Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Krkael Byli jsme tam rodina se 3 dětma různého věku, nikdo nic neměl. Všude byli barely, točila jsem z něj vodu pro děti na umývání zubů. Místní zmrzku jsme nejedli. De facto jsme se z resortu nehli, kvůli dětem. kvůli faraonovi ale na teplotné rozdíly, nepít příliš chladné (s ledem, nejen kvůli tomu, z čeho ten led může být, ale taky kvůli teplotnímu šoku), nepouštěm klímu na příliš nízkou teplotu.
Jinak, já osobně bych tam v červenci-září s dětma nejela, to je podle mě pozdě. Nechcete to nechat na podzim?
Potápění úžasný, videli jsme i mantu, byli jsme v Marsa Alam.
@Krkael My jsme s manželem byli v Egyptě dvakrát a nikdy nám ani jednomu nic nebylo. A to podotýkám, že já se u nás pos… téměř ze všeho (čerstvá zelenina, luštěniny atd.). Ona „faraonova pomsta“ není nic jiného než to, že se tam každý akorát nechutně přežírá vším, co mu přijde pod ruce a že do sebe turisté nalévají ledové nápoje, když je jejich organismus rozpálený. Pak se opravdu nedivím, že se každý pos…! My jsme si na tohle dávali pozor a nikdy nám nebylo nic a já jsem tam měla dokonce lepší trávení než u nás. A jídlo mají výborné! Pili jsme i jejich džusy. Ale jak jsem psala, ne ledové. A na talíř jsme si dávali jen to, co jsme opravdu byli schopni sníst a neplácali jsme několik jídel. Pak jsem se opravdu musela občas smát, když jsem vedle sebe viděla rodinku, co zřejmě prozvracela celou noc a seděli o suchých špagetách
A k tomu nadávky na egyptskou kuchyň. Když jsou s odpuštěním hloupí, dobře jim tak.
Už se těšíme až prcek povyroste a poletíme opět na krásnou luxusní dovolenou
Což v Egyptě dle nás je.
@Krkael píše:
O tom Antinalu jsem už taky četla no… Kurňa já nevííím![]()
Já bych teda na výlet nejela, chci se vyloženě plácnout na pláž a neřešit nic
Na příčinu plácání jídla či studených nápojů nevěřím, je to prostě místní bakteriální záležitost. Ale počítej spíše s variantou, že to dostaneš a nemusí to trvat jen den.Pak je Ti AI na houby, protože jíš jen rohlíky a sedíš na záchodě. Kdyby to byla okrajová nemasová záležitost, tak by se o tom tolik nemluvilo a nepsalo. Moře je ovšem nádherné, hlavně pod hladinou.
Muj otec si zasadne vozi flasku slivovice. Rano si da panaka a v zivote to nemel a ze jsme se do Egypta nalitali. Tam redej vodou i rum, takze si nevyberes.
Cuba libre v horku u bazenu celej den a v nikdy jsem se tam nezlila.
Jinak vybirej plaze, kde je pristup z mola a skvely podmorsky zivot zarucen.. jenze je to na prd, ze jdes rovnou do hloubky no. Pro deti nic moc…
@LendulkaM píše:
@Krkael My jsme s manželem byli v Egyptě dvakrát a nikdy nám ani jednomu nic nebylo. A to podotýkám, že já se u nás pos… téměř ze všeho (čerstvá zelenina, luštěniny atd.). Ona „faraonova pomsta“ není nic jiného než to, že se tam každý akorát nechutně přežírá vším, co mu přijde pod ruce a že do sebe turisté nalévají ledové nápoje, když je jejich organismus rozpálený. Pak se opravdu nedivím, že se každý pos…! My jsme si na tohle dávali pozor a nikdy nám nebylo nic a já jsem tam měla dokonce lepší trávení než u nás. A jídlo mají výborné! Pili jsme i jejich džusy. Ale jak jsem psala, ne ledové. A na talíř jsme si dávali jen to, co jsme opravdu byli schopni sníst a neplácali jsme několik jídel. Pak jsem se opravdu musela občas smát, když jsem vedle sebe viděla rodinku, co zřejmě prozvracela celou noc a seděli o suchých špagetáchA k tomu nadávky na egyptskou kuchyň. Když jsou s odpuštěním hloupí, dobře jim tak.Už se těšíme až prcek povyroste a poletíme opět na krásnou luxusní dovolenou
![]()
Což v Egyptě dle nás je.
