že se neozývají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
2.1.12 10:22
Princess píše:
Lakynka píše👸 děkuju moc.. Však víš, já bych byla ráda, kdyby se mi rozjelo dulení a bylo by:D. Ale jsem realistka a tak rychle to zřejmě nepůjde, aby mě to uživilo… Dělat na sebe, to jsou pro mě další stresy, protože jsem na tohle úplný hovádko:D.
Jo tak to já taky, moje představy jak to budu dělat na ŽL byly dost naivní, možná časem…teď bych z toho zaplatila tak ty odvody a čistý výdělek by byl nula a k tomu ještě ty stresy s papírováním a úřadama, takže dělám pro agentury na dohody o provedení práce.
mám maturitu, 10 let praxe v administrativě, před rodičákem jsem měla cca 18 čistýho, ale co jsem teď chodila po pohovorech tak mi nabízeli podstatně méně, většinou okolo 12 čistýho za plný úvazek a pokud by z toho člověk musel platit hlídání tak to je vážně málo. Nevím jestli je to tím, že se zhoršila situace na trhu práce nebo jsou problém jen ty čtyřit roky doma, ale prostě mi teď po rodičáku nabízejí plat (pokud mně vůbec pozvou k pohovoru) jako nějakému absolventovi.

Nooo, to jsi mne teď podpořila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
2.1.12 10:24
Princess píše:
Já mám maturitu, 10 let praxe v administrativě, před rodičákem jsem měla cca 18 čistýho, ale co jsem teď chodila po pohovorech tak mi nabízeli podstatně méně, většinou okolo 12 čistýho za plný úvazek a pokud by z toho člověk musel platit hlídání tak to je vážně málo. Nevím jestli je to tím, že se zhoršila situace na trhu práce nebo jsou problém jen ty čtyřit roky doma, ale prostě mi teď po rodičáku nabízejí plat (pokud mně vůbec pozvou k pohovoru) jako nějakému absolventovi.

no taky jsem měla plat jako ty a mě k pohovoru vůbec nezvou…nevím,kde je chyba,zda ta místa opravdu nejsou,nebo zda jim vadí,že mám dítě :nevim:
platy šly dost dolů a platit z toho dojízdení a ještě hlídání,tak budu chodit domu jen se stravenkama…nemám také ráda změny,zvykat si na nové lidi,novou práci..tedy nevím,jak to zvládnu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
2.1.12 10:25

Ahoj holky, taky mám poslední dobou hrozný stres z návratu do práce, měla bych jít v září, pokud malýho přijmou do školky, v únoru je zápis. Jsem doma už šest let, děti mám od sebe 3 a půl roku. Vůbec nevím jestli se budu vracet na místo, co jsem dělala, ale tam byly směny, nebo něco jiného. Taky špatně spím a budoucnosti se bojím, jestli najdu práci, jak se zajedu, jak budu zvládat obě děti a práci. Jsem ve stresu a příbuzní( tcháni) mi moc nepřidávají, pořád se tváří, že dělám málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
2.1.12 10:26

Já byla vždycky zvyklá vyhovět ve všem v práci. To s dětmi ale nepůjde.. A co teprve, až budou oba nemocný, či se střídat v nemocech. Protože ani jeden nechodí teď do školky, bude to asi nářez. Cítím se teď jak postižená, že ty děti mám, když vím kolik nevýhod to je. Což je realita, bohužel. Ne že bych litovala, že je mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
2.1.12 10:28

