Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To budes mit spis stresove
jak rikas, strevni chripka by se projevila jinak - chodila bys porad a jinak me je od utery taky nejak divne,ale asi to bude tlakem venku,chytla me po hooodne dlouhe dobe migrena ![]()
Mě je divne od žaludku už skoro 14dni, průjem nemám, nezveacim, ale často mam návaly na zvracení. Myslím, ze je to stresem, snad to brzy odezní, už mě to celkem obtěžuje ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz od úterý je mi divne od žaludku, ale nic vážného.
Na WC chodím jen jednou denně, mám normální stolici, a za chvíli po 2minutach ležím znova a mám strašný průjem. Může se takhle projevit střevní chřipka? Mně to přijde zvláštní, to bych měla průjem rovnou a furt ne? Od úterý mám také dost stres kvůli práci, takže teď nevím, zda si vzít nějaký léky nebo čekat. Protože od středy už jsem od žaludku ok, nejsem ani nadmuta, jen ráno letim ????????
14 dní mi bylo divně od žaludku - takový pocit jako před zkouškou. Nevěnovala jsem tomu pozornost, teď je to třetí týden a včera to vypuklo. Odpoledne se mi začali třást kolena, úplně slabost po celém těle, ani zvednout jsem se nemohla. Začala mi zimnice, vůbec jsem se nemohla zahřát. Dala jsem si horkou sprchu, vyplácala všechnu teplou vodu a nakonec ležela a měla ledové ruce, nohy a čas od času celým tělem projela velká vlna zimy. Pak se přidalo zvracení - okamžitě, jak jsem se napila nebo najedla. Přičítala jsem to vyčerpání, moc jsme nejedla a vypila max 1 litr po dobu cca měsíce. Tak jsem si říkala, že je to tím. Ale spíš to vypadá na střevní chřipku. Mám strašnou žízeň i hlad, ale co do sebe dám, jde okamžitě ven.
Půjde pravděpodobně o stres - což je veliký průser - jakmile se ti byť jen jednou projeví střevní obtíže při stresu, je velmi pravděpodobné, že už se tě to nepustí - sama mluvím z vlastní zkušenosti ![]()
Ale bojovat se s tím dá
každopádně, pokud se ti takovýhle střevní potíže budou objevovat i nadále bez známky stresu, je vhodný si zajít k doktorovi na výtěr, zda se nejedná o nějaký bakterie ![]()
To nejde tak snadno říct. Objasnila by až kultivace. Stres je určitě pravděpodobný. Stejně tak to může být kombinace stresu a imunity bojující s nějakým bacilem. Někdo je nositelem ani o tom neví. Nasaď smectu. Pokud to bude nějaký střevák, měla by pomoct. Pokud psychika nebo jiná nerovnováha v těle, smecta nezabere.
@Kazimíra Olejovka Nevím, pokud máš hlad, nemáš křeče a nevolnosti a „jen“ zvracíš, zřejmě to střevní chřipka nebude. Ale zašla bych k MUDR, až bude líp. Každopádně přeju hodně sil na rekonvalescenci, ať je líp
@mrazik6 křeče sice ještě nemám, ale nevolnosti myslím popisuju, nevím, co si pod tím představuješ, už 14 dní mi je na zvracení a tento týden to vygradovalo (3. týden), přidal se i průjem - příznaky nemocí nemusí být u všech stejné
asi jsme exot, ale hlad prostě mám i když mám tyhle problémy - neříkám chuť, to ne, ale pocit, že do sebe musím něco dostat, zatížit žaludek
Ahoj, mám dotaz od úterý je mi divne od žaludku, ale nic vážného.
Na WC chodím jen jednou denně, mám normální stolici, a za chvíli po 2minutach ležím znova a mám strašný průjem. Může se takhle projevit střevní chřipka? Mně to přijde zvláštní, to bych měla průjem rovnou a furt ne? Od úterý mám také dost stres kvůli práci, takže teď nevím, zda si vzít nějaký léky nebo čekat. Protože od středy už jsem od žaludku ok, nejsem ani nadmuta, jen ráno letim ????????