Střídavá péče a 4 letý chlapeček odmítá svou mámu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
13.2.14 15:33

Popravdě já taky nejsem zastánce střídavé péče. A se střídavou péčí bych nikdy nesouhlasila, ale když máma nemá problém a táta má zájem, tak se soudům nedivím. Pak je tu druhá stránka, jak to dopadá na to dítě a z mého pohledu to pro dítě není moc dobré :( Sourozence na obou stranách má rád…je malý pečovatel. Nemluví o tom, že by mu něco vadilo na tom, že má sourozence…těší se až budou větší a budou si s ním hrát. Nepozoruji nějakou žárlivost. Možná jen u tatínka má sestřičku a u mamky brášku a jelikož si maloch hraje s panenkama a chce nosit šatičky a je víc holčička než chlapeček, tak mu víc sedí sestřička, která nosí šatičky atd. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.2.14 22:42
@andice píše:
Tak já třeba mám kamarádku, která má dvě děti ve střídavé péči a i když to bylo ze začátku těžké, teď si to nemůže vynachválit. Taťka se prý snaží jako nikdy, udělá si na ně čas, děti ve škole samé jedničky, s ní zase hodně sportují, lyže atd. a fakt říkala, že na to nedá dopoustit.

To věřím - pro rodiče je to pohoda. Taky bych brala občas, kdybych mohla děti někam vyexpedovat. Ale ptal se někdo těch pendlujících dětí, jestli to vyhovuje JIM??? Ono totiž BY mělo jít o jejich dobro především. Bohužel střídavka je vyhovující tak max. pro pohodlné rodiče, kteří se navíc nedokážou dohodnout. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.2.14 22:47

Mám ve třídě holku, která má střídavku obden. TO JE NA PALICI. Je šikovná a školu v rámci možností taky zvládá na jedničky, rodiče se taky starají na maximum, ale ta holka je nešťastná. Ano - sice má všechno a to hned dvakrát, ale DOMOV NEMÁ ANI JEDEN! :,(
Pak mám holku, která pendluje ob týden. Ta rezignovala na všechno. OK - ve škole se v rámci možností snaží, ale jak přijde řeč na rodinu, mávne rukou a rozbrečí se. Když jsem se v němčině ptala, kde bydlí (procvičovali jsme sloveso wohnen), řekla, že nikde a na dvou místech zároveň. Doslova řekla, že NEBYDLÍ NIKDE, že jen cestuje a přespává.
Zajímalo by mě, jestli o tom rodiče vědí (určitě ano!) a co na to jejich svědomí?
Já bych tohle svým dětem nikdy neudělala. To bych je raději se zlomeným srdcem přenechala tátovi. Kdy si ti lidi uědomí, že tady nejde o ně, ale o ty děti??? Proč to soudy nezakážou??? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.2.14 22:48

Tak to máš každopádně pravdu :( ale možná to některému dítěti naopak sedí…má to takové pestřejší :? Jo je to zapeklitá situace :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí