Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja bylav Egypte dvakrat - jednou v listopadu a jednou pres Silvestra a ani jednou jsem prujem nemela. A pocasi bylo perfektni. V srpnu bych tam nejela ani zadarmo. Na cisteni zubu jsem pouzivala normalni vodu z kohoutku.
@Krkael My byli v březnu a v říjnu. Březen = chladná voda, ale už pořádné vedro. A říjen = teplá voda, vedro, ale slunce zapadalo odpoledne kolem 17 hod, což pro nás bylo optimální. Já jsem totiž ranní ptáče a k večeru už toho mám plné kecky a mám ráda klidné procházky. V sezóně si to tam nedokážu představit, bych zdechla vedrem asi.
Jinak já prostě mám názor, že faraonova pomsta je jen kombinace jídla, pití a klimy = srajda. Žádná jejich špatná voda. Dali jsme si i jejich zmrzlinu a nic. Ale to jsme si dali když jsme už nebyli rozpálení ze slunce.
@slavuska1 píše:
Já byla jednou, a měla jsem mírnější formu, poslední 4 dny tam, a ještě další 2 týdny doma jsem byla jak průtokáč, ale na jednu stranu to bylo fajn, mohla jsem jíst všechno, a spíš jsem hublau mě to opravdu žádná hrůza nebyla, jen jsem holt chodila 4krát denně, ale nebylo to, že bych musela letět okamžitě, šlo to v pohodě vydržet, než jsem našla wc
tehdejší přítel to tam měl hodně blbý, na výletu v Káhiře tam byl dokonce u nějakýho dr, a dostal injekci, jak mu bylo zle, a snad i antibiotika na pár dní, ten si tam tak 3 dny moc neužil. a našeho hotelu to měli všichni Češi, já nejpozdějc, a nejmírnější, ale pravda, že jsme byli v trojce, byli jsme chudí studenti no
ono záleží i na odolnosti organismu, já to měla celkem v pohodě, a to jsem si s chutí dávala i kopečkovou zmrzlinu v ulicích
Chudák přítel.
Takové nemocné spolucestující jsem zažila a musela to být pro ně muka, včetně nulové možnosti si v jedoucím konvoji autobusů odskočit. Studený pot na čele a zaťaté půlky.
@Burj Chalifa píše:
Chudák přítel.Takové nemocné spolucestující jsem zažila a musela to být pro ně muka, včetně nulové možnosti si v jedoucím konvoji autobusů odskočit. Studený pot na čele a zaťaté půlky.
Já už byla v Egyptě 4× a nikdy jsem žádnej problém neměla. Jedla a pila jsem téměř všechno a na čištění zubů jsem teda používala balenou vodu. Základ je ráno nalačno vypálit červa - u nás to domácí slivovice jistila. Já jí teda normálně nepiju, tak jsem s tím měla trošku problém jí polknout, ale zabrala výborně.
@Burj Chalifa píše:
Prý je to jiným spektrem bakterií, které tam jsou všude přítomny. Tedy není přenosný, resp. je environmentální, když to tak řeknu. Prostě faraon je nechvalně proslulý. Tedy je velká pravděpodobnost, že ho chytneš. Docela bych to ještě zvážila - v létě je tam vražedné horko přes 40 stupňů a k tomu faraon a hrozící dehydratace těla. No a když si to zkombinuješ, tak je to utrpení.
Zapomněla jsem ještě napsat, že nám to potvrdil i průvodce
Upozorňoval nás na to hned na začátku pobytu, že „pomsta“ se nejedná o jejich pro nás „špatnou“ vodu, ale o přehřátí a nevhodné kombinace jídla a chladného pití.
@Krkael Pokud byste chtěla tip na hotel, ráda napíšu do IP. Moře je tam plné korálů, na šnorchlování nádhera, hotel nemá chybu. Byli jsme v něm 2×.
@LendulkaM píše:
@Krkael Pokud byste chtěla tip na hotel, ráda napíšu do IP. Moře je tam plné korálů, na šnorchlování nádhera, hotel nemá chybu. Byli jsme v něm 2×.
Budu ráda
Akorát teda dá se tam i bez bot? ![]()
Ja tam byla s mamou, ty nic nebylo.Ja kvuli tomu nejela na vylet lodi a potapet se.Mela jsem prujem, zvraceni i omdlivani. Lehky dozvuky jsem mela jeste pri ceste domu. V letadle jsem byla na WC kazdou chvili…
@Levandulina píše:Ááá
Ja tam byla s mamou, ty nic nebylo.Ja kvuli tomu nejela na vylet lodi a potapet se.Mela jsem prujem, zvraceni i omdlivani. Lehky dozvuky jsem mela jeste pri ceste domu. V letadle jsem byla na WC kazdou chvili…
2× a v pohodě. na hotelu nám dávali 2 litrovou láhev balené vody na pokoj každý den pri úklidu. používali jsme ji i na čištění zubů. delegátka říkala, že nejhorší jsou peníze - ještě nedávno vůbec nepoužívali mince, takže i půl libry byla bankovka a pěkně jetá, takže rada je nosit s sebou alkogel na ruce a pokaždé když sáhneš na peníze si ruce vydesinfikovat.
a kdyby to náhodou přece jen přišlo je nejlepší si koupit léky na průjem v místní lékarně. jsou na každém rohu a ty jejich léky zabírají na jejich bakterrie nejlít
@Burj Chalifa píše:
Já bych tedy už nejela
Nj, ale existuje něco jinýho s podmořským živým světem v nějaké rozumné cenové kategorii?? ![]()
@Burj Chalifa píše:
Chudák přítel.Takové nemocné spolucestující jsem zažila a musela to být pro ně muka, včetně nulové možnosti si v jedoucím konvoji autobusů odskočit. Studený pot na čele a zaťaté půlky.
jo, užil si to začalo mu to asi 3 hodiny po odjezdu z hotelu, tak nějak zvládl pyramidy, a pak už jen spal v autobuse ![]()
ale ta injekce mu hodně pomohla, naštěstí.
Příspěvek upraven 02.07.14 v 21:17
@slavuska1 píše:
jo, užil si to začalo mu to asi 3 hodiny po odjezdu z hotelu, tak nějak zvládl pyramidy, a pak už jen spal v autobuse
A co cesta zpátky? Jsou anclíky furt plný, ne??
Ješět aby mi tak někdo nablil do klína, to bych blila i bez faraona ![]()