Hele a ona ta srajda je virová? Tedy že když se k tomu někdo prožere nebo to chytne z vody někdo vedle od stolu, je velká šance, že to chytnu i přes všemožnou prevenci i já? Nevím, jak to vysvětlit ![]()
@Burj Chalifa píše:
Vražda horkem
Já mám strach že v říjmu už bude nevyjde počasí. Já vedro miluju (když teda nemusím hnout brvou)
@J_Doe Přesně jak píšete. Je to hlavně o tom nepít ledové nápoje, nepřehánět to s klimou a neplácat tolik jídla dokupy. Já jsem snad v jídelně neviděla rodinu, které by nepřekypoval talíř vším možným ![]()
@Krkael píše:
Hele a ona ta srajda je virová? Tedy že když se k tomu někdo prožere nebo to chytne z vody někdo vedle od stolu, je velká šance, že to chytnu i přes všemožnou prevenci i já? Nevím, jak to vysvětlit
Jsou bohužel jen 2 možnosti - buď to chytneš nebo ne
. Spousta lidí to nechytne, spousta zase jo, takže opravdu záleží na každém jak se s tím jeho tělo vypořádá. Musíš doufat, že ty budeš mezi těmi šťastnějšími
.
@Krkael píše:
Hele a ona ta srajda je virová? Tedy že když se k tomu někdo prožere nebo to chytne z vody někdo vedle od stolu, je velká šance, že to chytnu i přes všemožnou prevenci i já? Nevím, jak to vysvětlit
Prý je to jiným spektrem bakterií, které tam jsou všude přítomny. Tedy není přenosný, resp. je environmentální, když to tak řeknu. Prostě faraon je nechvalně proslulý. Tedy je velká pravděpodobnost, že ho chytneš. Docela bych to ještě zvážila - v létě je tam vražedné horko přes 40 stupňů a k tomu faraon a hrozící dehydratace těla. No a když si to zkombinuješ, tak je to utrpení.
Já byla jednou, a měla jsem mírnější formu, poslední 4 dny tam, a ještě další 2 týdny doma jsem byla jak průtokáč, ale na jednu stranu to bylo fajn, mohla jsem jíst všechno, a spíš jsem hubla
u mě to opravdu žádná hrůza nebyla, jen jsem holt chodila 4krát denně, ale nebylo to, že bych musela letět okamžitě, šlo to v pohodě vydržet, než jsem našla wc
tehdejší přítel to tam měl hodně blbý, na výletu v Káhiře tam byl dokonce u nějakýho dr, a dostal injekci, jak mu bylo zle, a snad i antibiotika na pár dní, ten si tam tak 3 dny moc neužil. a našeho hotelu to měli všichni Češi, já nejpozdějc, a nejmírnější, ale pravda, že jsme byli v trojce, byli jsme chudí studenti no ![]()
ono záleží i na odolnosti organismu, já to měla celkem v pohodě, a to jsem si s chutí dávala i kopečkovou zmrzlinu v ulicích ![]()
@Krkael píše:
Já mám strach že v říjmu už bude nevyjde počasí. Já vedro miluju (když teda nemusím hnout brvou)
Byla jsem tam poslední týden v říjnu a bylo snesitelných 30 st., ovšem i tak ještě dost horko a teplé moře. Srpen je sebevražda.
Tak já měla v Egyptě zácpu
A to jsme nebydleli ve zrovna nejlepších hotelech. Byli jsme na poznávacím „zájezdu“ na vlastní pěst. Bydleli jsme v Asuánu v hotelu 4* (to je jih, rozhodně ne nějaké turistické letovisko, naopak dost divoko) a pak v Luxoru ve 3*. Vodu jsme pili jen balenou a používali ji i na zuby. V hotelu byla jen snídaně, na večeře jsme chodili normálně do místních restaurací. A jak říkám - pořádně jsem byla až po příletu za víc jak týden. Ke konci jsem přemýšlela, že si snad té vody loknu ![]()