Stres z návratu do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.1.12 21:36

my to měli ted.. manželka šla po mateřské do práce.. vyučená šička.. první problém.. zázrakem jsme našli místo v butiku.. prodávala tam 3 mesíce, pak ji vedoucí bez udání důvodu vyhodila.. (stejně jako dvě další, prostě nastoupila nová vedoucí a chtěla tam hodit svoje lidi..) na UP práce absolutně žádná.. takže mohla jít šít - cca 12OOO hrubého a záda v prd…i, nebo prodávat korálky- 1oooo hrubého.. takže jsem trošku zaloboval a domluvil ji pohovor u nás ve firmě.. pracuje ve skladu- příjem, výdej, faktury, práce na zaučení a na šikovnosti.. jsou s ní spokojení, ona taky.. plat 17000 hrubého. Pokud by si ale dala sama životopis, asi by ji nevzali- neměla praxi rok, což byl požadavek.. z toho plyne- bez známích práci neseženeš. Já i žena máme volnou pracovní dobu, do školky a školy se střídáme dle toho, jak máme moc práce.. zatím to jde… anonym, omlouvám se.

• Citovat
  • Upravit
25186
2.1.12 21:37
Anonymní píše:
my to měli ted.. manželka šla po mateřské do práce.. vyučená šička.. první problém.. zázrakem jsme našli místo v butiku.. prodávala tam 3 mesíce, pak ji vedoucí bez udání důvodu vyhodila.. (stejně jako dvě další, prostě nastoupila nová vedoucí a chtěla tam hodit svoje lidi..) na UP práce absolutně žádná.. takže mohla jít šít - cca 12OOO hrubého a záda v prd…i, nebo prodávat korálky- 1oooo hrubého.. takže jsem trošku zaloboval a domluvil ji pohovor u nás ve firmě.. pracuje ve skladu- příjem, výdej, faktury, práce na zaučení a na šikovnosti.. jsou s ní spokojení, ona taky.. plat 17000 hrubého. Pokud by si ale dala sama životopis, asi by ji nevzali- neměla praxi rok, což byl požadavek.. z toho plyne- bez známích práci neseženeš. Já i žena máme volnou pracovní dobu, do školky a školy se střídáme dle toho, jak máme moc práce.. zatím to jde… anonym, omlouvám se.

super, co dodat :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
3.1.12 08:48
Anonymní píše:
my to měli ted.. manželka šla po mateřské do práce.. vyučená šička.. první problém.. zázrakem jsme našli místo v butiku.. prodávala tam 3 mesíce, pak ji vedoucí bez udání důvodu vyhodila.. (stejně jako dvě další, prostě nastoupila nová vedoucí a chtěla tam hodit svoje lidi..) na UP práce absolutně žádná.. takže mohla jít šít - cca 12OOO hrubého a záda v prd…i, nebo prodávat korálky- 1oooo hrubého.. takže jsem trošku zaloboval a domluvil ji pohovor u nás ve firmě.. pracuje ve skladu- příjem, výdej, faktury, práce na zaučení a na šikovnosti.. jsou s ní spokojení, ona taky.. plat 17000 hrubého. Pokud by si ale dala sama životopis, asi by ji nevzali- neměla praxi rok, což byl požadavek.. z toho plyne- bez známích práci neseženeš. Já i žena máme volnou pracovní dobu, do školky a školy se střídáme dle toho, jak máme moc práce.. zatím to jde… anonym, omlouvám se.

no to je bohužel realita,že musí mít člověk opravdu dobré kamarády,kteří pomůžou..jinak je v pr… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
3.1.12 09:10
Anonymní píše:

No tak to je super ještě mít takového manžela, ale je pravda že bez známých si člověk asi nic slavného nenajde, já jsem hodně skromná stačilo by mi 8000 čistého ale pouze ranní směny což je problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
3.1.12 10:42
Anonymní píše:

Neomlouvej se, dnes to prostě jinak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.1.12 10:46

Ahoj ,taky se přidám.V březnu po jedenácti letech pujdu do práce.Teda jak to vidím ,tak na pracák.Mám z toho hruzu.Tři děti ,malá ze dvou měsícu ve školce ,jeden a pul nemocná.Babičky mladé ,pracující.Takže v případě nemoci hlídání žádné.A kdo vezme matku třech dětí ,nevím.A nejhorší je,že jsem jaksi po edobu doma ztratila sebevědomí.Mám kolikrát problém něco,vyřídit ,třeba v bance.Nevím jak to popsat ,ale bojím se jak to zvládnu ,a jestli vůbec něco najdu.Už se vidím jak zametám chodníky pro město.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
3.1.12 10:53

Sthan naprosto Tě chápu. Já jsem doma rok a půl a taky mi hrabe, cítím se nepoužitelná, slovní zásoba se omezila na prdíky a papání. A to studuji VŠ.
Neumím si předtavit vracet se po jedenácti letech. Přeji Ti hodně štěstí a síly, ať najdeš práci, která Tě bude bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
3.1.12 11:38
nanak píše:No tak to je super ještě mít takového manžela, ale je pravda že bez známých si člověk asi nic slavného nenajde, já jsem hodně skromná stačilo by mi 8000 čistého ale pouze ranní směny což je problém

Já počítala, že by mi taky stačilo těch 8 tisíc, pokud bych mohla pracovat jen na ranní smněny nebo nějaký kratší úvazek třeba 6 hodin denně…rozhlížím se po něčem takovém od května loňského roku, aktivně hledám od září a nic nic nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
3.1.12 11:47

Ještě mně napadlo…znáte server „máma v práci“? Soustřeďují se tam nabídky „family friendly“ firem, co nabízejí pružnou pracovní dobu nebo zkrácené úvazky. Je dobré si tam zveřejnit CV, třeba se někdo ozve. Já tam tedy CV mám asi od června a odpověděla jsem odtamtud na několik inzerátů a práci sice nenašla, ale na dva pohovory jsem právě odtud byla alespoň pozvaná, zatímco třeba z jobsu vůbec. Určitě tam mrkněte:
mamavpraci* cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
3.1.12 12:03

Já teď zvažuji rek. kurz na manikérku a gelové nehty. Ale nevím, jestli to k něčemu bude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
3.1.12 12:28
Mava píše:
Já teď zvažuji rek. kurz na manikérku a gelové nehty. Ale nevím, jestli to k něčemu bude :nevim:

No tak pokud zvažuješ tak si zajisti hlavně potom garantku to taky něco stojí a abys měla kde začít protože být OSVČ je v dnešní době úplně na ho.. teda pro matku nemáš dovolenou, nemocenskou, paragraf nic a navíc ani nárok na nějaké dávky tím jsem tě nechtěla vyděsit ale nejdřív si tohle zjisti, já to dělala 2 roky a tedkom po RD se prostě k tomu vrátit nemůžu ono to vyžaduje velké výdaje a příjmy jsou takové silně nejisté takže já jedině po známých

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
3.1.12 12:39

koukám na ten odkaz. vypadá to pěkně, ale nabídek tam je asi 5 a z toho 4 odborné (z toho 2 lékaři) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
3.1.12 12:56
nanak píše:
Mava píše:
Já teď zvažuji rek. kurz na manikérku a gelové nehty. Ale nevím, jestli to k něčemu bude :nevim:
No tak pokud zvažuješ tak si zajisti hlavně potom garantku to taky něco stojí a abys měla kde začít protože být OSVČ je v dnešní době úplně na ho.. teda pro matku nemáš dovolenou, nemocenskou, paragraf nic a navíc ani nárok na nějaké dávky tím jsem tě nechtěla vyděsit ale nejdřív si tohle zjisti, já to dělala 2 roky a tedkom po RD se prostě k tomu vrátit nemůžu ono to vyžaduje velké výdaje a příjmy jsou takové silně nejisté takže já jedině po známých

no myslela jsem, pak zkusit sehnat něco na HPP. Občas se tu nabídky oběvují nebo tak občas udělat někoho doma, kačka na víc se hodí.

Na ten odkaz jsem koukala, nabídky jsou super, ale ani jedna z našeho města. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
3.1.12 13:09
Princess píše:
Ještě mně napadlo…znáte server „máma v práci“? Soustřeďují se tam nabídky „family friendly“ firem, co nabízejí pružnou pracovní dobu nebo zkrácené úvazky. Je dobré si tam zveřejnit CV, třeba se někdo ozve. Já tam tedy CV mám asi od června a odpověděla jsem odtamtud na několik inzerátů a práci sice nenašla, ale na dva pohovory jsem právě odtud byla alespoň pozvaná, zatímco třeba z jobsu vůbec. Určitě tam mrkněte:
mamavpraci* cz
jo to znám .Mám tam i životopis.Já bych potřebovala ještě nějaký portály kde hledat.Hledám annonce,prace.cz,jobs.cz,hledampraci.cz,sprace.cz a koukám občas i na úřady práce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
3.1.12 13:16

Mava, problém je, že on tě rád někdo zaměstná na HPP, ale přitom by chtěl, abys měla živnosťák…

A můj osobní pocit (a to nemyslím zle) - u nás je manikérek docela dost. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat