Střevní chřipka - co zabere?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
merett
17.3.11 10:59
Oskárek píše:
Ahoj,
syn (1,5 roku) má od soboty večer střevní chřipku. Nejdříve zvracel, v neděli průjem (ale ne nic strašnýho - asi tak 3×), horečka, včera už jen zvýšená teplota. Včera jsem do něj za celý den dostala necelý banán + 1/2 jablečné přesnídávky (kterou vyzvracel). Problém je, že ze začátku mi toleroval slabý černý čaj, ale už ho nechce, nechce nic pít, tak jsem mu dnes udělala slabé mléko - asi 1 odměrku na 100 ml vody. Trochu už i jedl - 1/2 rohlíku, trochu přesnídávky s rozvařenou rýží, 1/2 banánu. Jenomže průjem je zpátky:-( No a dneska čůral jen párkrát, i když mi připadá, že něco vypil…
Teplotu už nemá.
Navíc mi připadá, že je naposto vyměněný, normálně veselý, teď je jak mátoha, smutný, prospí 4 hodiny denně (normálně byl problém, aby usnul po obědě).
Asi je to trochu zmatený, ale už začínám být nešťastná, vždycky to vypadá, že to bude trochu lepší a pak zas jak když se vrátíme o den zpět…
Jinak sem tam do něj dostanu Smectu, Enterol, nějaký lactobacily pokud je v čem…S doktorkou jsem to konzultovala. Ale nevím jestli se k ní přece jen zítra nevydat. Už nechce nic ani po lžičkách.
Měly vaše děti se střevní chřipkou taky takový průběh?
A co Nutrilon Low Lactose? Mám ho zkusit?

uz je to u vás lepsi?

• Citovat
  • Upravit
4254
17.3.11 13:27

Díky za optání :-)
No jakžtakž…malej už nezvrací, nesrajdí, ale skoro nejí a je pořád takovej unavenej, bez života, pořádně se neusměje. No jsem z toho pořád taková nesvá, jestli ho ještě nebolí nebo tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
17.3.11 16:34

jj, to u nas trvalo jeste par dni, at hodne spinka auz to bude dobry :palec:

• Citovat
  • Upravit
marika.k.1
4.1.17 16:11

Sřevní chřipka???

Zdravím, před hodinou jsem přišla z práce, horečka, průjem( už jsem byla 4×), křeče a žaludek na vodě, kručení, žbluňkání, natahuje, ale zatím nejde nic ven.
Myslíte, že to bude střevní chřipka? Poraďte prosím nějaké domácí léčiva, coca - colu doma nemám ani jiné léky a ze záchodu už se do rána asi nehnu.
Předem děkuji

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
11.5.17 14:17

Čtyřletý syn chytl od mladšího bráchy střevní chřipku. Ráno třikrát zvracel a neustále ho to nutí na kakání. Chodí prakticky co deset minut, ale většinou v nočníku nic není, někdy cca polévková lžíce průjmovité stolice (omlouvám se za popis). Pláče, že ho bolí bříško prakticky nonstop. On teda je povahou trochu hysterka, ale to časté nucení na velkou mi připadá divné. Jako by to jím protékalo samospádem. Dávám mu teď po lžičkách černý čaj. Měl někdo podobnou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
10680
11.5.17 14:30

Asi ma krec, tak si mysli, ze bude kakat. To prejde, nasadila bych dietu, Kuliska. Obzvlast, pokud to uz mel sourozenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
11.5.17 14:36

Jsem na tom teď stejně a první dva dny sem měla takové křeče, že se mi chtělo plakat taky. Naštěstí to vypadá, že černé uhlí a studená cola po lzickach pomalu zabírá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
11.5.17 15:00

Od včera od rána řešíme to samé u roční dcery. Dnes v noci jsme byli dokonce na pohotovosti, protože dceři se teplota stále zvedala a nereagovala na leky a malá není bolestinek, ale celou noc hystericky řvala bolesti, že jsem se lekla jestli to není něco vážnějšího. Nám bylo doporučeno hlavně hlídat hydrataci a případně podat rehydratacni roztok, vynechat mléčnou stravu, podávat něco na prdiky a na horečku kombinovat nurofen s paralenem ve větších dávkách, než je psáno v příbalovem letáku a samozřejmě probiotika. K pití doporučila sladký čaj. Prý je toho teď hrozně moc. Postupovala jsem dle rad a už je naštěstí lepší. Přeji brzké uzdravení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí