Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Krkael byli jsme minule jaro s holcickou dva roky… doktorka mi doporucila cca 14 dni pred cestou nasadiitt probiotika - vsem. Tak jsme jedli + i tam. Mala pila vodu z bazenu, urcite i v koupelne, i kdyz jsme ji nadavali, ale maly decko
. My jsme vyplachoovali pusu balenou vodou, jak se doporucuje… to bylo cele. Vse probehlo v poradku a mala, jako vzdy kadila pouze v letadle to je jeji oblibene, at letime kam letime a minimalne za jednu cestu dvakrat ![]()
@Krkael píše:
A co cesta zpátky? Jsou anclíky furt plný, ne??Ješět aby mi tak někdo nablil do klína, to bych blila i bez faraona
já už to pak editovala, on v tý Káhiře dostal nějakou injekci, průvodce nás zavedl za nějakým místním doktorem, ten ho píchl, a dal mu i antibiotika, myslím na týden, bylo mu pak o hodně líp, zpátky na hotel půlku cesty spal, a pak už byl jakž takž, že to zvládal.
@slavuska1 píše:
jo, užil si to začalo mu to asi 3 hodiny po odjezdu z hotelu, tak nějak zvládl pyramidy, a pak už jen spal v autobuse
ale ta injekce mu hodně pomohla, naštěstí.Příspěvek upraven 02.07.14 v 21:17
No jo, ale co je to za zážitek, když místo kochání se kulturou sháníš mastičkáře a máš usr..no v nohavici. ![]()
Naši tam byli loni a v pohodě. Kohoutkům se vyhýbali, vodu jen balenou a led teď teda nevím, jestli pozřívali. Atejně tak letos teta se strejdou a myslím, že ani sestřenka si nic nedovezla.
@slavuska1 píše:
já už to pak editovala, on v tý Káhiře dostal nějakou injekci, průvodce nás zavedl za nějakým místním doktorem, ten ho píchl, a dal mu i antibiotika, myslím na týden, bylo mu pak o hodně líp, zpátky na hotel půlku cesty spal, a pak už byl jakž takž, že to zvládal.
Já myslím úplnou cestu zpět, let.
@Krkael píše:
Let jsou jen 4 hodiny a na palubě je WC, ale ta cesta pouští je nekonečná…
@Krkael píše:
to už byl v pohodě, on to dostal 4. den, byli jsme na 14 dní, on na záchod chodil velmi často jen tak 3-5 dní
Byli jsme 2 dospělí + dítě 10let+dítě 6m. Všichni v poho, žádný průjem. Nejedli jsme jejich saláty, kde byli nějaké dresinky, nepili jsme STUDENÉ nápoje (vždycky jsme si je nechali trochu steplat), používali jsme jen balenou vodu (i na čištění zubů). S sebou jsme měli smectu a hylac, na zpáteční cestě měla určitě půlka letadla srajdu.
@Hadumi píše:
Byli jsme 2 dospělí + dítě 10let+dítě 6m. Všichni v poho, žádný průjem. Nejedli jsme jejich saláty, kde byli nějaké dresinky, nepili jsme STUDENÉ nápoje (vždycky jsme si je nechali trochu steplat), používali jsme jen balenou vodu (i na čištění zubů). S sebou jsme měli smectu a hylac, na zpáteční cestě měla určitě půlka letadla srajdu.
Hele a „jenom“ se ser_e nebo je to dost i o blití?
@Krkael asi jak u koho, v letadle měli jen problémy spodem, horem nééé (seděli jsme v poslední řadě u wc
). A jedli jsme něco preventivně, ale nevzpomenu, co to bylo. Jmenovalo se to něco travel.
Znam spoustu lidi kterym se „faraon“ uplne vyhne. V Egypte se hlavne vyvarujte piti studenych napoju (ledovych), co nejvice omezit presuny z klimatizovaneho prostoru - ven, ci z venku - dovnitr.
Jist spise mene, a ty nejlehci jidla, a zbytecne se nejak neprejidat, ikdyz mate All inclusive zaplacene.
Antinal je volne prodejny stoji 5 liber (cca jak kde), cena je napsana na krabicce.
samozrejme pit balenou vodu, a hodne myt ruce.
ja spise vim o lidech, kteri do Egypta litaji pomerne casto a potka je to nekdy, a to vetsinou uz do Egypta leti a imunitu maji oslabenou.
pri jakemkoliv naznaku prvotnim, bolesti bricha, plnosti apod, si vzit dva antinaly najednou a mel by zabrat ihned.
Byla jsem v luxusním hotelu (jako au-pair mě brala s sebou rodina k dětem), dávala jsem si pozor, nic s ledem, vodu jedině balenou a stejně jsem si ho přivezla…
No tak přítel tam byl po druhé a v klidu, jen já si to teda vyžrala… 3 dny, ale antinal mi pomohl. Naše léky na to nezabírají. No ale mě už by do Egypta teda nikdo nedostal. Jako je to sice dva roky zpět, ale v moři plavalo tolik hnusu (pet lahve, tašky, sáčky) no chuťovka. Celou dovču jsem se koupala v bazénu. Ale možná jsem jen cíťa. Já osobně bych znovu volila Španělsko. Byla jsem tam dvakrát a vždy 100% spokojenost. Jednou Lorett de Mar pak Malgrat de Mar. Na potápění taky dobré
sice tam není jemný písek, ale nejsou tam ani velké šutry jak v Chorvatsku. Snad něco najdete a budete spokojeni
![]()
@Krkael Já byla v Egyptě 2×. Poprvé jsem ho chytla. Šlo to jen „spodem“, ale ten průjem mi až tak nevadil. Horší byly ty příšerné křeče v břiše. Skoro jak porodní bolesti, fakt. Problémy trvaly tak 3 dny. Podruhé v Egyptě už mi nebylo nic. Vodu jsem pila vždy balenou, saláty jsem nejedla, poctivě se myla, zuby samozřejmě balenou vodou. Ale to vedro v Egyptě je fakt nesnesitelné(v červenci
).