Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Poradila bych nevymývat a jen omýt vodou, vše ostatní narušuje přirozenou bariéru.
@Jensina děkuji, já už totiž nevím, jak je možné, že na tyto bakterie trpím, tak už asi vymýšlím i kraviny, jak se mi tam mohou dostat. Hygienu mám velmi přehnanou a mám pořád nálezy e coli v pochvě a moči.
Tak zkus očistu organismus. Jinak přítomnost těhlech bakterií je normální. Problémy to způsobuje jen malým dětem.
@Ariadne mně doktorka řekla, že bych se měla zamyslet nad svým sexuálním životem. Tím mě opravdu velmi urazila, protože jsem za život měla a mám jen jednoho sexuálního partnera a anální sex neprovozuji. Manžel nálezy žádné nemá, jen já. Problém je v tom, že chceme dítě a tyhle bakterie mohou způsobit potraty a předčasný porod.
@Anonymní píše:
@Ariadne mně doktorka řekla, že bych se měla zamyslet nad svým sexuálním životem. Tím mě opravdu velmi urazila, protože jsem za život měla a mám jen jednoho sexuálního partnera a anální sex neprovozuji. Manžel nálezy žádné nemá, jen já. Problém je v tom, že chceme dítě a tyhle bakterie mohou způsobit potraty a předčasný porod.
Radím změnit doktora, spíše než se hystericky 3× denně mýt, tak si třeba častěji měnit kalhotky(které nebudeš prát s aviváží), trpíš jenom na střevní bakterie v pochvě?
@Ariadne E. coli dělá močové infekce, takže normální rozhodně nejsou, pokud jsou v moči.
@Anonymní píše:
@Jensina děkuji, já už totiž nevím, jak je možné, že na tyto bakterie trpím, tak už asi vymýšlím i kraviny, jak se mi tam mohou dostat. Hygienu mám velmi přehnanou a mám pořád nálezy e coli v pochvě a moči.
Přehnaná hygiena právě také škodí, mně řekli na urologii, mít se jen vodou, bez nějakého mýdla, ani intimní ne.
Mě kdysi doktorka řekla, že nadměrná hygiena taky škodí. A ať se vyprdnu na intim gely a místo toho používám dětské mýdlo.
@lleennttiillkkaa ještě mi vyšel streptokok, ale ten řekla gynekoložka, že netřeba řešit, ale že ty střevní bakterie e coli a ještě další bohužel už nevím jaké, tak ty zaléčit musíme. A toho streptokoka mám jen v pochvě, v moči ne.
@leryl bych vodou asi jen nemohla :/ mám špatný pocit, když se neumyju intimní gelem, ale používám neparfemovaný a bez parabenů, tak snad si moc neškodím.
Dobrý den, v době menstruace si dávám vždy 3 krát za den sprchu s tím, že si hodně vymývám i intimním gelem konečník. Poté si vždy umyju ruce a teprve potom aplikuji tampon. Hrozí nějaké přenesení střevních bakterií do pochvy, když jsem si myla konečník a pak aplikovala tampon do pochvy? Znovu zmiňuji, že jsem si před aplikací tamponu pořádně umyla ruce. Děkuji