Stres z návratu do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jocellyn: noo, to mi říkej:(… Sama mám kamarádku, která šla do práce a dva roky prostě holku nevzali. Takže dělala krátký/dlouhý a střídala se s přítelem. Což je mazec, zabíjí jim to vztah.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jocellyn píše:Lakynka píše:Jocellyn píše:mě spíš šlo o to, že v Praze je prej mazec do školky dítě vubec dostat, že tam tříleťáky moc neberou…no uvidímeJo je to mazec, dostat v Praze tříleťáka do školky. Záleží kde bydlíš a jaká tam jsou kritéria pro přijetí. Každopádně narození v říjnu je ještě v pohodě, to by nemuselo být tak tragický
Já s dcerou narozenou v prosinci jsem se nechytla nikde ani v jiných městských částech, které takový nával neměli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak se školkama teda nevím. U nás hrůza. Teda tuhle fázi máme už taky za sebou, ale můžu vám říct, že nám nepřijali u zápisu v „prvním kole“ děti narozené duben, květen - tedy v září dávno tříleté…
I toto se vyřešilo, ale prostě děs. Pak se nemáme stresovat, že.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alichi: mě nevzali Toma, 4,5let. Už podruhé. No, ale jsem zatím doma, tak to chápu. Doufám, že teď ho vezmou a tím spíše vezmou i dceru. Ale je to tu bída. A když to chci zkusit jinde, rovnou mě pálkují, že nemám šanci a mám se obrátit na školku poblíž nás= jen ta jedna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo - a hlídání - na školku jsme čekali jak na spásu a to jsem si neuměla představit tu nemocnost - proč taky, dosud jsme neměli problém, že. No, docela síla. Tchýni bych neřekla, naznačila jsem jednou a ona mi řekla, že „by pohlídala, ale nerozkrájí se a hlídá přece švagrové“ (švagrová má v místě bydliště i druhou babičku), takže jsem se poučila, že rozdíly prostě budou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemocnost ve školce- to bude taky síla… I když nemocní nebývají, víme jak je to ve školce, že..
. Budeme se střídat s manželem na paragrafy, ale stejně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lakynko, no to je mazec. Teď ti ho určitě vezmou, bude předškolák. A taky bych řekla, že tedy vezmou i dcerku. Ale ty nervy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lakynka píše:
Nemocnost ve školce- to bude taky síla… I když nemocní nebývají, víme jak je to ve školce, že... Budeme se střídat s manželem na paragrafy, ale stejně…
No, já jsem právě dnes konstatovala, že jsem dovolenou „promrhala“ na soplení atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdy si říkám, kde všechni ty mamky s dětma pracují:D. Dětí je přeci hodně, tak maminek taky. V jakých profesích dítě nevadí…
Přeci všechny mamky nemají perfektní vzdělání nebo bohatého manžela či zrovna nepodnikají… Copak je nás ostatních málo? Jak to řeší ostatní, kteří prostě nemají podporu od rodiny
. To zaměstnavatelé takové lidi fakt vyhazují? Já to teda slyšela od kamarádky, u nich v práci to tak je.. Prostě nemocný dítě často? Máš padáka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alichi píše:
Lakynko, no to je mazec. Teď ti ho určitě vezmou, bude předškolák. A taky bych řekla, že tedy vezmou i dcerku. Ale ty nervy…
Mě právě vysloveně ředitelka řekla, že Toma asi jo, až bude předškolák, ale Verunku mi nemůže slíbit..
Dneska je to už prostě jinak.. Sourozenec nesourozenec.
No a tu dovolenou na nemoc, tu taky ne každý zaměstnmavatel s radostí dá ze dne na den, že.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás v práci to jde. Ale dělám maximum, abych to potřebovala, co nejmíň.
Bavila jsem se s kamarádkou a teda řekla, že se těm zaměstnavatelům už ani nediví - že když jí dcera nastoupila do školky, tak měla § každý měsíc až do května…
(Ona ale pracuje u svého otce, takže byla v klidu.) Je to prostě blbé - a hlavně, když na tebe kolegyně hledí, že musí dělat za tebe…
Ach jo, holky. Držme se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já v práci byla tehdy mladá, bez závazků, takže jsem zaskakovala za ty, co měli rodinu, děti. Ať na svátky nebo když prostě potřebovali, kdykoliv.. Ale takových ochotných lidí je asi prostě už málo. Já za to dostala zaplaceno, tak o co šlo, že:).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My bydlíme na vsi, takže se školkou není problém. Lindu mi zapsali už teď ve dvou letech. Problém je ale v otevírací době. Otevírá se v 7 hod a ve 14 hod zavírá. Všechny prázdniny je taky zavřeno. Tady už problém je, ale mě tu dobu pomůže moje mamka.
Nemocnost jak u koho. Syn do školky chodil a v pohodě.
Já bych brala klidně i něco na půl úvazku, cokoliv jen abych mohla být s dětma.
Představa, že odejdu ráno a večer se vrátím nebo hůř, že budu makat na odpolední a děti neuvidím vůbec, je děsná. To jsem si je nemusela pořizovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mava píše:Já bych brala klidně i něco na půl úvazku, cokoliv jen abych mohla být s dětma.
Představa, že odejdu ráno a večer se vrátím nebo hůř, že budu makat na odpolední a děti neuvidím vůbec, je děsná. To jsem si je nemusela pořizovat.
To si přesně říkám taky. Pokud bych nastoupila k původnímu zaměstnavateli nebo vzala něco co z toho, co se mi v mém oboru nabízelo potom, tak i kdybych si našla známou, která by mi dceru ze školky vyzvedávala a hlídala ji pak skoro zadarmo, tak stejně by to bylo hrozné v tom, že bych ji viděla maximálně 2 hodiny denně! To je přece šílený, tři nebo čtyři roky jsou ty dětičky s náma 24 hodin denně a pak ze dne na den s nimi máme být jen pár hodin před spaním?? Tak dlouhá rodičovská jako je v ČR je sice fajn, ale v tomhle ohledu ne. Asi bych byla radši, kdyby byla mateřská jeden rok a pak byla možnost chodit na částečný úvazek do práce, třeba na 3-4 hodiny denně a zbytek být s dítkem.
Ty zkrácené úvazky se sehnat vůbec nedají, maximálně v tom telemarketingu apod.
Ale jestli má od dalšího roku začít platit ten prorodinný balíček jak tu někdo psal, tak tam mimo jiné byla i podpora flexibilních úvazků, podpora firemních školek atd. třeba bude časem líp!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Princess: to už budeme mít děti asi velký, až bude líp:D.
a když bych měla částečný úvazek, tak sociální a zdravotní za mě platí taky zaměstnavatel???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit