Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
tak mi to nedalo a musim se zeptat zde. Jsem 28tt, bohuzel nemam narok na materskou, v tom pripade pouze na rodicovsky prispevek.Od brezna jsem hlasena na uradu prace, JENZE…jsem v cervenci proste zapomnela donest na urad tehotenskou prukazku a ty mrchy me chteji vyradit z evidence, v pondeli tam jdu, pokusit se o vyjadreni, ale nevim, co bych jim tam rekla a mam pocit, ze me proste vyradi a NAZDAR:/. Byla jsem tam ve ctvrtek a nikdo to se mnou resit nechtel. Bude to mit nejaky vliv na rodicovsky prispevek? Taky jsem se chtela zeptat…kdy a kam s zadosti o tento prispevek?Mam si vzit neco s sebou?Muzu si zazadat treba i o fin. v hmotny nouzi? nebo tak..proste doslova…jak muzu vytahnout, co nejvic penez? Protoze jen z platu meho pritele to nezvladnu.Byla jsem na zacatku tehu na okresnim vyboru, kam me poslali z mestskeho uradu a tam me opet poslali dopr…se slovy, nemate narok na nic a nazdar. Tak ja uz nevim…mam z toho depky, stres, akorat brecim, nemam ani nikoho, kdo by mi pomohl, nebo poradil. Dekuji vsem za info. Hlavne z vlastnich zkusenosti privitam a jeste jsem se chtela zeptat, pritel pestuje Marihuanu( jen pestuje, nekonzumuje), ale v obyvaku je takovy smrad, ze se bojim, ze to pro mimi neni dobry…ty vypary://..mam to dat radeji pryc?
Akina-T píše: …jak muzu vytahnout, co nejvic penez?
........ ![]()
No, jinak když nemáš nárok na mateřskou, tak máš asi automaticky čtyřletej rodičák a ten Ti dají, i kdyby nevím co, ne?? (Omlouvám se, pokud se mýlím). Toho se neboj.
Zajdi za nimi, s POKORNÝM a zkroušeným výrazem se jim omluv - vše je o domluvě, fakt že jo. Všechno jde a i úřednice jsou jen lidi, pokus se s nima domluvit.
S marihuanou - já bych ji teda vystěhovala.
Když jsi na ÚP, máš nárok stejně jenom na čtyřletý rodičák. Na ten máš nárok vždycky, tam nic netratíš… Spíš co jako do porodu - sociální, zdravotní… Zkusila bych se domluvit, ale záleží na úředníkovi - bráchu tak vyřadili, že jednou zapomněl přijít - volal tam druhý den, byl zkroušený, pokorný a bohužel, nikdo se s ním neštval ![]()
Marijánu ať si přítel pěstuje ve sklepě, doma bych to nechtěla, jestli z toho jde nějaký smrad ![]()
to je jako vtip ta diskuze?
1. je jasné, že nárok na rodičovský příspěvek máš, to má ze zákona každá matka
2. pokud nejste schopni miminko finančně zabezpečit, proč si ho pořizujete??
3. na otázku „mám to dát raději pryč“…nevím, zda poukazuješ na tu mariahunu či na dítě, ale to je jedno, v obou případech bych doporučila ano, dát pryč
Do ctyrlete spadam urcite. Nevim, trochu me vylekal nejaky clanek, kde jsem cetla, ze o zadanku o rodicovsky prispevek me posilaji primo z uradu prace a musim tam byt vedena, i kdyz na urade me zas poslali na mestsky urad a ten na ten okresni vybor a ti zase na urad prace:///
Ja tam byla s pokornym pristupem ve ctvrtek, hned jak jsem si vyzvedla vyzvu, zkrousena, co mam delat, ze to bylo nechtene a pani mi na to jen rekla, uz se to resi bez vas, muzete v pondeli prijit a sepsat dopis, ale tahle vase vymluva vam neprojde.....NAZDAR BAZAR, tecka, tva Máňa…Nenavidim urady ![]()
mmch, víš, že pěstování a prodej marihuany je trestné a přítel za to může jít do vězení? jseš docela frajerka, že se s tím chlubíš na netu a ještě sem dáváš vaši fotku …a to že ji nekonzumuje je jedno, beztak ji prodává, ne? jinak co by s ní asi doma dělal, že? na ekzémy a vyrážku to určitě mít nebude ![]()
za prve s odpovedi..dej to pryc oboje......trochu hnusny, nemyslis??? ne, diskuze neni vtip…tak se opravdu omlouvam, ze se ptam, kam jit zadat o prispevek, za druhe pritel vydelava 28 tisic, coz si myslim, ze je dost, ale rada bych mu financne pomohla i ja, aby to nemusel tahat sam. Celkem urazejici tvoje odpoved.Mozna jsem to spatne formulovala, ale nemusim byt snad v zajmu urazeni ne?
Káťa12345 píše:
mmch, víš, že pěstování a prodej marihuany je trestné a přítel za to může jít do vězení? jseš docela frajerka, že se s tím chlubíš na netu a ještě sem dáváš vaši fotku …a to že ji nekonzumuje je jedno, beztak ji prodává, ne? jinak co by s ní asi doma dělal, že? na ekzémy a vyrážku to určitě mít nebude
ma jednu kytku, takze to treste urcite neni, vis? Rad pestuje pokojove rostliny a toto ma jen ze zajmu a z okrasy, nemusis hned odsuzovat lidi, ze to musi hulit. Ptala jsem se na radu, abych tim neohrozila miminko, pokud mi to tu zapacha…ne o radu ze zakona.
sakra, přítel vydělává 28 tis a neutáhnete to z jednoho platu??
njn, spotřebu za elektřinu máte asi vysokou, co? aha, tak pardon, to pak není divu, že vám ve dvou lidech tolik peněz stačit nebude ![]()
Angua píše:
Když jsi na ÚP, máš nárok stejně jenom na čtyřletý rodičák. Na ten máš nárok vždycky, tam nic netratíš… Spíš co jako do porodu - sociální, zdravotní… Zkusila bych se domluvit, ale záleží na úředníkovi - bráchu tak vyřadili, že jednou zapomněl přijít - volal tam druhý den, byl zkroušený, pokorný a bohužel, nikdo se s ním neštvalMarijánu ať si přítel pěstuje ve sklepě, doma bych to nechtěla, jestli z toho jde nějaký smrad
Dekuju za radu. Tak pokud by me vyradili z evidence, tak bych si zdravotnu musela platit hold ze sveho…nevim, jak je to, az porodim, jestli se za me opet bude platit zdravotni a socialni z tech prispevku, nebo si to musim platit sama. Bohuzel, urednice u nas nejsou moc ochotny a s nicim neporadi, nepomuzou…
Káťa12345 píše:
sakra, přítel vydělává 28 tis a neutáhnete to z jednoho platu??njn, spotřebu za elektřinu máte asi vysokou, co? aha, tak pardon, to pak není divu, že vám ve dvou lidech tolik peněz stačit nebude
Muzu vedet duvod, proc me urazis? Pokud si potrebujes jen do nekoho rejpat, tak ne do me. Nevis celou situaci a neznas me, myslim, ze s ostatnima problemama se tu bavit nechci. Dekuji
Neboj, jestli má 28 tisíc, tak to zvládnete. RP dostaneš, akorát bude teda od 10 měsíců těch 3800,–. Ale kdo a jak to vyřizuje, když nejsi na ÚP, fakt nevím… Rozhodně to ZP by ale bylo dobré si pak platit ![]()
Jsou to stejně idioti, stejně nechápu, kde tě chtěli v pokročilém těhu jako zaměstnat
Jde o formalitu…
no nevim ale 28 tisic Kato nejsou zadny extra penize kdyby z toho meli zit dva dospeli a miminko!!! Takze…o marihuane se zminovat nebudu to je kazdyho vec…a s tim uradem..no vyradit te asi klidne muzou ale na rodicak to vliv mit nebude, holt nesmis zapominat, zvlast kdyz tedy nechodis do prace a nic nez terminy uradu a prohlidek gynekologa na starosti nemas…
Akina-T píše:Angua píše:Dekuju za radu. Tak pokud by me vyradili z evidence, tak bych si zdravotnu musela platit hold ze sveho…nevim, jak je to, az porodim, jestli se za me opet bude platit zdravotni a socialni z tech prispevku, nebo si to musim platit sama. Bohuzel, urednice u nas nejsou moc ochotny a s nicim neporadi, nepomuzou…
Když jsi na ÚP, máš nárok stejně jenom na čtyřletý rodičák. Na ten máš nárok vždycky, tam nic netratíš… Spíš co jako do porodu - sociální, zdravotní… Zkusila bych se domluvit, ale záleží na úředníkovi - bráchu tak vyřadili, že jednou zapomněl přijít - volal tam druhý den, byl zkroušený, pokorný a bohužel, nikdo se s ním neštvalMarijánu ať si přítel pěstuje ve sklepě, doma bych to nechtěla, jestli z toho jde nějaký smrad
To už platí stát, když jsi na RD - ale když nebudeš „nic“, tak musíš sama… Asi by tě nikdo známý nemohl zaměstnat, třeba na určito, do porodu? To bys měla nejlepší - i když tahat se někde s břuchem je taky opruz.
Ale třeba to ještě dobře dopadne, já toto nesnáším, prostě někdo si užívá, že má tu MOC ![]()
Angua píše:
Neboj, jestli má 28 tisíc, tak to zvládnete. RP dostaneš, akorát bude teda od 10 měsíců těch 3800,–. Ale kdo a jak to vyřizuje, když nejsi na ÚP, fakt nevím… Rozhodně to ZP by ale bylo dobré si pak platitJsou to stejně idioti, stejně nechápu, kde tě chtěli v pokročilém těhu jako zaměstnat
Jde o formalitu…
ja jsem se hlasila na UP, kdyz jsem byla asi ve 2 mesici tehotenstvi, takze jsem zatim vse resila tak, jakobych nebyla, az, kdyz me poslali za urednici, ktera uz pomaha hledat zamestnani, tak jsem ji oznamila svuj stav…takze ta uz mi rekla, ze to nebudeme hrotit a at donesu prukazku.Ja nerikam, ze to nezvladneme, ale prave kvuli tomu je pritel od rana do rana kazdy den v praci vcetne vikendu a ma vetsinou jen jeden cely den volno v tydnu a popravde jsem jen utrapena, protoze na nem vidim, jak je utahany a rada bych mu nejak pomohla. Mimco planovane nebylo, stalo se…ale nevidim duvod ho davat pryc, jak pise jina slecna…myslim, ze jsou na tom lidi mnohem hur MNOHEM a zvladli to. Jen jsem se chtela nekde poradne informovat, kdyz na uradech nepomuzou