Střevní chřipka a sedmidenní miminko

1310
6.12.16 19:47

Střevní chřipka a sedmidenní miminko

Ahoj,
pro dceru (4,5 roku) dnes musel manžel do školky, pze zvracela. Teď má navíc i průjem a zvracela znovu. Mám doma sedmidenní miminko a bojím se, aby to nechytilo. Co muzu dělat? Dá se tomu nějak zabránit a případně jak to poznat, kdyz kaka jen žlutou kašičku? Budu ráda za každou radu a zkušenost… děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11044
6.12.16 19:53

@romca2102 Obávám se, že tu stejnou virózu opravdu poznáš. U nás tahle viróza proběhla minulý týden. V neděli dcera, hned v pondělí ráno já a ještě dopoledne i manžel.

Bylo to pekelné a pokud už je malá doma, tak neuděláš zhola nic, vir už si žije svým životem. Obyčejně to zkosí celou rodinu.

Ještě je možný lehčí průběh u kojených dětí. Jinak hodně mít ruce. Dceru téměř izolovat.

Pokud to chytne takto malé miminko, tak pravděpodobně skončíte v nemocnici, ale to jen v tom nejhorším případě, poněvadž miminko máte opravdu malé.

Držím všechny palce a pěsti, ať se vás to vyhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
6.12.16 19:54

Měli jsme doma všichni pěkně postupně, když měla malá asi 2 měsíce a nechytla to, ani náznakem. Donesl to starší ze školky, pak muž a pak já. Byla to síla, při kojení jsem byla totál hotová a vyšťavená horem, dolem a ještě z prsou :roll:

určitě neuškodí, když si budeš pečlivě mýt ruce než budeš na malinkou sahat, a pokud to chytneš taky, tak si klidně dej i roušku, kdyby tě to trochu uklidnilo…
Nemáš doma manžela, když jsi právě přijela z porodnice? pak by mohl být se starší a ty bys tak jako tak měla být po většinu času jen s miminkem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
6.12.16 19:55

Ahojky, snad pomůže tohle, tohle jsem našla:

Dobrý den, starší syn přijel z chaty se střevní chřipkou -zvracel a mel průjem. Je doma asi 3 hodiny a zatím bez zvracení. Máme doma 2 měsíční miminko, tak chci vědět jak ho nejlépe ochránit a jak po znám ze chřipku chytlo? Je plně kojeno a hodně ublinkava běžně. dekuju
Odpověď odborníka:
Jano, střevní infekce se přenáší fekálně-orální cestou. Vaše miminko nejlépe ochráníte kojením, kterým mu předáváte protilátky. Pokud miminko infekci dostane, projeví se to četnými vodnatými stolicemi, kde může být i příměs hlenu a krve, dále zvracením ve větším množství, ztrátou chuti ke kojení, neklidem, nebo naopak apatií. Pokud se tyto příznaky u miminka objeví, je třeba vyhledat lékaře, protože u takhle malého dítěte hrozí rozvoj dehydratace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
6.12.16 19:58

My jsem si teď prošli čerstvě střevní chřipkou, nejmladší dítě mám dvouleté, zvracení, průjem, takže jsem jí měla neustále skoro u prsa. Měla jsem strach z dehydratace. Navíc jsem se bála, že nemůže mateřské mléko, ale může, tak jsem vděčná za kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11044
6.12.16 20:04

@Petulka1234 Byla bych velice opatrná srovnávat v tomto ohledu sedmidenní dítě s dvouletým, to snad ani nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
6.12.16 20:08

Díky za odpovědi :( Mám teda pěkně nahnano, se starší je jen manžel a snažíme se být každý zvlast :? Nezbývá se nez modlit asi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
6.12.16 20:18

Dobré je průběžně otírat kliky a vypínače jarovou vodou a často mýt ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
6.12.16 20:20

U nás střevní chřipku kojenec do jednoho roku nikdy nechytl. Děti jsou čtyři, normálně jsem kojila a nepouzivala žádnou desinfekci na ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
6.12.16 22:02
@hatawai píše:
Dobré je průběžně otírat kliky a vypínače jarovou vodou a často mýt ruce.

ano, ale nepoužívala bych jar, spíš prostě ocet - navhlčit hadřík octem z kuchyně a přetřít tím kliky hlavně od koupelny, WC a kam se často chodí. a umývat ruce často.

@romca2102
dobré je, že je muž doma, tak to vem vyloženě jako šanci užít si pár dní skutečného šestinedělí  — lidi dřív dobře věděli, proč je šestinedělka zastrčená v koutě s miminkem…
bývá to rychlé, pár dní, chlap se ti o starší postará a ty si užij miminka. ani ty, ani miminko tohle nepotřebujete.

držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
7.12.16 08:40
@Trojlístek píše:
@Petulka1234 Byla bych velice opatrná srovnávat v tomto ohledu sedmidenní dítě s dvouletým, to snad ani nejde.

Děkuji za názor. Věkového rozdílu jsem si velice vědomá. Však jako nejbližší příklad, jsem dávala první příspěvek z poradny. Druhý příspěvek už se týká z mé vlastní zkušenosti se značným věkovým rozdílem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11044
8.12.16 13:18

@romca2102 Tak co, jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
8.12.16 13:50

@Trojlístek dnes je to dva dny, co to měla dcera, tak to nechci zakřiknout, ale zatím vše dobrý (ťuk ťuk ťuk)
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11044
8.12.16 14:06

@romca2102 Tak snad to bude v pohodě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...