Tak já jsem na tom stejně, možná ještě hůř. :? V květnu m končí rodičák, nemám se kam vrátit, před prvním těhu jsme dala pitomec výpověď, protože jsme věděla že se tam vracet nebudu, neb to bylo daleko na dojíždění a navíc práce s na prd pracovní dobou, že s dvěma dětma by to ani nešlo tam dál dělat. Tak jsme si říkala že jm tam nebudu zaclánět, když vím, že se tam nevrátím. No blbka no. :zed: Přišla jsme tím o proplacení dovolený a ještě o možnost se tam vrátit a mít jistý místo aspoň než bych něco našla. Sice nevím jak bych to s dětma dělala :nevim: no ale aspoň ta dovolená no.
No a teď řeším protažení rodičáku do září, abych nemusela dát Zuzku do hříšně drahých jeslí a kdo ví jestli bych nějaký místo vůbec sehnala do toho května. Takhle mi jí snad aspOń vezmou do městských jeslí který i tak stojej kolem 4tisíc na měsíc. A vezmou ji tam až od září, je tady natřískáno. No když jsme šla na mateřskou tak stály ty jesle ani ne polovičku, no trošku mě udělali čáru přes rozpočet. No a manžel má práci na turnusy, na 4 dny odjíždí do Prahy a pak je zase 4 dny doma, což je taky na levačku. Babčka jedna sice funguje ale ještě pracuje a druhá pracuje taky a nehlídá ani nijak jinak nefunguje vůbec :cert: No takže tak. Nespím z toho už pár týdnů, nějak se to strašně blíží a já nevím co dělat.

Příspěvek upraven 02.01.12 v 10:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
2.1.12 10:30

Taky mi to tak připadá, když půjdu někam na pohovor a když přijde řeč na děti, je to jako bych se za to měla nějak omlouvat, že mám jako uchazeč takovou „vadu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
2.1.12 10:33
Simonečka37 píše:no taky jsem měla plat jako ty a mě k pohovoru vůbec nezvou…nevím,kde je chyba,zda ta místa opravdu nejsou,nebo zda jim vadí,že mám dítě :nevim:
platy šly dost dolů a platit z toho dojízdení a ještě hlídání,tak budu chodit domu jen se stravenkama…nemám také ráda změny,zvykat si na nové lidi,novou práci..tedy nevím,jak to zvládnu :oops:

Hele, mně taky nezvou, poslala jsem určitě okolo stovky žádostí a byla jsem pozvaná jen na 3 pohovory! Ty hledáš taky v administrativě? Teď říkali v TV že v roce 2011 dle statistik nejvíce lidí hledalo práci v administrativě, tudíž asi je tam největší konkurence a to dítě je pak skutečně hendikep. Já už vůbec nevěřím, že bych ještě v administrativě něco našla a ještě s vyhovující pracovní dobou s ohledem na dítě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
2.1.12 10:42

Holky, určitě to zvládnete. :palec:
Ale přesně tohle jsem měla vloni. Měla jsem smlouvu na dobu neurčitou už před nástupem na MD, nicméně asi třičtvrtě roku před opětovným nástupem do práce mi zavolala šéfová, jestli se chci vrátit a že neví, jak to bude a že pokud bych měla nějakou pracovní nabídku, tak ať ji neodmítám… No, já se úplně rozklepala, obvolala manžela, ségru… A pak se na to vyprdla. Práci jsem nehledala - přece jen pro mne těžko bude někdo držet místo asi 9 měsíců (to by musel být dobrý známý), zjistila všechny možnosti a už jsem byla rozhodnutá, že budu doma bez peněz (jako osoba pečující o dítě do 7mi let), že určitě nepůjdu na úřad práce… Nakonec jsem zpátky, sice o kancelář vedle, ale jsem. Malou hlídaly během prázdnin babičky, nějak jsem nechtěla riskovat žádat o neplacené volno.
Ale určitě bych k rozesílání životopisů přidala přinejmenším ještě obvolávání.
Moc vám držím palce, je to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
2.1.12 10:48

Alichi: ty babičky jsou super, když fungují...... Nebo když mohou a nepracujou, nebo si mohou dovolit volno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
2.1.12 10:51

Přesně tak fungující babičky jsou výhra…mít je, tak jsem se normálně vrátila do původní práce a bylo by. Ale nemám na hlídání nikoho, jen tu školku a manžel má pracovní dobu takovou, že maximálně může občas ráno do školky odvést, jinak vůbec nic a to se pak těžko hledá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat