Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, mám jednoduchý dotaz - kdo jste byli v Egyptě a nepřivezli jste si Faraona? Já z toho mám lufty, furt nevím, jestli jet nebo nejet. Co zmrzliny, led v pití atd.? Nevím, jestli o moc hrotím, ale nerada bych dovču strávila na anclíku
Četla jsem, že v těch lepších hotelech (mám vybranej 5*) maj zmrzliny i pití origo (Algina atd). Brala jste si některá balenou vodu na pokoj? Čištění zubů atd…? Co léky aj.? Díky ![]()
Event. nějakej jinej tip na letní dovču, kde se dá šnorchlovat a není to moře „mrtvý“?
Příspěvek upraven 10.07.14 v 21:59
Byla jsem 3× a lehkyho faraonamela jednou-perfektne pomohl antinal, je v egypte volne prodejny v lekarne. njinak ja jedla zmrzliny, ovoce, led v piti atd. Vodu jinou nez balenou v hotelu nemeli, v jednommeli velk barely v takovym tom stojanu co byvaj i u nas treba u dr. Cistila jsem si zuby kohoutkovou
@Krkael neznám nikoho, kdo by Faraona neprodělal
a to pili balené pití, jedli jen nanuky atd
ségra teď objednávala, vím, že cvakala 17 tis za osobu, all in, ale přesně kam, to netuším ![]()
@spiky01 píše:
Byla jsem 3× a lehkyho faraonamela jednou-perfektne pomohl antinal, je v egypte volne prodejny v lekarne. njinak ja jedla zmrzliny, ovoce, led v piti atd. Vodu jinou nez balenou v hotelu nemeli, v jednommeli velk barely v takovym tom stojanu co byvaj i u nas treba u dr. Cistila jsem si zuby kohoutkovou
Lehkýho faraona = jen spodem? ![]()
@martina.se píše:
@Krkael neznám nikoho, kdo by Faraona neprodělala to pili balené pití, jedli jen nanuky atd
ségra teď objednávala, vím, že cvakala 17 tis za osobu, all in, ale přesně kam, to netuším
No tetka byla se strejcem, ti si to teda řivezli aj dom, spodem, vrchem, pomalu i ušima. Tak jsem říkala, že teda Egypt nikdy. A pak to teda zkusili znova, to už nejeli na pyramidy, a to už pohoda. Bez problému jedinýho. Tož nevím. Mě láká ten podmořskej život ![]()
Já si přivezla Faraona po 7 dnech dovolené domů. Záchodový tanec nastal cca 8 hodin po příletu. Jinak naše léky prý moc nezabírají, osvědčený je místní ANTINAL, bez předpisu v každé lékárně za slušnou cenu. Upřímně si neumím představit, že to někoho chytne na poznávačce, kdy jede kolona autobusů několik hodin a nestaví ( bezpečnostní důvody. Pokud zastaví, na poušti není kam se schovat, kam nenápadně přičapnout. Faraon je jeden z důvodů, proč bych tam už nejela. Exotiku mám dost projetou, jedla jsem na ulici, ale takovou sr. jako z Egypta jsem nikde nezažila( vlastně žádnou).
Jj, jen spodem a jen heden den, on mi mozna nesed nejskej krem z dortu…,
@Krkael píše:
No tetka byla se strejcem, ti si to teda řivezli aj dom, spodem, vrchem, pomalu i ušima. Tak jsem říkala, že teda Egypt nikdy. A pak to teda zkusili znova, to už nejeli na pyramidy, a to už pohoda. Bez problému jedinýho. Tož nevím. Mě láká ten podmořskej život
Já jen spodem, ale křeče příšerný, několikadenní, vysilující. Nikdy více!
@Krkael píše:
No tetka byla se strejcem, ti si to teda řivezli aj dom, spodem, vrchem, pomalu i ušima. Tak jsem říkala, že teda Egypt nikdy. A pak to teda zkusili znova, to už nejeli na pyramidy, a to už pohoda. Bez problému jedinýho. Tož nevím. Mě láká ten podmořskej život
ségra taky - pyramidy a spol ji moc neberou, chce šnorchlovat.. minulý týden mi říkala kam to jedou, ovšem já si to nepamatuju. Mi Egypt neláká
asi aji kvůli té srajdě.. Minulý rok se z ní kámoš léčil pomalu měsíc ![]()
@Krkael
V Egyptě jsem nikdy žádný střevní problém neměla, mamka s taťkou létájí každý rok -také nikdy nic
. Vodu teda jen balenou, ale zuby normálně vodou z kohoutku, ovšem v hotelích s 4 a více hvězdičkami. Zmrzliny, limonády s ledem vše v pohodě. Pokud tě něco takového přece jen postihne, dostaneš tam v lékárně léky, které zabírají velmi rychle, naše na to nepůsobí, je to jiný typ infekce.
@Burj Chalifa píše:
Já si přivezla Faraona po 7 dnech dovolené domů. Záchodový tanec nastal cca 8 hodin po příletu. Jinak naše léky prý moc nezabírají, osvědčený je místní ANTINAL, bez předpisu v každé lékárně za slušnou cenu. Upřímně si neumím představit, že to někoho chytne na poznávačce, kdy jede kolona autobusů několik hodin a nestaví ( bezpečnostní důvody. Pokud zastaví, na poušti není kam se schovat, kam nenápadně přičapnout. Faraon je jeden z důvodů, proč bych tam už nejela. Exotiku mám dost projetou, jedla jsem na ulici, ale takovou sr. jako z Egypta jsem nikde nezažila( vlastně žádnou).
O tom Antinalu jsem už taky četla no… Kurňa já nevííím
Já bych teda na výlet nejela, chci se vyloženě plácnout na pláž a neřešit nic ![]()
My byli 4 dospěláci a neměl to nikdo z nás, hotel byl slušný, jedli jsme a pili jsme vše, byli jsme na celodenním výletu a fakt nic nikdo z nás, každé ráno jsme si teda dávali borovičku nebo něco podobného, možná to funguje ![]()
@martina.se píše:
ségra taky - pyramidy a spol ji moc neberou, chce šnorchlovat.. minulý týden mi říkala kam to jedou, ovšem já si to nepamatuju. Mi Egypt neláká![]()
asi aji kvůli té srajdě.. Minulý rok se z ní kámoš léčil pomalu měsíc
Přesně tak.
Příspěvek upraven 10.07.14 v 21:59
My jsme s mužem taky měli, ale nic strašnýho, lehli jsme asi jeden den. Průvodkyně nám říkala, že je to často z toho, že turisti hlavně co mají all inclusive splácávají všechno dohromady. Musím říct, že u nás to platilo teda stoprocentně, ty plné stoly nás lákaly teda moc
. Čili moje rada zní, nepřejídat se ![]()
Tchán s přítelkyní jeli do Taby a úplně v pohodě. Žádný průjem neměli a navíc se jim tam i dost líbilo.