Stres z návratu do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
2.1.12 10:56

Bylo by super, kdyby si mamky vypomáhaly navzájem:). Jak je to s vyzvedáváním ze školky od někoho jiného? Si fakt říkám, proč se nervujeme každá stejně, když dohromady bychom byly " :think: bez starostí" A princess: tvoje hlídání využiju třeba na ty prázdniny, kdy ten měsíc budu bez školky- doufám, že jen ten měsíc:D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
2.1.12 11:04
Lakynka píše:
Bylo by super, kdyby si mamky vypomáhaly navzájem:). Jak je to s vyzvedáváním ze školky od někoho jiného? Si fakt říkám, proč se nervujeme každá stejně, když dohromady bychom byly " :think: bez starostí" A princess: tvoje hlídání využiju třeba na ty prázdniny, kdy ten měsíc budu bez školky- doufám, že jen ten měsíc:D.

Jo, to že nebyl nakonec schválen ten prorodinný balíček a tzv. vzájemná rodičovská výpomoc mně hodně štve. :evil: Jiné maminky ze školky neznám žádnou na tolik, abych jim mohla dceru denně svěřovat, taky ne každá by to chtěla dělat. To už je pak zas o tom, že si musím sehnat někoho placeného a rázem se mi měsíční plat sníží miminálně o třetinu. Pokud by fungovala ta vzájemná rodičovská výpomoc tak by ty ceny byly jinde, protože by to byly příjmy osvobozené od daní a odvodů, teď to takhle bohužel nefunguje.
Lakynko, jak na tom budu o prázdninách to jsem sama zvědavá…to zatím nic neslibuju. Ale pokud budeš potřebovat teď někdy kvůli zařizování v práci tak se klidně ozvi, zatím mám většinou dopoledne volná.

Příspěvek upraven 02.01.12 v 11:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
2.1.12 11:06

Tak o tom nevím:D. Sakryš:D. No, každopádně to tedy ani nebylo schváleno, přiblížíš o co jsme přišly? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
2.1.12 11:12

jojo bez babiček je to naprd.tchyne vnuka jeste nevidela,ta vůbec nemá zájem a naši nejsou hlídací..
takže ještě řešit tohle..chjoo pak má člověk být v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
2.1.12 11:13

Matky dětí do sedmi let věku měly možnost se nechat proškolit a zaevidovat jako tzv. poskytovatel vzájemné rodičovské výpomoci a hlídat ostatním maminkám děti spolu s vlastními s tím, že by to byly příjmy osvobozené od daní i odvodů na pojistném. Takže by to bylo hlídání cenově dostupné pro všechny, ne jako teď, kdy profi hlídání stojí od 140,– na hodinu nebo se člověk musí spolehnout na neznámou důchodkyni či studentku případně někoho kdo to dělá nelegálně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
2.1.12 11:17
Princess píše:
Matky dětí do sedmi let věku měly možnost se nechat proškolit a zaevidovat jako tzv. poskytovatel vzájemné rodičovské výpomoci a hlídat ostatním maminkám děti spolu s vlastními s tím, že by to byly příjmy osvobozené od daní i odvodů na pojistném. Takže by to bylo hlídání cenově dostupné pro všechny, ne jako teď, kdy profi hlídání stojí od 140,– na hodinu nebo se člověk musí spolehnout na neznámou důchodkyni či studentku případně někoho kdo to dělá nelegálně :(

Návrh byl schválen na vládě, teď by měl jít do PSP a účinnost je stanovena na 1.1.2013

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
2.1.12 11:19
mag píše:
Princess píše:
Matky dětí do sedmi let věku měly možnost se nechat proškolit a zaevidovat jako tzv. poskytovatel vzájemné rodičovské výpomoci a hlídat ostatním maminkám děti spolu s vlastními s tím, že by to byly příjmy osvobozené od daní i odvodů na pojistném. Takže by to bylo hlídání cenově dostupné pro všechny, ne jako teď, kdy profi hlídání stojí od 140,– na hodinu nebo se člověk musí spolehnout na neznámou důchodkyni či studentku případně někoho kdo to dělá nelegálně :(
Návrh byl schválen na vládě, teď by měl jít do PSP a účinnost je stanovena na 1.1.2013

Fakt? Odkud to víš? Já se na to ptala na příslušných úřadech ještě před pár měsíci a bylo mi řečeno, že je to tzv. „u ledu“ a neví se kdy a jestli to začne platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
2.1.12 11:20
Lakynka píše:
petra79 píše:
Taky se hlásím do klubu.Měla bych nastoupit 24. února.Hledám si práci,na mateřský mi skončila smlouva na dobu určitou.A začínám být mírně nervozní,protože mi nikdo neodpovídá na životopis. :,( Taky nemám ráda nové věci ,nové zaměstnání,mám žaludek jak na vodě.
Tomuhle posílání životopisů nějak nevěřím:(. Osobně se chodit ptát, kam viď.. Do obchodu jedině, kde ale stejně není vedoucí většinou :think: … A co máš za obor, nebo proč myslíš, že se neozývají?
Já si hledám v administrativě,což bude asi kámen úrazu,protože těch lidí hodně co hledají takovou práci a podle mě dají přednost co nemají dítě :nevim:
A za další nejsem na tom dobře s AJ ,nemám na to buňky i kdybych šla na kurz bylo by to k ničemu.Ale snažím se posílat životopis tam kde AJ nevyžadují,je jich málo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
2.1.12 11:23

