Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Díky za optání ![]()
No jakžtakž…malej už nezvrací, nesrajdí, ale skoro nejí a je pořád takovej unavenej, bez života, pořádně se neusměje. No jsem z toho pořád taková nesvá, jestli ho ještě nebolí nebo tak…
jj, to u nas trvalo jeste par dni, at hodne spinka auz to bude dobry ![]()
Zdravím, před hodinou jsem přišla z práce, horečka, průjem( už jsem byla 4×), křeče a žaludek na vodě, kručení, žbluňkání, natahuje, ale zatím nejde nic ven.
Myslíte, že to bude střevní chřipka? Poraďte prosím nějaké domácí léčiva, coca - colu doma nemám ani jiné léky a ze záchodu už se do rána asi nehnu.
Předem děkuji
Čtyřletý syn chytl od mladšího bráchy střevní chřipku. Ráno třikrát zvracel a neustále ho to nutí na kakání. Chodí prakticky co deset minut, ale většinou v nočníku nic není, někdy cca polévková lžíce průjmovité stolice (omlouvám se za popis). Pláče, že ho bolí bříško prakticky nonstop. On teda je povahou trochu hysterka, ale to časté nucení na velkou mi připadá divné. Jako by to jím protékalo samospádem. Dávám mu teď po lžičkách černý čaj. Měl někdo podobnou zkušenost?
Asi ma krec, tak si mysli, ze bude kakat. To prejde, nasadila bych dietu, Kuliska. Obzvlast, pokud to uz mel sourozenec.
Jsem na tom teď stejně a první dva dny sem měla takové křeče, že se mi chtělo plakat taky. Naštěstí to vypadá, že černé uhlí a studená cola po lzickach pomalu zabírá ![]()
Od včera od rána řešíme to samé u roční dcery. Dnes v noci jsme byli dokonce na pohotovosti, protože dceři se teplota stále zvedala a nereagovala na leky a malá není bolestinek, ale celou noc hystericky řvala bolesti, že jsem se lekla jestli to není něco vážnějšího. Nám bylo doporučeno hlavně hlídat hydrataci a případně podat rehydratacni roztok, vynechat mléčnou stravu, podávat něco na prdiky a na horečku kombinovat nurofen s paralenem ve větších dávkách, než je psáno v příbalovem letáku a samozřejmě probiotika. K pití doporučila sladký čaj. Prý je toho teď hrozně moc. Postupovala jsem dle rad a už je naštěstí lepší. Přeji brzké uzdravení ![]()
uz je to u vás lepsi?