Petro, to chápu… Každý chce dělat papíry a sedět za stolem:D. Taky by mě to i bavilo… Nebo i manuální práce. Ale já jsem cukrářka a to dělat nechci.. Otročina za šílené penízky.. Ani mě to nebaví. Jen dortíky:D. Klidně bych dělala v nějaké fabrice:D. (tam se tolik nestane, když mi děti onemocní a já vypadnu, že mě vyhodí.. Prostě tam, kde je víc lidí a dá se ta práce zastat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
2.1.12 11:25

Holky, to je jasné.
Mamka mi hodně pomohla. Zase je to na úkor soukromí atd., protože bydlí téměř 50 kilometrů daleko, takže když přijela hlídat, tak u nás „bydlela“. Tchýně hlídá děti švagrové, ta je v práci od 5ti měsíců malé, takže je vytížená tam.
Ale to je fuk.
Já byla šťastná, že se mám kam vrátit, takže jsem nechtěla dráždit ještě neplaceným volnem.
Takže jo, mám to super. Navíc můžu chodit na 6 a končím 14:30, takže do školky malou vodí manžel, já vyzvedávám. Úřední dny se vyměníme, vodím já, vyzvedává manžel.

Taky by mně někdy bodlo, kdyby malou mohla vzít nějaká známá mamina, ale mám tu opravdu jen „známé“ a těm bych neřekla.

A tímto nechci ani „zdrtit“ vás, spíš dodat trochu optimismu, že to všechno zvládnete. Těžko hledat práci teď, když nastoupit můžete třeba až v září. Taky se přesvědčuju, že budu řešit situaci, až nastane, ale… :nevim: Já jsem strašný stresátor (takže to je strach o práci, aby byla školka, ať je malá zdravá…), tak vím, o čem mluvím. Už mne štve to, jak se vnitřně necítím v pohodě.
Tak se držte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
2.1.12 11:37

S těma babičkama to znám, vím, že není jejich povinnost hlídat, ale když vidím, jak tchýně hlídá kdykoliv a na jak dlouho potřebuje švagrový, moje máma zase pořád hlídá ségře a moje děti jaksi nikdo. Občas jo, ale většinou když vidím to váhání, tak mám po náladě. A to jsem měla pracovní nabídku, ale znamenalo by to víc jak půl roku tak dvakrát týdně hlídat než půjde malý do školky, ostatní dny je muž doma, samozřejmě že to nešlo. Švagrová šla do práce když bylo synovci osm měsíců a šlo to. Štvou mě ty rozdíly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
2.1.12 12:21

Ahoj
jak to tak čtu, tak už je mi ouvej. dělala jsem před porodem v realitce, tam se vrátit nechci - je to moc nejisté. Takže mě čeká hledání práce :nevim:
Nevíte někdo jak to je, když se syn narodil v říjnu, jestli je šance, že mi ho vezmou do školky od září? Nebo budu muset čekat rok ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
2.1.12 12:31
Jocellyn píše:
Ahoj
jak to tak čtu, tak už je mi ouvej. dělala jsem před porodem v realitce, tam se vrátit nechci - je to moc nejisté. Takže mě čeká hledání práce :nevim:
Nevíte někdo jak to je, když se syn narodil v říjnu, jestli je šance, že mi ho vezmou do školky od září? Nebo budu muset čekat rok ?

Dáš do školky potvrzení od sociálky, že ti končí v říjnu RD a je to ;). Myslím, že by mohl chodit od září třeba jen na těch pár dní- teď je to nějak všelijak s tím chozením..... Máš to určitě lepší, než ti, kteří musí mít neplacené volno, pokud nemají hlídání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
2.1.12 12:35

Ahojky,
jdu se přidat do klubu „stres před nástupem do práce“.

U mě je to takto. Dvě děti 6 a 2 roky. Malá bude mít v březnu 3. Dala jsem si rodičák na čtyři roky, protože jsem dělala na tři směny a s dvouma dětma si to nedokážu představit. Teď v lednu se tam půjdu poptat, ukončím poměr a ten čtvrtý rok rodičáku budu něco hledat.

Jediné co mě nechává v klidu je, že jsme bez hypoték a manžel má dobrou práci.

Jinak babičku máme, dokonce společně bydlíme. Přesto nechci veškerou zodpovědnost přenést na ni. Manželovi se pracovní doba střídá po dvou dnech, syn je prvňák potřebuje dohled, dcera školku bojkotuje.

Nespím z toho už dlouho a to mám relativně čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
2.1.12 12:36
Lakynka píše:
Jocellyn píše:
Ahoj
Nevíte někdo jak to je, když se syn narodil v říjnu, jestli je šance, že mi ho vezmou do školky od září? Nebo budu muset čekat rok ?
Dáš do školky potvrzení od sociálky, že ti končí v říjnu RD a je to ;). Myslím, že by mohl chodit od září třeba jen na těch pár dní- teď je to nějak všelijak s tím chozením..... Máš to určitě lepší, než ti, kteří musí mít neplacené volno, pokud nemají hlídání…

mě spíš šlo o to, že v Praze je prej mazec do školky dítě vubec dostat, že tam tříleťáky moc neberou…no uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat